yeni sirion yakit h k

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Re: yeni sirion yakit h k

MesajUmut-Gultekin, 06 Haz 2008, 11:58

SonCuoreci yazdı:Hülasa: 28 lt. ile 580 km. yaptım, bu da ortalama 100 km.'de 4.8 lt benzin yakmışım demek oluyor!

Nasıl, az yakmış değil mi yine de? :wink:

Rüya gibi. LPG bile yaptırsam bu değeri ancak uzun yolda yakalarım herhalde...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajDREADLORD, 06 Haz 2008, 12:57

Şaka gibi ya :)

Motor 1.0 mı 1.3 mü acaba??
Sirioner
DREADLORD

Model: Sirion 2. Nesil

MesajSonCuoreci, 06 Haz 2008, 13:02

DREADLORD yazdı:Şaka gibi ya :)

Benim aracın motor 1.0 abi...
Gerçekten bana da şaka gibi geliyor :) "Yanlış mı ölçtüm acaba yahu?" diye şüpheye düşüyorum ama mümkün değil. Depoyu fulleyince sıfırladım seyahat göstergesini, depo sıfırlanınca benzinliğe girdiğimde göstergeye tekrar baktığımda 580'di...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

MesajSirion gti, 06 Haz 2008, 13:08

SonCuoreci yazdı:

Gerçekten bana da şaka gibi geliyor :) "Yanlış mı ölçtüm acaba yahu?" diye şüpheye düşüyorum ama mümkün değil. Depoyu fulleyince sıfırladım seyahat göstergesini, depo sıfırlanınca benzinliğe girdiğimde göstergeye tekrar baktığımda 580'di...

Aman fazla yerde söleme motorunu söküp incelemeye kalkarlar :) nazar değmesin
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajDREADLORD, 06 Haz 2008, 19:46

SuperSonic yazdı:Hoşgeldiniz :)

Durduğunuzda devrin yüksek olması klimadan kaynaklanabileceği gibi, titreşimi azaltmak için vitesin boşa alınması sebebiyle de oluyor olabilir. Otomatik vitesli arabamda gözlemlediğim kadarıyla araç vitesteyken 660 civarı olan rölanti devri, boşa alındığı zaman 800 gibi bir değere yükseliyor ve titreşim azalıyordu.

Hoşbulduk önce elbette.
Denedim vitesle alakalı değil bendeki :) %100 klimadan. :D
Sirioner
DREADLORD

MesajDoorman, 06 Haz 2008, 21:35

SonCuoreci yazdı:

Abi yüreğime iniyordu ya. Senin yazıyı sanki Umut yazmış gibi okudum. okurkende düşünüyorum ya Umut'un elinde hiç sigara görmedim ne zaman başladı diye.
en son 4.8'i görünce film koptu bende "yuh artık ya!" oldum.
Ama neyseki Umut değilmiş. ( Umut seninkininde böyle az yakmasını ve beni yokuşta gene geçmeni dilerim ama benim senden az yakmam şartıyla :mrgreen: ) içime serin bir su serpildi titredim ve kendime geldim. gözüm açıldı tam olarak. :D :D
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajDoorman, 06 Haz 2008, 21:38

DREADLORD yazdı:
SuperSonic yazdı:Hoşgeldiniz :)

Durduğunuzda devrin yüksek olması klimadan kaynaklanabileceği gibi, titreşimi azaltmak için vitesin boşa alınması sebebiyle de oluyor olabilir. Otomatik vitesli arabamda gözlemlediğim kadarıyla araç vitesteyken 660 civarı olan rölanti devri, boşa alındığı zaman 800 gibi bir değere yükseliyor ve titreşim azalıyordu.

Hoşbulduk önce elbette.
Denedim vitesle alakalı değil bendeki :) %100 klimadan. :D

Hoşgeldiniz.
Klima motor devrini yüksektiyor. 1000 devirde filan çalısıyor sürekli araba.
onun dışında birde seyir halinde boş vitese aldığınızdada araç rölantiyi 1000 devirde tutuyor. tamamen durduktan bir süre sonra 750 civarına indiriyor. sanırım araç seyir halinde iken kazara stop etmesin diye yapılan bir sistem. çok kez denedim. dururken gaz verip bıraktığınızda geri 750 iniyor hemen ama seyir halinde kesinlikle 1000 altına düşmüyor. japon amcalar gene yapmışlar numaralarını bence.

Umut seninki tamamen otomatik sanzıman ile alakalı.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 07 Haz 2008, 09:22

Doorman yazdı:Ama neyseki Umut değilmiş. ( Umut seninkininde böyle az yakmasını ve beni yokuşta gene geçmeni dilerim ama benim senden az yakmam şartıyla :mrgreen: ) içime serin bir su serpildi titredim ve kendime geldim. gözüm açıldı tam olarak. :D :D

:) Benim için 5 litre değil, 5.2 litre altı hayal. Uzun yol altında herşeyi denedim 5.2 altına imkan yok inmiyor. Sirion tahminimce 4.8 görebilir uzun yolda çünkü gördüğüm kadarıyla otomatik Sirion'dan %10 daha az ekonomik bir araba YRV Turbo.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajUmut-Gultekin, 07 Haz 2008, 09:24

Doorman yazdı:Umut seninki tamamen otomatik sanzıman ile alakalı.

Sen de yağmur yağsa otomatik şanzımandan biliyorsun ha :lol: Aynı durum işte bizimki de, araba dururken vitesi boşa alınca devir yükseliyor. Vitesteyken devir düşük :) Ben titreşimi kessin diye yapmış olabilirler diye düşünmüştüm ama rölantiyi düşürmeme de olabilir tabii sebep :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajuydumarket, 12 Haz 2008, 02:27

SonCuoreci yazdı:
Sirion gti yazdı:Bende her akşam yatmadan arabama bakarım öle yatarım :)

DREADLORD yazdı:Ama şu anda inanılmaz bir ilişki var araba ile aramda sabah yataktan kalkıp balkondan arabaya bakıyor ve iyiki başka bir şey almamışım diyorum. :wink:

Ben evde olduğum süre boyunca sigara içme bahanesiyle sık sık balkona kaçıp dakikalarca arabamı izliyorum, gözümü bir an bile ayırasım gelmiyor; hatta bazan onu izlediğim süre içerisinde aklımdan geçenleri fark ettiğimde akli dengemden şüphe etmeye başlıyorum. :mrgreen:
Bazan hanım yanıma gelip benimle sohbete başlıyor, o konuşurken yüzüne bakmayıp sürekli arabayı izlediğimi fark edince de sinirlenip içeri geçiyor :mrgreen:

Bu arada Abant gezisine gelirken Mehmetçik Vakfı'nda depoyu fulledim, Abant'a gittik geldik, depoda kalan benzinle 2-3 gün de şehir içi işe git-gel yaptım. İbre kırmızı çizginin altına inince 580'inci km.de depoyu tekrar fulledim. 28 lt. benzin aldı depo.

Hülasa: 28 lt. ile 580 km. yaptım, bu da ortalama 100 km.'de 4.8 lt benzin yakmışım demek oluyor!

Bu hesabın içine Abant'ta çamura saplandığımız zamanlarda onca patinaj çekmem, arabayı bağırtmam, dönüşte de TEM'de ortalama 140-160 km. arasında hız yapmış olmam, aracın dolu olması, lastiklerin 3'ünün Bridgestone, birinin Yokohama olması; ayrıca İstanbul içinde sıkışık trafikte onca dur-kalk yapmış olmam dahildir.

Nasıl, az yakmış değil mi yine de? :wink:

doğru ölçüm yapmışsın ..bizim mavi cuore de abant yolunda 185 lastik 14 jant lara rağmen 17.5 krş yaktı..
yani yüzde 5 lt. üstelik lastikler büyük olduğu için daha az km. yazar ibrede..onu hesaba katmadım..yani benim araç 100 km hız gösteriyorken normal hızı 110 km....
uydumarket

Model: Cuore

Mesajemre, 04 Tem 2008, 18:13

merhaba arkadaşlar bende 2008 91bg 1.3 otomatik şuanda 3000kmde olan sirion'umun uzun yol verilerini aktarayım =)

istanbul-marmaris : 840km.

gidiş:
2 kişi + bagaj : 5.8lt/100km.

dönüş:
4 kişi + bagaj: 6lt/100km.

ortalama hızım 90km/h sadece otoyollarda 100-110-120'ye çıktığım oldu ve benim boşa atmalarım sonucu 5.8den aşağı inemedim.

sizce yakışı nasıl, önceki aracıma göre yakıt deposu biraz sıkıntı yarattı alışmışım uzun süre benzin almamaya.

1.4 98bg megane2 ile aynı yolu 5.2 lt ortalamayla tamamlamıştım.
Kullanıcı avatarı
emre

MesajUmut-Gultekin, 04 Tem 2008, 18:59

emre yazdı:merhaba arkadaşlar bende 2008 91bg 1.3 otomatik şuanda 3000kmde olan sirion'umun uzun yol verilerini aktarayım =)

gidiş:

dönüş:

ortalama hızım 90km/h sadece otoyollarda 100-110-120'ye çıktığım oldu ve benim boşa atmalarım sonucu 5.8den aşağı inemedim.

sizce yakışı nasıl, önceki aracıma göre yakıt deposu biraz sıkıntı yarattı alışmışım uzun süre benzin almamaya.

Ben Sirion 1.Nesil OV ile İstanbul - Antalya arasını 5.3 litre ortalama ile gidip dönmüştüm. Bu sene aynı yolu YRV Turbo ile 5.8 litre ortalamayla tamamladım. Aynı şekilde 2 kişi ama bagaj pek yüklü sayılmazdı. Belki 30kg.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajemre, 04 Tem 2008, 21:52

SuperSonic yazdı:
emre yazdı:merhaba arkadaşlar bende 2008 91bg 1.3 otomatik şuanda 3000kmde olan sirion'umun uzun yol verilerini aktarayım =)

gidiş:

dönüş:

Ben Sirion 1.Nesil OV ile İstanbul - Antalya arasını 5.3 litre ortalama ile gidip dönmüştüm. Bu sene aynı yolu YRV Turbo ile 5.8 litre ortalamayla tamamladım. Aynı şekilde 2 kişi ama bagaj pek yüklü sayılmazdı. Belki 30kg.

sanırım 2.nesil sirionlar artan ağırlık ile biraz daha fazla yakıyor 1.nesile göre. ama ben aracımdan oldukça memnunum bu benim için yeterli :)
Kullanıcı avatarı
emre

MesajDoorman, 04 Tem 2008, 22:42

emre yazdı:
SuperSonic yazdı:

gidiş:

dönüş:

sanırım 2.nesil sirionlar artan ağırlık ile biraz daha fazla yakıyor 1.nesile göre. ama ben aracımdan oldukça memnunum bu benim için yeterli :)

Ağırlık yakıt tüketiminde etkili oluyor. ayrıca klima, açık cam taşınan yükün ağırlığı, hatta rüzgarın yönü bile. bir hafta ara ile aynı yük aynı yol da gidiş 5,5 dönüş 6,7 tek fark ciddi esen rüzgardı.
5.8 yada 5.5 çogu aracın yanına bile yaklaşadığı değerler. fabrika verileri biliyorsunuz optimum yol rüzgar eğim sıcaklık yük durumlarında ( genelde boş araçla ) ölcülüyor. gerçek hayatta birde türkiyede optimum durum olmadığı için... :D
Sirion'un fazla yaktığının düşündüğüm durumlarda kendimi avutmak için bir şey buldum ben :mrgreen:
kendi kendime " ulan 13.000 YTL'ye bilimum konfor güvenlik donanımı olan vergisi az güzel görünen en önemlisi'de 100 hp üstü ve hızlı bir araba bazen çok benzin yakmayı hakediyor "
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajoguzkirer, 25 Tem 2008, 22:11

yok yaw 140 160 gidince saglam yakiyor. 80 90 i gecmiceksin ...ben gecmiyorum uzun yolda 80 en fazla 90, 2004 sirion mt ac klima acik 40 litreyle 800kmnin uzerine cikiyorum.ama 40 litreyle 500km yaptigim da oluyor.800kmleri elde etmek icin abartmadan kullanmak lazim. bosa takmayin.yuksek devirde de kullanmayin.2500 devri gecmeyin. kullanim tarzi cok cok onemli.
Kullanıcı avatarı
oguzkirer

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir