alsef,
sitem etmene gerek yok, şöyle ki:
Bu forumda artık eskisi kadar çok 1. nesil Sirion sahibi üye kalmadı, önemli bir bölümü sattı. Konuya bakan o 32 kişinin çoğu da başka model araç sahibi arkadaşlar olabilir, kendi araçları olmadığı için de cevap yazmak istememişlerdir. Ya da benim yazdıklarımı yeterli görmüşlerdir. Geriye kalan 1. nesil Sirion sahibi arkadaşların da çoğu iş-güç-yaşam derdinde. Ben hergün internet başında olduğumdan yazabiliyorum. Bir şey danıştığında emin ol birkaç gün içerisinde bir cevap veren çıkar. Sen bu arada forumdaki konuları okumaya devam et.
Benim de aynen senin gibi iki anahtarım var ama sahibinden'de bazı ilanlarda üç anahtar görüyorum. 2. el araçlarda bu olay olabiliyor. Aracın, Allah korusun, çalınmaz, endişe etme.
Sana tüyo; aracının noter devri yapıldığı tarihten itibaren 10 gün süreyle eski sahibinin yaptırmış olduğu ZTS devam eder, bu sürede trafiğe çıkabilirsin. Senin durumunda en geç 9-10 Ekim gibi oluyor sanırım, ZTS'ni yaptır. Kaskoyu da full paketler var, anahtarı üzerinde unutup çalınsa dahi bedelini ödeyen, onlardan yaptır. En uygun fiyat genelde Anadolu Sigorta'da. Sigortam.net diye bir site var, onun bir kasko teklif motoru var, en uygun fiyatlı üç firmayı sana fiyat teklifleriyle birlikte bildiriyor, bakar ordan yaptırırsın kaskonu.
Aracını almadan önce servise göstermediysen git bir göster, hatta 60 bin bakımı yapılmamışsa yaptır, eksik, gedik, değişecek varsa değiştirt.
Fazla pratiğin yokmuş madem, şunu da söyleyeyim; Daihatsular'ın vites kolları çok yumuşak değildir ama bu kötü birşey de değildir. 2500 dev./dk. civarında kullanmaya çalış, 3000 dev./dk. gibi vites arttırırsın, 2000 dev./dk.'nın altına inince vites küçült. Yüksek devirlerde vites küçültürsen motor freni denen hadise yaşanır, öne doğru silkinir araç. Rampa çıkışlara yüksek vitesle girme, eğime göre karar verirsin, birkaç seferden sonra öğrenirsin. Ani hızlanmaları yüksek viteste yapamazsın, aracın hızlanması daha uzun sürer, düşük viteste şaha kalkar ama

. Kalkarken el frenini indirmeyi unutma!

Başka soracakların olursa sor.
Ben bir soru sorayım; kaça aldın sakıncası yoksa söyler misin?
Güvenli sürüşler.