yeni sirion sahibiyim,tavsiye ve bilgi istiyorum arkadaşlar.

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

yeni sirion sahibiyim,tavsiye ve bilgi istiyorum arkadaşlar.

Mesajgönderen alsef tarih 03 Eki 2011, 09:35

merhabalar, ben de 30 Eylül itibari ile bir sirion sahibi oldum.2005 touring model,manuel benzinli bir araç, 62000 km de,pastel mavi çok şirin bir renk..ben de açıkçası opel corsa arıyordum uzun zamandır, 2007 üzeri yeni kasa, tesadüfen ilanlarda bu aracı gördüm ve tipini okadar çok beğendimki hemen iletişime geçtim ve 1-2 saat kadar araştırma yaptıktan sonra özelliklerine hayret ederek satın alma kararı verdim..ilk arabam,10 senelik ehliyetim olmasına rağmen pratiğim çok az..dolayısıyla 2 gündür harıl harıl kitapçığını okuyup aracı tanımaya çalışıyorum..aynı araca sahip arkadaşlardan bana genel bilgi vermelerini rica ediyorum..çok acemiyim, hangi benzin kullanılır, bu model immobilizer sistemine sahipmi, başka hangi özellikleri var, vakit ayırır cevaplarsanız çok makbule geçicek..örneğin kapı açık yola çıktığımda herhangi bir uyarı sesi çıkarmadı yada ışık yakmadı, bu özellik yokmu?bir yandan da forumlardan araştırıcam bugün..yardımlarınızı bekliyorum..:)) 1-2 gün içinde aracı iyice tanıyıp trafiğe çıkmayı çok istiyorum..şimdiden teşekkürler..
alsef
alsef

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: yeni sirion sahibiyim,tavsiye ve bilgi istiyorum arkadaşlar.

Mesajgönderen argyle tarih 03 Eki 2011, 16:40

Arkadaşım,
hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldin.
Sorduğun sorulardan çok da araştırmadan almış olduğun anlaşılıyor ama şanslısın ki çok iyi bir marka-model aldın.
İstanbul Anadolu yakasında isen gel ben sana yardımcı olayım, her soruna cevap vereyim.
Yok değil isen bütün sorularına forumda ve sitede cevap bulabilirsin. Şimdilik, sorulara cevap alıp kaçmaman, aktif bir üye olman şartıyla sorduklarına cevap vereyim:
95 oktan ve üzeri.
Immobilizer var.
Kapı açık kontak kapatırsan "dik guk dik guk" diye bir ses gelir, ışığı yok. Açık gidersen bir uyarısı yok.
Far açık kontak kapatırsan "diiiiiiiiiiit" diye bir ses gelir.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 03 Eki 2011, 18:34

Buraya genel bilgiler yazdım:

gonderi16740.html#p16740
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen alsef tarih 03 Eki 2011, 23:12

teşekkür ederim, yok istanbulda değil düzcedeyim,fazla araştırmadan aldığım doğru ama hergün çok iyi bir karar verdiğime daha çok emin oluyorum..immobilier olan modellerde 1 ana anahtar 2 gri yedek anahtar olmalı yazıyor kitapçıkda fakat aldığım kişi bana 1 siyah ana anahtar ve 1 gri yedek anahtar verdi, bunlar var sedece dedi ben de fazla sorgulamadım..sadece 2 anahtarmı var? buarada aktif bir üye olacağıma şüpheniz olmasın, arabam ile ilgili bilmediğim hiçbirşey kalmayıncaya kadar araştırmalara devam..ki öğrenilecek şey de bitmez kolay kolay..pratik hertürlü bilgiye, tavsiyeye, tüyoya ihtiyacım var..bol bol cevap bekliyorum arkadaşlar...
alsef
alsef

Mesajgönderen alsef tarih 04 Eki 2011, 11:41

tebrik ederim 32 kişi bakıyor ama 1 kişi cevap veriyor, bu nasıl güzel yardımseverlik ruhudur, paylaşma şevkidir..tahdire şayan forum üyeleri :))
alsef
alsef

Mesajgönderen argyle tarih 04 Eki 2011, 17:00

alsef,
sitem etmene gerek yok, şöyle ki:
Bu forumda artık eskisi kadar çok 1. nesil Sirion sahibi üye kalmadı, önemli bir bölümü sattı. Konuya bakan o 32 kişinin çoğu da başka model araç sahibi arkadaşlar olabilir, kendi araçları olmadığı için de cevap yazmak istememişlerdir. Ya da benim yazdıklarımı yeterli görmüşlerdir. Geriye kalan 1. nesil Sirion sahibi arkadaşların da çoğu iş-güç-yaşam derdinde. Ben hergün internet başında olduğumdan yazabiliyorum. Bir şey danıştığında emin ol birkaç gün içerisinde bir cevap veren çıkar. Sen bu arada forumdaki konuları okumaya devam et.

Benim de aynen senin gibi iki anahtarım var ama sahibinden'de bazı ilanlarda üç anahtar görüyorum. 2. el araçlarda bu olay olabiliyor. Aracın, Allah korusun, çalınmaz, endişe etme.
Sana tüyo; aracının noter devri yapıldığı tarihten itibaren 10 gün süreyle eski sahibinin yaptırmış olduğu ZTS devam eder, bu sürede trafiğe çıkabilirsin. Senin durumunda en geç 9-10 Ekim gibi oluyor sanırım, ZTS'ni yaptır. Kaskoyu da full paketler var, anahtarı üzerinde unutup çalınsa dahi bedelini ödeyen, onlardan yaptır. En uygun fiyat genelde Anadolu Sigorta'da. Sigortam.net diye bir site var, onun bir kasko teklif motoru var, en uygun fiyatlı üç firmayı sana fiyat teklifleriyle birlikte bildiriyor, bakar ordan yaptırırsın kaskonu.

Aracını almadan önce servise göstermediysen git bir göster, hatta 60 bin bakımı yapılmamışsa yaptır, eksik, gedik, değişecek varsa değiştirt.

Fazla pratiğin yokmuş madem, şunu da söyleyeyim; Daihatsular'ın vites kolları çok yumuşak değildir ama bu kötü birşey de değildir. 2500 dev./dk. civarında kullanmaya çalış, 3000 dev./dk. gibi vites arttırırsın, 2000 dev./dk.'nın altına inince vites küçült. Yüksek devirlerde vites küçültürsen motor freni denen hadise yaşanır, öne doğru silkinir araç. Rampa çıkışlara yüksek vitesle girme, eğime göre karar verirsin, birkaç seferden sonra öğrenirsin. Ani hızlanmaları yüksek viteste yapamazsın, aracın hızlanması daha uzun sürer, düşük viteste şaha kalkar ama :). Kalkarken el frenini indirmeyi unutma! :) Başka soracakların olursa sor.

Ben bir soru sorayım; kaça aldın sakıncası yoksa söyler misin?

Güvenli sürüşler.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen alsef tarih 05 Eki 2011, 08:45

Trafik sigortamı yaptırdım, Anadolu Sigorta dan..Kaskomu da Allianz dan yaptırdım, tek sürücü indirimi de aldım..Servisde 60.000 bakımı için gittim, check-up yapıldı ve buji değişti,hidrolik sıvısı değişti,silgi fırçaları değişti, ön takım kontrol edildi..Başka bir masrafa gerek duymadılar, 200 TL aldılar..Aracıma önceki sahibinde sol tarafından sürtmüşler, sol iki kapı servisde değişmiş..başka birşeyi yoktu, bunu ben önemsemedim açıkçası,Düzce'de 1 tane Daihatsu servisi var, o da tanıdık ve işlemi kendisi yapmış,garanti verdi arabaya..fiyatı size ayrıca mesajla söylerim burda reklam yapmıyım şimdi :)
kullanmaya başladım yavaş yavaş,ilginiz için teşekkür ederim aklıma takılanlar oldukça burdan yazarım..ama gerçekten kullanımı çok keyifli, çok güzel bir araba..her gördüğünde mutlu ediyor insanı..güzel günlerde kullanalım inşallah :)) malum 1.nesil kullanıcıları olarak şuan antikalaşmak üzereyiz anlaşılan..
alsef
alsef

Mesajgönderen alsef tarih 05 Eki 2011, 08:48

özel mesaj atamadım yetkim yokmuş..bu şartlarda kaça almış olsam iyidir, bir tahmin rica ediyorum..sol 2 kapı değişmiş, 2005 model 62000 km de, manuel touring modeli..servis bakımında sadece 200 TL masraf yapıldı .. ne kadar eder? :)
alsef
alsef

Mesajgönderen cccengiz tarih 05 Eki 2011, 09:02

Hoşgeldiniz..
yeni aracınız hayırlı olsun ve dilerim ki heyecanınız hiç bitmesin. Yukarıda küçük bir siteminiz olmuş forum üyelerine ilişkin. Sizi anlayabiliyorum. Ama bir süre sonra , sorulan soruların hepsinin hatta daha fazlasının, ayrıntıları ile birlikte sitemizde olduğunu siz de farkedeceksiniz.

Cevap veren arkadaşımız size oldukça ayrıntılı bilgiler aktarmış, bu nedenle onun aktardığı bilgiler haricinde benim aklıma gelen bir şey yok.
Aracı aldığınız fiyata ilişkin tahminim : 15.000 TL.
cccengiz

Mesajgönderen alsef tarih 05 Eki 2011, 10:01

teşekkür ederim hoşbulduk..
aslında birçok araba forumu acayip hızlı akıyor, ben burayı ilk keşfettiğimde çok sevinmiştim ne güzel bol bol bilgi alışverişi olacak diye ama günlerdir tek bir kişiden cevap alabilince tadım kaçtı..forumu fırsat buldukça inceliyorum, birkaç sorumun cevanına rastladım zaten..ilginize teşekkürler..
fiyat tahmininiz yanlış..diğer arkadaşlar da tahminde bulunsun ondan sora söyleyeyim..
alsef
alsef

Mesajgönderen enorton tarih 05 Eki 2011, 10:21

Bence bu kadar mutlu olduğunuza göre en fazla 10.000 Tl vermişsinizdir.
enorton

Model: Cuore

Mesajgönderen alsef tarih 05 Eki 2011, 10:23

O kadar da değil yani :)
alsef
alsef

Mesajgönderen alsef tarih 05 Eki 2011, 10:26

Fiyatı bir süre söylemeyim bari, baksanıza o vesileyle anca bişeyler yazılıp çizilmeye başlandı :) evet yokmu başka tahminler :D
alsef
alsef

Mesajgönderen alsef tarih 05 Eki 2011, 10:48

Arabam da bu arkadaşlar..:D

Resim
alsef
alsef

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 05 Eki 2011, 10:52

Dostel Otomotiv madem tanıdığınızmış, o zaman Hüseyin Bey veya Salih bey size bir kıyak yapmış ve 14.250'ye bırakmıştır aracı :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir