SonCuoreci yazdı:Hülasa: 28 lt. ile 580 km. yaptım, bu da ortalama 100 km.'de 4.8 lt benzin yakmışım demek oluyor!
Nasıl, az yakmış değil mi yine de?
Rüya gibi. LPG bile yaptırsam bu değeri ancak uzun yolda yakalarım herhalde...
SonCuoreci yazdı:Hülasa: 28 lt. ile 580 km. yaptım, bu da ortalama 100 km.'de 4.8 lt benzin yakmışım demek oluyor!
DREADLORD yazdı:Şaka gibi ya
Motor 1.0 mı 1.3 mü acaba??
SonCuoreci yazdı:DREADLORD yazdı:Şaka gibi ya
Benim aracın motor 1.0 abi...
Gerçekten bana da şaka gibi geliyor"Yanlış mı ölçtüm acaba yahu?" diye şüpheye düşüyorum ama mümkün değil. Depoyu fulleyince sıfırladım seyahat göstergesini, depo sıfırlanınca benzinliğe girdiğimde göstergeye tekrar baktığımda 580'di...
SuperSonic yazdı:Hoşgeldiniz
Durduğunuzda devrin yüksek olması klimadan kaynaklanabileceği gibi, titreşimi azaltmak için vitesin boşa alınması sebebiyle de oluyor olabilir. Otomatik vitesli arabamda gözlemlediğim kadarıyla araç vitesteyken 660 civarı olan rölanti devri, boşa alındığı zaman 800 gibi bir değere yükseliyor ve titreşim azalıyordu.
SonCuoreci yazdı:DREADLORD yazdı:Şaka gibi ya
Benim aracın motor 1.0 abi...
Gerçekten bana da şaka gibi geliyor"Yanlış mı ölçtüm acaba yahu?" diye şüpheye düşüyorum ama mümkün değil. Depoyu fulleyince sıfırladım seyahat göstergesini, depo sıfırlanınca benzinliğe girdiğimde göstergeye tekrar baktığımda 580'di...
DREADLORD yazdı:SuperSonic yazdı:Hoşgeldiniz
Durduğunuzda devrin yüksek olması klimadan kaynaklanabileceği gibi, titreşimi azaltmak için vitesin boşa alınması sebebiyle de oluyor olabilir. Otomatik vitesli arabamda gözlemlediğim kadarıyla araç vitesteyken 660 civarı olan rölanti devri, boşa alındığı zaman 800 gibi bir değere yükseliyor ve titreşim azalıyordu.
Hoşbulduk önce elbette.
Denedim vitesle alakalı değil bendeki%100 klimadan.
Doorman yazdı:Ama neyseki Umut değilmiş. ( Umut seninkininde böyle az yakmasını ve beni yokuşta gene geçmeni dilerim ama benim senden az yakmam şartıyla) içime serin bir su serpildi titredim ve kendime geldim. gözüm açıldı tam olarak.
![]()
Doorman yazdı:Umut seninki tamamen otomatik sanzıman ile alakalı.
SonCuoreci yazdı:Sirion gti yazdı:Bende her akşam yatmadan arabama bakarım öle yatarımDREADLORD yazdı:Ama şu anda inanılmaz bir ilişki var araba ile aramda sabah yataktan kalkıp balkondan arabaya bakıyor ve iyiki başka bir şey almamışım diyorum.![]()
Ben evde olduğum süre boyunca sigara içme bahanesiyle sık sık balkona kaçıp dakikalarca arabamı izliyorum, gözümü bir an bile ayırasım gelmiyor; hatta bazan onu izlediğim süre içerisinde aklımdan geçenleri fark ettiğimde akli dengemden şüphe etmeye başlıyorum.![]()
Bazan hanım yanıma gelip benimle sohbete başlıyor, o konuşurken yüzüne bakmayıp sürekli arabayı izlediğimi fark edince de sinirlenip içeri geçiyor![]()
Bu arada Abant gezisine gelirken Mehmetçik Vakfı'nda depoyu fulledim, Abant'a gittik geldik, depoda kalan benzinle 2-3 gün de şehir içi işe git-gel yaptım. İbre kırmızı çizginin altına inince 580'inci km.de depoyu tekrar fulledim. 28 lt. benzin aldı depo.
Hülasa: 28 lt. ile 580 km. yaptım, bu da ortalama 100 km.'de 4.8 lt benzin yakmışım demek oluyor!
Bu hesabın içine Abant'ta çamura saplandığımız zamanlarda onca patinaj çekmem, arabayı bağırtmam, dönüşte de TEM'de ortalama 140-160 km. arasında hız yapmış olmam, aracın dolu olması, lastiklerin 3'ünün Bridgestone, birinin Yokohama olması; ayrıca İstanbul içinde sıkışık trafikte onca dur-kalk yapmış olmam dahildir.
emre yazdı:merhaba arkadaşlar bende 2008 91bg 1.3 otomatik şuanda 3000kmde olan sirion'umun uzun yol verilerini aktarayım =)
istanbul-marmaris : 840km.
gidiş:
2 kişi + bagaj : 5.8lt/100km.
dönüş:
4 kişi + bagaj: 6lt/100km.
ortalama hızım 90km/h sadece otoyollarda 100-110-120'ye çıktığım oldu ve benim boşa atmalarım sonucu 5.8den aşağı inemedim.
sizce yakışı nasıl, önceki aracıma göre yakıt deposu biraz sıkıntı yarattı alışmışım uzun süre benzin almamaya.
1.4 98bg megane2 ile aynı yolu 5.2 lt ortalamayla tamamlamıştım.
SuperSonic yazdı:emre yazdı:merhaba arkadaşlar bende 2008 91bg 1.3 otomatik şuanda 3000kmde olan sirion'umun uzun yol verilerini aktarayım =)
gidiş:
dönüş:
ortalama hızım 90km/h sadece otoyollarda 100-110-120'ye çıktığım oldu ve benim boşa atmalarım sonucu 5.8den aşağı inemedim.
sizce yakışı nasıl, önceki aracıma göre yakıt deposu biraz sıkıntı yarattı alışmışım uzun süre benzin almamaya.
Ben Sirion 1.Nesil OV ile İstanbul - Antalya arasını 5.3 litre ortalama ile gidip dönmüştüm. Bu sene aynı yolu YRV Turbo ile 5.8 litre ortalamayla tamamladım. Aynı şekilde 2 kişi ama bagaj pek yüklü sayılmazdı. Belki 30kg.
emre yazdı:SuperSonic yazdı:emre yazdı:merhaba arkadaşlar bende 2008 91bg 1.3 otomatik şuanda 3000kmde olan sirion'umun uzun yol verilerini aktarayım =)
gidiş:
dönüş:
Ben Sirion 1.Nesil OV ile İstanbul - Antalya arasını 5.3 litre ortalama ile gidip dönmüştüm. Bu sene aynı yolu YRV Turbo ile 5.8 litre ortalamayla tamamladım. Aynı şekilde 2 kişi ama bagaj pek yüklü sayılmazdı. Belki 30kg.
sanırım 2.nesil sirionlar artan ağırlık ile biraz daha fazla yakıyor 1.nesile göre. ama ben aracımdan oldukça memnunum bu benim için yeterli
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir