cumito yazdı:0.36 TL kilometrede...
Merhaba, gerçekten severek kullandığımız Daihatsu Sirion arabamızla ilgili böyle bir foruma rastlamak beni çok sevindirdi. Birbuçuk yıldır eşimin kullandığı Sirion AT 1.3 aracın yakıt tüketimi beni uzun zamandır rahatsız ediyordu. Burada diğer kullanıcılarla buluşup fikirlerini almak çok iyi olacak...
Başlıkta da belirttiğim gibi kilometrede 0.36 TL yakıyor. Diğer mesajlarda 0.25 yazanlara fazla olduğu cevabı verilmiş. Tekrar tekrar kontrol ediyorum, 90-95 liraya en fazla 250 km yapıyor. Şehir içi,yogun trafik ve kısa mesafe (4-5 km ev-iş arasında) aslında hep ama.. düşüncelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler
Yoğun trafik, soğuk motor, kısa mesafe, hepsi var

Normal olabilir.
Araba ilk çalıştığı anda yakıt tüketimi 50 litre / 100 km civarındadır (soğuk motor). 100 metre yol aldıktan sonra bu değer 15 litre / 100 km'ye iner. Yani araba ilk çalışma anında diğer anlara kıyasla çok fazla tüketim yapar. 2 km gittiğinizde 7-9 litre / 100 km değerini görürsünüz. Bir de trafik varsa bu değerlerin daha yüksek olması kaçınılmaz. Bence sizin arabada bir problem yok. Sıkıntı daha çok, trafik ve soğuk motorla az km yapmak. Yolunuz daha uzun olsa ve trafik fazla olmasa arabanızla 6.5 litre / 100 km civarında tüketim değeri elde edebileceğinize dair hiç şüphem yok (benzin 3 liradan hesaplanırsa 0,195 TL / KM).
Aramıza hoşgeldiniz