Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Yeni Sirion'a da Elveda: Sadece iki modelimiz kaldı

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Yeni Sirion'a da Elveda: Sadece iki modelimiz kaldı

MesajUmut-Gultekin, 04 Kas 2009, 12:04

Geçtiğimiz senelerde Cuore, Copen ve Delta'ya veda ederken üzülmüştük. Çünkü bu araçlar diğer ülkelerde satılmalarına rağmen artık Türkiye yollarına çıkamayacaklardı.

Uzun süredir devam eden Sirion'un devamı gelecek mi, gelmeyecek mi tartışmasında son noktayı Daihatsu Türkiye bugün itibariyle Sirion'a ait bilgileri sitesinden kaldırarak koydu. Böylelikle Daihatsu'nun Türkiye'deki model gamı Terios ve Materia'dan oluşmak üzere 2 modele düşmüş oldu.

Üzücü bir durum :( Umarım Sirion ve Cuore başta olmak üzere eksik modeller tekrar ithal edilmeye başlanır ve hatta Copen ve Trevis gibi ülkemizde eksikliğini hissettiğimiz modelleri de yollarımızda görürüz.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Aşağıdaki 3 tahminden size en yakın olan hangisi?
Başka tahmininiz var mı?

1. ALJ'in Toyota Distribütörlüğünü alması Daihatsu'yu git gide gözden mi düşürecek?
  2. ALJ Daihatsu'yu Türkiye'de üretmek gibi bir plan içinde ve o zamana kadar ithalat maaliyeti yüksek olan araçları getirmeyerek Toyota'ya mı ağırlık verecek?
  3. Ya da ALJ bir anda herşeyi değiştirip daha aktif tanıtım faaliyetleri ile Daihatsu markasını daha bilinir kılacak çalışmalar mı yapacak?
Elbette ki 3'ün gerçekleştiğini (hem de en kısa zamanda) görmek en büyük temennimiz. Fakat benim şahsi tahminim, 1'i yaşıyor olduğumuz ve 2'nin ise olası bir ihtimal olduğu yönünde.

sirion-a-elveda.jpg
sirion-a-elveda.jpg (57.38 KiB) 1322 kere görüntülendi
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: Yeni Sirion'a da Elveda: Sadece iki modelimiz kaldı

Mesajmuratozel, 04 Kas 2009, 12:22

Gerçekten üzücü.... Toyota ağırlığını koydu diye yorumluyorum. İnşallah sirion ve copen (*) geri döner...
(*) ben su an terios kullanıyorum. Hedefimde de bir copen almak vardı.......
muratozel

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Mesajnacves1294, 04 Kas 2009, 12:22

Bir Sirion kullanıcısı olarak bu habere çok üzüldüm.
nacves1294

Model: Sirion 2. Nesil

MesajSonCuoreci, 04 Kas 2009, 12:36

Gerçekten çok yazık...

Birinci madde gerçekleşek gibi bir his var içimde.
İkinci maddenin gerçekleşmesi ihtimali bana göre binde birden bile daha düşük...
ALJ'nin üçüncü madde ile ilgili bir planı olsaydı şimdiye kadar çoktan uygulamaya koyardı bence... Bu ihtimal de bence binde bir...

Çok ama çok üzücü bir durum...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

MesajLORUS, 04 Kas 2009, 16:01

bence bu şekilde daihatsu ve toyota kendini ateşe attı inanların bu markalara olan güveni günden güne azalmaya başlayacak bende bir sirion kullanıcısı olarak bu duruma üzülmedim şaşırdım bir mantıksızlık daha sorarım ben madem türkiyede 3 modelle piyasaya çıkacaktınız neden dünyanın en büyük daihatsu servisini türkiyeye açtınız bu kadar insanın güvenini sarsmak şaşırtıcı :?: :evil:
LORUS

Mesajafacan, 04 Kas 2009, 16:58

Şu trevis ne güzelmiş ilk kez bu gün gördüm ben de. Gelse keşke.
Kullanıcı avatarı
afacan

Model: Copen

Mesajyustun, 04 Kas 2009, 18:35

Merhabalar...2009 çıkışlı hemen hemen Türkiye'de en son satılan 1.5 Sportif AT siyah Sirion sahibi olarak bu habere çok üzüldüm. Ama olsun diyorum. hem Sirionlarımız değerlenecek hem de yollarda gıptayla izlenecek...İzmir 'de yeni açılan Dahiatsu servisine sorduğumda gerekçe olarak Japon yeninin tl karşıısında çok değer kazandığı için aracın Türkiye'ye geliş maliyetlerinin 35. binleri bulduğunu söylemişlerdi. Artık SİRİONLARIMIZA dahi iyi bakalım...Hayatınız güzel olsun dileklerimle...
yustun

Mesajgky, 04 Kas 2009, 22:45

gerçekten çok üzüldüm 4 gözle beklerken yenisini şok oldum bu linki görünce..bence toyota ağır bastı ve yavaş yavaş daihatsumuzun nesli tükenecek gibi geliyo..
gky

Mesajtguc, 05 Kas 2009, 01:18

Mayıs ayında Materia almak için 2005 model Cuore' m le Çekmeköy' deki merkeze gittim. Bana bir tane araba yetiyor. Satış temsilcisine Cuore' yi takasa vermek istediğimi söyledim. Acıklı bakışlarla "Fiyatını araştıralım, biz sizi ararız" dedi. Hala haber bekliyorum. (Neden, kendimi, bir kulübün az sayıdaki üyesinden biri gibi hissetmiştim?)
Bir çoğu için araba yatırım aracı. Tanınmayan, pek görünmeyen, ismi-cismi farklı, Hintli ya da Romen' den pahalı ve ikinci eli kuşkulu. Bir kısmı adını okuyamıyor, bir iki tanesi Kore markası sanıyor. Toyota' nıın akrabası deyince şaşırıyorlar. Orta-üst sınıfta estetik anlayışı gelişmemiş. Farklı zevkler henüz lüks. Yalnızca motor özellikleriyle ilgilenenler için de çok çarpıcı değil, artık YRV de yok. Motorlar 1.0, 1.3, 1.5l vergi diliminde de iyi konumlanmıyorlar. Üst sınıf ve biraz altı için en fazlası en dahası.
Neyse... Geriye biz kalıyoruz.
Belki, kullanım maliyetleri ve bilgilendirme, daha uzun garanti süresi, satış sonrası müşteriye sahip çıkmak, sosyal sorumluluk projeleri gibi farklı uygulamalarla ayakta kalınabilirdi. (bir doğru bu forum var galiba...)
Mutlaka pazarı biliyorlardır ama Sirion' u bırakıp, Materia ile devam biraz ters olmamış mı?
Belki de, Materia, bir iki TV dizisinde boy gösterse; farklılık, dayanıklılık, düşük kullanım maliyeti, Japon malı olması, küçüklük gibi güçlü yanları da vurgulansa... Ancak bu 3. tahmin olurdu. Maalesef, 1. tahmin daha yakın...
tguc

MesajSinanATASOY, 05 Kas 2009, 09:04

Bence Markayı kolay kolay bırakmazlar.. Yepyeni bombalar ile müthiş bir dönüş yapacaklarına inanıyorum..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajtoomy_34, 05 Kas 2009, 11:16

iyigünler arkdaşlar bilip bilmeden yetkiliye danışmadan atıp tutuyorsunuz kusura bakmayından ben araştırdım görüştüm yılbaşından sonra sirion gelicek umut bey insanların kafasını karıştırmayım lütfen tşklr
toomy_34

MesajUmut-Gultekin, 05 Kas 2009, 11:38

toomy_34 yazdı:iyigünler arkdaşlar bilip bilmeden yetkiliye danışmadan atıp tutuyorsunuz kusura bakmayından ben araştırdım görüştüm yılbaşından sonra sirion gelicek umut bey insanların kafasını karıştırmayım lütfen tşklr

Yılbaşından sonra gelirse biz de memnuniyetle yerine geri koyarız. Daihatsu aylardır Sirion'u ithal etmiyor farkındaysanız. En sonunda sitesinden de kaldırıyor araçla ilgili bütün bilgileri... "Bir ihtimal" ya da "belki" ya da "üç vakte kadar" üzerine iş yapılmaz. Gerçek olan tek şey, Sirion'un geçici olarak Türkiye'de bulunmadığı statüsünün dün itibariyle bilgileri siteden kaldırılmak suretiyle kalıcılaştırılmış olmasıdır. Ben gördüğümü yazıyorum. Şirket içinden bilgi sahibi değilim. Burası Daihatsu Türkiye'ye ait bir site değil. Daha kesin bilgi almak isteyen Daihatsu Türkiye'nin kendi ağzından gelecek planlarını ve stratejilerini açıkladığı bir kaynak bulup (varsa), oradan alabilir, ya da telefon ile şirketten bilgi isteyebilir sizin yaptığınız gibi. Ben sokaktan geçen adamın yani potansiyel müşterinin artık Sirion'u göremediği ve Daihatsu'nun Türkiye'deki varlığını şu an itibariyle sadece 2 model ile devam ettirdiğini yazdım. Aksi durum oluşursa gereken düzeltme elbette ki memnuniyetle yapılır.

Aylardır muallakta olan Sirion konusu yılbaşına 2 ay kala bilgileri siteden kaldırılarak son buldu. Bence dediğiniz gibi olsaydı o bilgileri 2 ay kala kaldırmazlardı (bunca ay kaldığına göre). Benzer beklenti, üzüntü ve kabullenme tecrübelerini geçmişte Copen ve Cuore için de yaşadık. Hele Cuore'ye inanamadık, inanmak istemedik. Sirion'da yaşanan sürecin öncekilerden ne farkı var?

Ben Daihatsu markası ile yatıp, Daihatsu markası ile kalkan bir insanım. Bu siteye üye olduğunuza göre bunu biliyorsunuzdur. Bu duruma içinizde en çok ben üzülüyorum. Ama tekrar edeyim, ben sadece gözün gördüğünü yazdım. Bugün gidip Sirion satın alabiliyor musunuz? Hayır. Sirion ile ilgili bilgi alabiliyor musunuz Daihatsu sitesinden? Hayır. O zaman? Bu model artık Türkiye'de satılmamaktadır. Bu demek değil ki, gelecekte bir gün tekrar satılmayacak...

Eğer sadece gözün gördüğünü yazmışsam, sizin bu durumu "bilip bilmeden atıp tutmak" olarak tanımlamanız adil bir durum mudur?

Size yıllardır Daihatsu markası ile ilgili başka hiçbir yerde bulamayacağınız bu kadar çok içeriği ve emeği taşıyan, yüzlerce sayfa makaleler yazan, çeviriler yapan, binlerce fotoğraf ve videoyu derleyip sizlere ulaştıran ve daha pek çok sayısız iletişim faaliyetinde bulunan ve hepsinden önemlisi Türkiye'de Daihatsu markasının pek çok platformda savunuculuğunu, tanıtıcılığını ve internetteki bütün varlığını sıfırdan şu seviyeye getiren bir sitenin sahibine "bilmeden atıp tutuyor" demenize bozuldum doğrusu.

Daihatsu Aşkına yoluna devam edecek.

Eğer yaptıklarımın "bilip bilmeden atıp tutmak" olduğunu düşünüyorsanız, okumazsınız. Ama beni okumazsanız çok merak ediyorum, Daihatsu ile ilgili okuyacak başka birşey bulabilecek misiniz?..

Diyecek başka da birşeyim yok.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajfaryosa, 05 Kas 2009, 12:24

az önce görüştüm ocak 2010 dan sonra sipariş gececeklermiş yeni sirionu ayrıca siteden kaldırılma sebebide şuan bayilerin ellerinde sirion kalmamış stoklardada türkenmiş bide ekonomik şartlara göre degerlendirip ona göre sipariş gececeklermiş bilginize
faryosa

MesajUmut-Gultekin, 05 Kas 2009, 12:32

faryosa yazdı:az önce görüştüm ocak 2010 dan sonra sipariş gececeklermiş yeni sirionu ayrıca siteden kaldırılma sebebide şuan bayilerin ellerinde sirion kalmamış stoklardada türkenmiş bide ekonomik şartlara göre degerlendirip ona göre sipariş gececeklermiş bilginize

Teşekkürler.

2010'dan sonra :( Ayı belli değil :( Sipariş verilse ne kadar zamanda satışa sunulacak belli değil :(

Üstelik ekonomik şartlara göre değerlendirilip öyle karar verilecekmiş (doğal olarak). Çünkü modelin maaliyeti Türkiye'de satılabilir fiyatın üzerinde kalıyor. Uzun uzun da yazılabilir ama kısaca Daihatsu sattığı arabalardan zarar etmek istemiyor (doğal olarak). Bu yüzden Yeni Cuore gelmedi. Bu yüzden Yeni Sirion ile ilgili bu sıkıntı yaşanıyor. Ya maaliyetler düşecek, ya kurda büyük bir oynama olacak ya da Daihatsu Türkiye zarar etme pahasına model gamını zenginleştirmek için, zararı sineye çekip yine de getirecek.

Bunlar bana Sirion'un geleceği için en iyi ihtimalle "belki" dedirtiyor :(

Kusura bakmayın, canım sıkıldı. Benden bugünlük bu kadar. Yarın görüşürüz.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajcccengiz, 05 Kas 2009, 22:46

toomy_34 yazdı:iyigünler arkdaşlar bilip bilmeden yetkiliye danışmadan atıp tutuyorsunuz kusura bakmayından ben araştırdım görüştüm yılbaşından sonra sirion gelicek umut bey insanların kafasını karıştırmayım lütfen tşklr

Bu mesajı yazarken siteye bugüne kadar kaç mesaj yazdınız ya da siteyi ne sıklıkta ziyaret ediyorsunuz hiç bilmiyorum. Ama şunu net bir dille ifade etmek isterim ki, bu üslup, ne bu site yöneticileride ne de diğer tüm üyelerde olmayan ve nahoş bir üslup. Ortada ne atan var ne tutan. Bu tarz yazmak yerine elinizde dayanak oluşturacak sağlam bilgilerle yazsaydınız keşke.Araştırmalarınız ve görüşmeleriniz hakkında bilgi verseydiniz.
Bizler Daihatsu markasına ve daha da önemlisi Daihatsu Araçlarımıza aşık bir topluluğuz .Bu markanın ve bu araçların tanıtımını Umut'un da dediği gibi her platformda yaptık ve savunduk. Öyle de olmaya devam edeçeğiz. Paylaşımlarımız da her zaman saygı-sevgi çerçevesinde oldu. Bugün internete girip belkide hiçbir marka ile ilgili derli toplu bilgiyi bulamazken, Daihatsu ile ilgili bu kadar geniş, düzenli ve seviyeli bir bilgi kaynağı bulduğunuz için şükretmelisiniz.
Bizleri Daihatsu sevgisi ve aşkını yaşamak ve yaşatmak adına, bu güzel siteyi ve bu güzel dostluk ortamını oluşturarark bir araya getiren Umut'a bir kez daha teşekkür ediyorum.
cccengiz

Model: Sirion 1. Nesil

Sonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir