kaptan10194 yazdı:2006 model sirion sahibiyım otom 260 ytl yakıyor normalmı.
kaptan10194 yazdı:iyi akşamlar aracım düz vites bakımlarınıda yaptırdım daha doğrusu aracı 4 ay oldu alalı 30000 bakımını yaptırdım ama çok yakıyor falan demedım 100 ytl ile 390 km yol yapıyorum çok yakıyor
Doorman yazdı:Sizin aracınızdaki motor K3-VE'nin 87 hp'lik hali, bizde ise 102 Hp'lik hali var. Daha yeni ve sıkıştırması daha düşün olan aracınızın en azından 180-200 bin/ Km gibi değerlerde olmalı bence. Tabi sizde arabayı bazı abi(!)lerimiz gibi kullanmıyorsanız.
umutgultekin yazdı:Doorman yazdı:Sizin aracınızdaki motor K3-VE'nin 87 hp'lik hali, bizde ise 102 Hp'lik hali var. Daha yeni ve sıkıştırması daha düşün olan aracınızın en azından 180-200 bin/ Km gibi değerlerde olmalı bence. Tabi sizde arabayı bazı abi(!)lerimiz gibi kullanmıyorsanız.
Selam,
Ekonomik kullanımla o aracın 6 l/100 km gibi bir tüketim değeri olması gerek. Bu da 6 x 3.20 (97 oktan benzinin güncel fiyatı): 100 km'de 19.2 litre eder. Bu da kilometrede 19.2 YKRŞ tüketim değerine eşit olur. Buna %10 fazlasını da eklesek, demek ki normal kullanımla 22 YKRŞ'u geçmemesi lazım.
Bu arada benim bildiğim kadarıyla bizim 102 beygir gücündeki araçlar yeni kasalardan daha az yakıyor (1.0 motor hariç), çünkü sıkıştırma oranının fazla olması aracın daha güçlü ve aynı zamanda daha ekonomik olması anlamına geliyor. Yanlış mıyım?
Umut
Sirion gti yazdı:Çok yakması dedikleri gibi bakımsızlıktanda olabilir yada gerekli vitesde gerekli devirde kullanmamaktanda olabilir bunu etkileyen o kadar çok şey varki.O motora o beygire bence 0.20 ytl falan yakması gerekir
Doorman yazdı:Sirion gti yazdı:Çok yakması dedikleri gibi bakımsızlıktanda olabilir yada gerekli vitesde gerekli devirde kullanmamaktanda olabilir bunu etkileyen o kadar çok şey varki.O motora o beygire bence 0.20 ytl falan yakması gerekir
En son gecen hafta ölçtüm. Kmde 192 ykr benzin yakmışım. benzinin litresinin 3.19 ytl olduğu düşünülürse kmde 192 ykr yaklaşık 6 lt/100km eder ki bu da şehir içi için fena bir değer değil.
DREADLORD yazdı:Selamlar öncelikle;
Çok tereddüt ederek aldığım "2006 Sirion MT Sporty" aracım var. Ama şu anda inanılmaz bir ilişki var araba ile aramda sabah yataktan kalkıp balkondan arabaya bakıyor ve iyiki başka bir şey almamışım diyorum.![]()
Sehir içi, sehir dışı tüketimi olcmeye calıstım 3,45 Ytl benzin fiyatı ile 0,19 buldum. Klima açık (Antalyadayım) Tabi klimanın yakıta etkisinin ne kadar olduğunu tam bilemiyorum. Tek dikkatimi çeken 0,5 te duran devir saatinin duruşlarda 1 e çıkması dışında. Çok yavaş kullandığımda söylenemez. Yol bulduğumda 120 - 130 Km/h ye çıktığımda oldu. Bu haldeyken 0,19 Ykr buldum.
Saygılar...
Sirion gti yazdı:Bende her akşam yatmadan arabama bakarım öle yatarım
DREADLORD yazdı:Ama şu anda inanılmaz bir ilişki var araba ile aramda sabah yataktan kalkıp balkondan arabaya bakıyor ve iyiki başka bir şey almamışım diyorum.![]()
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir