Yeni Sirion'um - İlk İzlenimler

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Yeni Sirion'um - İlk İzlenimler

Mesajgönderen Karal tarih 10 Ara 2011, 23:06

Merhabalar,

Yaklaşık bir ay olmasına rağmen anca çekebildim resimleri.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

2004 Model Touring, 146.000 Km. Ben 3. sahibi oldum. Km biraz yüksek gibi görünse de belli etmiyor. Motor iyi durumda, en az bu kadar daha gider diye düşünüyorum. İç döşemeler, koltuklar, kokpit temiz, yıpranmamış. İyi bakılmış yani.

Aracın tavan dışında boya değmeyen yeri kalmamış diyebilirim. Ufak ufak birçok kazası var, büyük kazası yok.

Benden önceki sahibi lastikleri yeni değiştirmiş. Sıfır Michelin lastik var araçta, 500 TL. Baskı Balata 6. ayda değişmiş, 650 TL. Atiker sıralı kit var. 2010 3. ayda takılmış, garantisi devam ediyor. Bunlar bonuslar.

Bu şekilde 12.750'ye aldım. İkinci el şans işidir, alıp da kötü sürpriz yaşamak da var. Yaklaşık bir ay oldu, herhangi bir sıkıntı yok. İyi bir alışveriş yaptığımı düşünüyorum. Aracın kasko bedeli 14.500.

Alıp direk servise soktum. Rutin 7.500 bakımı, buji değişimi, silecek değişimi, 240 Tl. Japon için normal. (Yetkili servis, orijinal parça)

Modelin en bilinen özelliği benim de ilk dikkatimi çeken şey oldu; inanılmaz seri. Gaza biraz asılınca sırtımı koltuğa yapıştırıyor.

Kullanımı gayet zevkli, kullanıcı dostu bir araç. Aksesuarı, konforu yerinde. Süspansiyon sistemi sert. Sanırım düşük ağırlık+güçlü motor kombinasyonunda yola tutunmak adına bu şart. Bir de yalıtımı pek iyi değil, içeri ses alıyor biraz.

120 km/s hızdan sonra, "Artık basmazsan memnun olurum" diyor. Yüksek hız için üretilmemiş, belli. Basınca nereye kadar gider denemedim. Dener miyim bilmiyorum, çok da umurumda değil.

Tüketime gelince;

32 Lt LPG ile 355 km. 100 km'de 9 Litre, Km'de 19 kuruş. Hemen hemen tamamı şehir içi. Kısa mesafe kullanım, orta yoğunluk trafik, ekonomik sürüş stili. Gayet iyi görünüyor.

Şehir dışında sağlıklı bir test imkanım olmadı. Bornova-Bergama gidiş geliş, gidişte Menemen'de 2,16 Tl'den fulledim, dönüşte aynı istasyondan tekrar fulledim. Tamamı şehir dışı 140 Km, 24 Tl aldı. 8 Litre/100 Km, Km'de 17,5 kuruş civarı. Biraz fazla gibi. 6-6,5 Lt/ 14 Kuruş civarı bekliyordum. Tabi burda farklı parametrelerin etkisi ile doğru ölçememiş olabilirim. Şehiriçi-şehirdışı tüketim değerleri birbirine yakın mıdır sizce?

Olumsuz tarafların hemen hemen tamamı aynı kapıya çıkıyor; bu araç her şeyiyle şehir içi kullanıma göre tasarlanmış. Çok olumsuz tarafı yok aslında ya, o da ayrı.

Nikelajlı parçalarda soyulmalar var. Bir de farları kararmış. Elim takım tutar, severim uğraşmayı. İkisi için de projelerim var, vakit bulduğumda girişeceğim. Yaptıkça paylaşırım.
Karal

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Yeni Sirion'um - İlk İzlenimler

Mesajgönderen feylesof tarih 11 Ara 2011, 00:33

Tekrar hayırlı olsun.
Farlar içinde kromaj içinde çözümler var.

Kromajı sağlam olanlar kaput koruma filmi yapıştırabilirler üstlerine ben tampondakilere yaptım. Bahardada aynalara yapacağım. metresi 8- 10 tl cıvarında.
feylesof

Mesajgönderen serdarsword tarih 11 Ara 2011, 15:04

Sayın Karal hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.Araca verdiğiniz ücret km.si ve ufak tefek kazalardan ötürü gayet normal bence.Umarım lpg ile bi uyumsuzluk yaşamazsınız.
Kaskoyu 1.450 diyecektiniz herhalde,bundan 2-3 ay kadar önce yanlış hatırlamıyorsam 1.200 gibi bir fiyatı vardı kaskonun.
Sirion cidden seridir 0-100 hız değeri bir çok 1.6 araçdan iyidir yanlız 120 den sonra havlu atmaz ona katılmıyorum, şahsen 180 km hıza kadar çıktım.
Lpg tüketim değeriniz biraz fazla gibi geldi ayarsız olma ihtimali varmı acaba :?:
Farlar parlatılabiliyor kolaylıkla cam gibi oluyor,kromaj sorunu yaşamadım ama sanayiden onu da çözebilirsiniz sanırım.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen feylesof tarih 11 Ara 2011, 16:56

Merhaba,

Sigortanın belirlediği araç değeri olarak Aracın kasko bedeli 14.500.

Ben geçen hafta yaptırdım kasko grupomadan 16.500 tl araç değeri, artı 1000 tl sunroof, elit kasko 581 tl. 4 senedir kasko bozulmadığı için %60 indirimli.
feylesof

Mesajgönderen Karal tarih 11 Ara 2011, 18:47

Teşekkür ederim, cümlemize inşallah.

Kasko değeri derken aracın kasko ücretini değil kasko yapılırken kabul edilen satış değerini kastetmiştim. Kasko ücreti olarak 950 Tl civarı söylediler, yaptırmadım.

120 Km'de henüz araca yüklenmemiştim zaten. Devam etsem elbet gidecekti ancak kişisel fikrim yüksek hızlara uygun olmadığı, bana öyle geldi.

Araç bakımlı, LPG dahil yeni yapıldı tüm bakımlar. Makineyle ayar falan yaptılar. Şehir içi için gayet güzel bir değer yakaladığımı düşünüyorum. Şehir dışı değer dediğiniz gibi bana da yüksek geldi ancak tekrar test etmek gerekir, henüz kesin bir yargı için erken.

Farlara el atacağım yakında. Referans olması açısından detaylı bilgi görsellerle birlikte vereceğim sizlere de umarım.
Karal

Mesajgönderen argyle tarih 12 Ara 2011, 16:30

Aracınız hayırlı olsun ve hoşgeldiniz.
9 L LPG/100 km kış için normal şehiriçinde. Özellikle soğuk motor, kısa mesafe ve trafik sıkışıklığı yakıt tüketimini çok ciddi biçimde arttırıyor, sağlıklı bir ortalama için iki kontak arası en az 50 km gidilmesi gerektiğini tecrübe ettim.
Şehirlerarası ise 90 km/sa. hızın altında ya da her viteste 2500 dev./dk civarında kullanınca 6-7 L arası LPG tüketimi yakalanabiliyor. 90 km/sa. üstü hızlarda tüketim siz bastıkça artıyor.
Tüketim değerlerimizi kuruş olarak vermeyelim, manasız.
Sileceklere 50 TL vermeyin bir daha, ben de yaptım o hatayı. İnternetten satın alın.
"Araç sürat için yapılmamış" kısmına katılmıyorum ben de, o kadar güç niye var o zaman? Gayet süratleniyor fakat 150 km/sa. üzerinde yol da kaymak gibi değilse direksiyon titriyor. Rüzgar yiyorsanız bu hızda giderken, araç savruluyor rüzgar tarafından, direksiyonu sıkı tutmak gerekiyor. Sürat yapmayalım derim ben, hangi arabayla olursa olsun, bence 100 km/sa. üzerinde arabayı Allah kullanıyor :) .
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Karal tarih 12 Ara 2011, 20:07

Hoş bulduk, teşekkür ederim.

Dediğim gibi, olumsuz mesafe koşullarına rağmen şehir içi tüketimden gayet memnunum, daha iyisi olamaz herhalde.

Şehir dışı ise, en düşük değeri yakalamak adına 85 Km/s & 2500 d/d ile sürmeme rağmen istediğim değerlere ulaşamadım. Tekrar test etme imkanım olduğunda bilgilendireceğim. Depoyu tamamen boşaltmadan sonuca emin olmak zor.

Değerleri 100 Km/L olarak vermiştim zaten, sanırım gözünüzden kaçmış.

Servis bujileri, silecekleri değiştirdikten sonra bana bilgi verdi, tavsiyenizi dikkate alarak rutin değişimler dışındakiler konusunda onay almalarını isteyeceğim.

"Araç sürat için yapılmamış" kısmına katılmıyorum ben de, o kadar güç niye var o zaman? Gayet süratleniyor fakat 150 km/sa. üzerinde yol da kaymak gibi değilse direksiyon titriyor. Rüzgar yiyorsanız bu hızda giderken, araç savruluyor rüzgar tarafından, direksiyonu sıkı tutmak gerekiyor. Sürat yapmayalım derim ben, hangi arabayla olursa olsun, bence 100 km/sa. üzerinde arabayı Allah kullanıyor

Bence aynı şeyi söylüyoruz :) Demek istediğim, 1.3 L ve 850 Kg ikilisi bile üretim amacını net ortaya koyuyor. Basarsanız üzer mi? Bence kesinlikle üzmez. Ama yüksek hızlarda 2.0 L ve 1450 Kg Vectra'nın verdiği ne güven ne de konfor hissini sağlar. Sonuçta kulvarları farklı diye düşünüyorum.
Karal

Mesajgönderen argyle tarih 15 Ara 2011, 18:08

Karal yazdı:
Şehir dışı ise, en düşük değeri yakalamak adına 85 Km/s & 2500 d/d ile sürmeme rağmen istediğim değerlere ulaşamadım. Tekrar test etme imkanım olduğunda bilgilendireceğim. Depoyu tamamen boşaltmadan sonuca emin olmak zor.

Değerleri 100 Km/L olarak vermiştim zaten, sanırım gözünüzden kaçmış.

Ben de kış şartlarında 6.8 L LPG/100 km yapmıştım sanırım şehirdışı, en düşük.

Kr da vermişsiniz ya, o yüzden dedim, gerek yok. Depoyu boşaltmak gerekmez; ölçüm, iki fulleme arasında yapılsın yeter.

Karal yazdı:Servis bujileri, silecekleri değiştirdikten sonra bana bilgi verdi, tavsiyenizi dikkate alarak rutin değişimler dışındakiler konusunda onay almalarını isteyeceğim.

Servisin bunu asla yapmaması lazımdı, parça değişimlerinde müşteri onayı almaları gerek, eski parçaları da geri vermeleri gerek. Sözleşmede de yazıyor bu zaten.

Karal yazdı:Bence aynı şeyi söylüyoruz :) Demek istediğim, 1.3 L ve 850 Kg ikilisi bile üretim amacını net ortaya koyuyor. Basarsanız üzer mi? Bence kesinlikle üzmez. Ama yüksek hızlarda 2.0 L ve 1450 Kg Vectra'nın verdiği ne güven ne de konfor hissini sağlar. Sonuçta kulvarları farklı diye düşünüyorum.

Tabii ki, yere sağlam basmak yüksek hızlarda çok önem kazanıyor.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Gokceaydin tarih 16 Ara 2011, 09:38

Bu yüksek hız konusu gündeme gelince, geçenlerde yaşadığım iki olayı anlatmak istiyorum. Şimdi Sirion'umla Bakırköy'ün dar ara sokaklarına daldım. Kıçıma bir BMW 5 serisi (en son kasa) yapıştı. Selektör atıyor manyak, ara sokakta ne hız yapmamı bekliyorsa. Neyse ikimizin birden sağa döneceği bir yere geldik. Oraya da bir minibüs biçimsiz bir şekilde park etmiş. Ama ben Sirion'unmla zırt diye döndüm. Bu adam BMW 5 serisi ile dönemedi tabii, manevra yapmak zorunda kaldı. O manevra yapana kadar da ben uzadıım gittim.

Bir başka olay da yine park konusunda oldu. Önümde bir Opel Insignia Turbo vardı. Bir yere paralel park etmeyi denedi, uğraştı, beceremedi bastı gitti. Onun giremediği yere ben Sirion'umla kolaylıkla girdim.

Şimdi bu hikayeleri ben neden anlattım? Şundan: Bu otomobille yok 180 bastım, yok 200 bastım diyenler (ki ben de bastım zamanında, ama şimdi kendime çok kızıyorum, nasıl cesaret etmişim diyorum) nasıl bir risk aldıklarının farkına varmalılar. Sirion güçlü bir motor + hafif kasa ikilisiyle muhteşem bir kalkış performansına sahip, ama ana tasarım amacı düşünülürse Sirion bir şehir içi otomobili. BMW 5 serisi ya da Opel Insignia Turbo, şehir içi kullanımında, dar sokak sürüşlerinde, dar yerlere paralel (hatta dikine de olsa) park etmede Sirion ile aşık atabiliyor mu? Şehir içi yakıt tüketimini Sirion'un 1.5 mislinden aşağıya düşürebiliyor mu? Bu soruların cevabı hayır. Bu durumda, Sirion'un da yüksek hızlı otoyol sürüşünde BMW 5 serisi ya da Opel Insignia Turbo ile (hem performans hem de güvenlik anlamında) aşık atabileceğini iddia etmek mantıklı değil. Belirtildiği gibi, bu araçların kulvarları farklı. Tasarım amaçları farklı.
Gokceaydin

Mesajgönderen moriantes tarih 05 Oca 2012, 14:27

aracınızı uğur şenel denmi aldınız acaba
moriantes

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen rastaTR tarih 10 Oca 2012, 22:57

Orj.Yağ filtresi 16 TL
orj. Hava filtresi 22 TL,
Mobil1-0w40 yağ 90 TL
işçilik 10 TL
toplam= 138 TL bujiler de değişecek ise denso orijinal buji dört tanesi 48 TL'dir
2005 Sirion 1.3 LS otomatik
2010 Materia 1.5 Gold otomatik
2006 Copen 1.3
rastaTR

Model: Materia

Mesajgönderen rabia tarih 21 Şub 2012, 22:57

Herkese Merhaba, Daihatsu Sirion benim ilk göz ağrım, daha 2 ay dolmadı bile, onun da yarısı kar altında kaldığından kullanamadığımı var sayarsak... ama gerçekten acemi şoför olmama rağmen aralardan derelerden sıyrılıyorum, küçük olmasının avantajı;)
Kullanıcı avatarı
rabia

Mesajgönderen mirzacik tarih 21 Şub 2012, 22:59

siz yinede çok aralara derelere girmeyin derim :) şaka tabi girin ki şoförlüğünüz ilerlesin.Korkmak insanı köreltir.Kazasız sürüşler ;)
mirzacik

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen Karal tarih 22 Şub 2012, 09:22

Sayın Morientes,

Evet aracı Uğur Şenel'den aldım.

Arkadaşlar mart ayında vizeye gireceğim. Aracın sağ aks körüğü patlak, değiştirmem lazım. Parçanın fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?
Karal

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir