yeni sirion sahibiyim,tavsiye ve bilgi istiyorum arkadaşlar.

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: yeni sirion sahibiyim,tavsiye ve bilgi istiyorum arkadaşlar.

Mesajgönderen argyle tarih 07 Eki 2011, 11:11

LPG-benzin arasındaki km başı sarfiyat fiyatı farkından kaç bin km'de kendini amorti ettiğini hesaplayabilirsin. Sana pek uygun değil evet, sırf günde 10 km kullanacaksan.
Marşa bastıktan 1 dk kadar sonra LPG'ye geçiyor.
Otomatik almaman senin durumunda iyi olmuş, manueli iyice öğrenmen için.
Çeyrek depo altına inmeme olayı kullanma klavuzunda yazıyormuş, büyük ihtimalle benzin filtresi olmayışından öyle bir ikaz konmuş klavuza.
Onur, sana akıl karı gelmemesi normal, senin araba kaç L benzin yakıyordu 100 km'de, 1 L mi? :) Tek rakibin Mira e:S !
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 07 Eki 2011, 11:27

argyle yazdı:Onur, sana akıl karı gelmemesi normal, senin araba kaç L benzin yakıyordu 100 km'de, 1 L mi? :) Tek rakibin Mira e:S !

Hehe :) Sadece arabanın az yakması değil abi problem. Çevremde LPG taktırmak suretiyle aracına çok büyük masraf kapıları açmış tanıdıklarım var. LPG ile aracın psikolojisinin bozulduğu inancındayım ben.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen feylesof tarih 07 Eki 2011, 23:57

SonCuoreci yazdı:
Gokceaydin yazdı:Ben LPG konusundaki düşüncelerimi daha önce birkaç kez dile getirdim; bir kere de burada tekrarlamak istiyorum: İçten yanmalı motor boyacı küpü değil. Otomobilimizin motoru arkasında Toyota gibi bir devin yaptığı çok ciddi bir AR - GE yatırımı olan, ciddi mühendislik isteyen, komplike bir mekatronik sistem. Ve LPG taktırmakla siz bu sistemin mekatronik yapısını kafanıza göre değiştirmiş oluyorsunuz; onu tasarım parametrelerinin dışında bambaşka bir hale sokuyorsunuz. Buna ikna olabilene saygım var ama, bir mühendis olarak, böyle bir değişimin, motorun performansını, verimliliğini, ömrünü, güvenilirliğini olumsuz yönde etkilemeyeceğine beni hiç bir güç ikna edemez.

Büyük konuşmakta hiç bir sakınca görmüyorum ki benim asla LPG'ye dönüştürülmüş bir otomobilim olmayacak. Dizele karşı da çok soğuğum, daha düşük yakıt maliyetine sahip otomobilim olacak diye bilmemkaç bin lira fazla satın alma parası vermeyi mantıklı bulmuyorum. Ben her zaman benzinli otomobil kullanacağım ve otomobilime paramın yettiği kadar bineceğim, paramın yetmediği yerde akbile müracaat, bu kadar basittir.

Düşüncelerini daha önce dile getirdiğinde de desteklemiştim, şimdi de destekliyorum sevgili Gokceaydin. LPG bana da hiçbir zaman akıl kârı gelmedi ve gelmeyecek de...

Lpg hakkındaki görüşlerinize aynen katılıyorum. Belki lpg mantıklı olsa bile ben lpg sevmiyorum.

Bu arada gösterge tablosunda kapı açık uyarısı var.
feylesof

Mesajgönderen argyle tarih 08 Eki 2011, 18:13

Ben de mühendisim :D , ben de insanım :D , ben de daha önce tam tersini belirtmiştim :D . Benzinli motorlarda (elektronik kısmı hiç karıştırmıyorum) yapılan tekşey iki enjektörden biri olan benzin enjektörünü kapayıp hava enjektörüne gaz bağlantısı yapmak. Yeterli gaz basıncı sağlandıktan sonra ister bütan, ister propan, LPG (karışımıdır zaten önceki ikisinin), metan, hidrojen; yanıcı herhangi bir gaz kullanılarak motor çalıştırılabiliyor. Ha zevk meselesi; "ben LPG sevmem" ayrı konu. Bu gazlar saf hallerinde bütün fosil yakıtlardan daha temiz yanarlar. En temizi de hidrojen; su buharı çıkar açığa. "Japon mühendisler bunu düşünememişler mi"ye Japonlar'ın akaryakıt sorunu olmadığı için akıllarına bile gelmemiş olabilir diyorum. Çok sayıda dizel araçlarının olmayışı da bu gerek duymamadan olabilir.
Bir de; çekişte hafif bir düşüş oluyor tabii ama bunun sebebi biziz. Ayar yaptırma dediğimiz olayda, "km'de şu kadar tüketsin" diye düşük tüketim isteğimizden kaynaklanıyor. Yoksa biraz daha fazla LPG besleyerek bu çekiş farkı da ortadan kaldırılabir.
Sevgiler.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 08 Eki 2011, 20:47

Japonlar dizel de yapmıyor genel olarak. Değişik ve tasarrufun tavanı elektrik işi ile uğraşıyorlar uzun zamandır.

LPG ustası iyi olduktan sonra her zaman destekliyorum. Ben genelde sadece hesap yapıyorum.

Ortalama maliyet: Tahmini 3 yıl kullanım.

7 lt ortalama yakıt x 4.3 = 30 kr x 50.000 km = 15.000 TL

8 lt ortalama LPG x 2.3 = 18.4 kr x 50.000 km = 9.200 TL +LPG maliyeti 1000=10.200

Fark yanlızca 3 yılda yaklaşık 5.000 Tl. Araç fiyatınızı düşününce hesap LPG diyor.

5 yıl kullanıp 8.000 TL kar ile aracı rahat rahat değiştirip yeni LPG li modele geçebilirsiniz..
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Önceki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir