Yaklaşık bir ay olmasına rağmen anca çekebildim resimleri.

2004 Model Touring, 146.000 Km. Ben 3. sahibi oldum. Km biraz yüksek gibi görünse de belli etmiyor. Motor iyi durumda, en az bu kadar daha gider diye düşünüyorum. İç döşemeler, koltuklar, kokpit temiz, yıpranmamış. İyi bakılmış yani.
Aracın tavan dışında boya değmeyen yeri kalmamış diyebilirim. Ufak ufak birçok kazası var, büyük kazası yok.
Benden önceki sahibi lastikleri yeni değiştirmiş. Sıfır Michelin lastik var araçta, 500 TL. Baskı Balata 6. ayda değişmiş, 650 TL. Atiker sıralı kit var. 2010 3. ayda takılmış, garantisi devam ediyor. Bunlar bonuslar.
Bu şekilde 12.750'ye aldım. İkinci el şans işidir, alıp da kötü sürpriz yaşamak da var. Yaklaşık bir ay oldu, herhangi bir sıkıntı yok. İyi bir alışveriş yaptığımı düşünüyorum. Aracın kasko bedeli 14.500.
Alıp direk servise soktum. Rutin 7.500 bakımı, buji değişimi, silecek değişimi, 240 Tl. Japon için normal. (Yetkili servis, orijinal parça)
Modelin en bilinen özelliği benim de ilk dikkatimi çeken şey oldu; inanılmaz seri. Gaza biraz asılınca sırtımı koltuğa yapıştırıyor.
Kullanımı gayet zevkli, kullanıcı dostu bir araç. Aksesuarı, konforu yerinde. Süspansiyon sistemi sert. Sanırım düşük ağırlık+güçlü motor kombinasyonunda yola tutunmak adına bu şart. Bir de yalıtımı pek iyi değil, içeri ses alıyor biraz.
120 km/s hızdan sonra, "Artık basmazsan memnun olurum" diyor. Yüksek hız için üretilmemiş, belli. Basınca nereye kadar gider denemedim. Dener miyim bilmiyorum, çok da umurumda değil.
Tüketime gelince;
32 Lt LPG ile 355 km. 100 km'de 9 Litre, Km'de 19 kuruş. Hemen hemen tamamı şehir içi. Kısa mesafe kullanım, orta yoğunluk trafik, ekonomik sürüş stili. Gayet iyi görünüyor.
Şehir dışında sağlıklı bir test imkanım olmadı. Bornova-Bergama gidiş geliş, gidişte Menemen'de 2,16 Tl'den fulledim, dönüşte aynı istasyondan tekrar fulledim. Tamamı şehir dışı 140 Km, 24 Tl aldı. 8 Litre/100 Km, Km'de 17,5 kuruş civarı. Biraz fazla gibi. 6-6,5 Lt/ 14 Kuruş civarı bekliyordum. Tabi burda farklı parametrelerin etkisi ile doğru ölçememiş olabilirim. Şehiriçi-şehirdışı tüketim değerleri birbirine yakın mıdır sizce?
Olumsuz tarafların hemen hemen tamamı aynı kapıya çıkıyor; bu araç her şeyiyle şehir içi kullanıma göre tasarlanmış. Çok olumsuz tarafı yok aslında ya, o da ayrı.
Nikelajlı parçalarda soyulmalar var. Bir de farları kararmış. Elim takım tutar, severim uğraşmayı. İkisi için de projelerim var, vakit bulduğumda girişeceğim. Yaptıkça paylaşırım.