Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Yeni Sirion'a da Elveda: Sadece iki modelimiz kaldı

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Re: Yeni Sirion'a da Elveda: Sadece iki modelimiz kaldı

Mesajhijyenik, 29 Oca 2010, 19:17

http://www.chinacarforum.com'un yazdığına göre 2010 ocak ayı itibariyle splash ve alto modelleri çinde üretilecekmiş. Macaristandan gelen kalıplar çindeki suzuki fabrikasına ulaşmış.

Ayrıca bu segmentteki araçların iç yapıları birbirine çok benzemekle birlikte sirion2'nin tavan yüksekliği daha fazla olduğundan metreküp olarak sınıfının en geniş iç hacimine sahiptir.
Suzuki japonyadaki fabrikaları arazi taşıtı ve üst sınıf motosiklet odaklı olduğundan, bu tarz küçük sınıf otomobil ve motosikletleri. Macaristan, Hindistan, Tayland ve Çin'de üretme eğilimindedir. Buna dezavantaj denebilir mi buna tüketici karar verecektir. Beğensekte beğenmesekte suzuki network'u bu şekilde planlamıştır. Benim şahsi kanaatim suzuki splash, alto veya cherry kimo'nun gözümdeki değeri aynıdır. Sonuçta Çin malıdır.

Çin Mi, Japon mu?
Tabii ki Japon

Sağlıkla kalın
Kullanıcı avatarı
hijyenik

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Mesajriogrande, 30 Oca 2010, 10:24

günümüzde çogu ürün çin malıdır.

sadece çin malı deyip o ürüne soguk bakmak biraz yanlış.

evet haklısınız çinde kalitesiz üretim yapılıyor herşeyin kalitesiz,kopya versiyonunu çinde bulabilirsiniz.
kalitesini begenmediniz çin dünyanın en büyük sanayi devidir.sadece türkiyeye ürün yapmıyolar.avrupası , amerikası var.

bir fabrika hiçbir zaman aynı kalitede ürün yapmaz.hiçbir parçayıda tek başına yapmaz.siz fabrikaya verirsiniz şu üretimi şu fiyata yap diye.onlarda kendi maliyet hesaplarına göre malzeme ve işçilik koyarlar.siz üreticiye ne kadar para verirseniz, ne kadar kalite isterseniz ona göre yapar.

Suzukide kendi kalite anlayışına en uygun şekilde çinde araba yapacaktır.zaten çogu araba parçası artık çinde yapılıyor.

yetkili servislerde kullanılan çogu parça çinden gelmektedir, yada kesinlikle bir çin baglantısı vardır.

kendi araba markamızı üretipte çin kadar olamadık.belki şuanda donanım olarak,kalite olarak zayıflar fakat unutmayın ki toyota amerikaya ilk geldiginde de amerikalılar bu ufak arabayı alırlarmı denmişti.ama yıl 2010 ve amerikanın en büyügü toyotadır.

hyundai ilk türkiye geldiginde kore malı alınır mı dandiktir gibi büyük ön yargılar vardı.sonra ne oldu geçen sene en çok satılan arabalardan biri oldu türkiyede.

herşey çin malı artık.

ön yargı ile yaklaşmak karanlıktır.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 30 Oca 2010, 12:49

Riogrande,

Söylediklerinize katılıyorum ama yine de neredeyse aynı paraya ve aynı segmentte, %100 Japon malı bir araba alabiliyorken gidip Çin malı olanı -şahsen- almam. Benim demek istediğim buydu.

Elbette, kullandığımız iPhone'dan, HP laptopa, her türlü teknolojik ürünün içinde artık Çin imzası öyle ya da böyle var. Çin'de kalitesiz ürünler yapıldığı kadar, kaliteli olanlar da üretiliyor. Zaten bu yüzden dünyanın sanayi ve ihracat devlerinden biri artık Çin ve neredeyse her konuda bütün büyük markaların artık Çin'de fabrikaları var.

Bu durum önyargıdan daha çok tercih meselesi şu an için. Bundan 5 sene sonra bakmışız Sirion hala Japonya'da üretiliyor ve fiyatı 30.000 TL, Suzuki Çin'de ürettiği aynı kalitedeki arabayı 20.000 TL'ye satmaya başlamış, o zaman belki düşünülebilir.

Diğer yandan Geely, Great Wall, Chery gibi markaların ise global anlamda ciddiye alınabilecek noktaya gelmek için en az bir 10 seneye daha ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum.

Siz ne dersiniz?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajaydın, 31 Oca 2010, 00:06

Umut Kardeşim 3 ay önce 2006 Sirion aldım.Arabayı çok sevdik ancak bu son bilgi biraz sevincimizi gölgeler gibi oldu.Ancak yeni modellerinin gelmeyeceği bilgisi beni yedek parça konusunda endişiye düşürdü.Sizce bu konuda sıkıntı yaşanabilir mi? selamlar...
aydın

MesajUmut-Gultekin, 31 Oca 2010, 01:51

Arabanız hayırlı olsun. Yeni modeller gelmeyecek diye birşey yok. Kur uygun seviyeye gelirse Sirion tekrar gelecek deniyor. Yedek parça sorunu yaşamanız ise mümkün değil çünkü satışı 2009 yılında biten Sirion'un yedek parçasını Daihatsu Türkiye 2019 yılına kadar getirecektir. Zaten böyle bir kanuni mecburiyet de var. Kanuni mecburiyete de gerek kalmaz gerçi, Daihatsu kendi sattığı araç için müşterisini asla mağdur etmez.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajhijyenik, 31 Oca 2010, 23:06

Sevgili Riogrande,

Tabii ki bazı konularda haklı olabilirsin. Ancak kendimin ve sevdiklerimin hayatını teslim ettiğimiz otomobil ve/veya motosiklet gibi araçlarda kalitenin üst seviyede olması gerektiği kanısındayım. Şöyle bir tecrübem var ki? Çin malı bir motosiklet markasının tekerlek rulmanını prinçten (sarı diye de tabir edilir) yaptığına şahit oldum. Bunun sonucunda kolu kırılmış yüzü gözü dağılmış arkadaşı motosiklet servisinde görünce iyice moralim bozuldu.
Bilmem bilginiz var mı Volvo'yu da Çinli Geely satın aldı. Volvo artık Çin malı mı oldu? Tabii ki hayır ama zaten son yıllarda sağlamlık parolasından oldukça uzaklaşan Volvo'yu daha kötü günler bekliyor gibime geliyor. Otomobil ve motosiklet pazarının son 20 yılına damga vuran Japonlar kalitesiyle ve müşterisine önem vermesiyle gelecektede favori üretici olacaklardır.
Tek dezavanaj Japon yenin fazla değerlenmesi, Toyota Honda gibi büyükler bunu da networklerini globalleştirerek üretimi Türkiye, Hindistan, Macaristan, Tayland, Çin gibi üçüncü ve ikinci dünya ülkelerine yayarak çözmeye çalışıyorlar gibi görünüyor ki mantıklı .
Son günlerde okuduğum bir haberi yorumlamak istiyorum.
Toyota bir modelindeki gaz takılma problemi (sadece belli şase numaralarında olmasına karşın) nedeniyle o modeldeki tüm araçları servise geri çağırmak suretiyle marka güvenilirliğini ne kadar ön planda tuttuklarının göstergesi diye düşünüyorum.

Buna karşın avrupalı üretici Peugeot yüksek modellerinden birinde aşikar olan airbag arızası için, geri çağırmaya gerek duymaması ve modelin üretimine son vermesiyle son bulan hayal kırıklığı nedeniyle sıkıntılı zamanlar geçirmişti.

Böyle bir geri çağırmayı Fransız devi yapmazken veya yapamazken. Çin üreticiler acaba yapar mı?
İşte benim bir diğer çekingem de bu...

Sağlıkla
Kullanıcı avatarı
hijyenik

Önceki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir