Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

yeni sirion yakit h k

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

yeni sirion yakit h k

Mesajkaptan10194, 28 Şub 2008, 00:45

2006 model sirion sahibiyım otom 260 ytl yakıyor normalmı.
kaptan10194

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: yeni sirion yakit h k

MesajUmut-Gultekin, 28 Şub 2008, 00:52

kaptan10194 yazdı:2006 model sirion sahibiyım otom 260 ytl yakıyor normalmı.

Selam. Bu tüketim değeri biraz anormal doğrusu :) Yağ, bujiler, yağ filtresi, hava filtresi ve lastik basınçlarını kontrol etmenizi öneririm. Periyodik bakımları düzenli yapılıyorsa bunlara zaten bakılıyor olması lazım.

Aracınız otomatik mi, merak ettim. Gerçi otomatik bile olsa yine de yüksek bir değer bu. Bir terslik olmalı.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajkaptan10194, 28 Şub 2008, 01:04

iyi akşamlar aracım düz vites bakımlarınıda yaptırdım daha doğrusu aracı 4 ay oldu alalı 30000 bakımını yaptırdım ama çok yakıyor falan demedım 100 ytl ile 390 km yol yapıyorum çok yakıyor :D
kaptan10194

Mesajkaptan10194, 28 Şub 2008, 01:42

herkese selam çelık cant ve lastik alcağim yenı sırıon için ideali nedır ne marka almalıyım bilgi veren arkadaşlar olursa sevinirim saygilar
kaptan10194

MesajDoorman, 28 Şub 2008, 09:25

kaptan10194 yazdı:iyi akşamlar aracım düz vites bakımlarınıda yaptırdım daha doğrusu aracı 4 ay oldu alalı 30000 bakımını yaptırdım ama çok yakıyor falan demedım 100 ytl ile 390 km yol yapıyorum çok yakıyor :D

Üstad arac birazcık!! fazla yakıyor.
eğer 1.3 Lt versiyon ise aracınız söyle düşünün;
Sizin aracınızdaki motor K3-VE'nin 87 hp'lik hali, bizde ise 102 Hp'lik hali var. Daha yeni ve sıkıştırması daha düşün olan aracınızın en azından 180-200 bin/ Km gibi değerlerde olmalı bence. Tabi sizde arabayı bazı abi(!)lerimiz gibi kullanmıyorsanız.

Lastik konusu bir süredir konuşuluyor, formu incelerseniz bilgi edinebileceğinizi düşünüyorum.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 28 Şub 2008, 09:38

Doorman yazdı:Sizin aracınızdaki motor K3-VE'nin 87 hp'lik hali, bizde ise 102 Hp'lik hali var. Daha yeni ve sıkıştırması daha düşün olan aracınızın en azından 180-200 bin/ Km gibi değerlerde olmalı bence. Tabi sizde arabayı bazı abi(!)lerimiz gibi kullanmıyorsanız.

Selam,

Ekonomik kullanımla o aracın 6 l/100 km gibi bir tüketim değeri olması gerek. Bu da 6 x 3.20 (97 oktan benzinin güncel fiyatı): 100 km'de 19.2 litre eder. Bu da kilometrede 19.2 YKRŞ tüketim değerine eşit olur. Buna %10 fazlasını da eklesek, demek ki normal kullanımla 22 YKRŞ'u geçmemesi lazım.

Bu arada benim bildiğim kadarıyla bizim 102 beygir gücündeki araçlar yeni kasalardan daha az yakıyor (1.0 motor hariç), çünkü sıkıştırma oranının fazla olması aracın daha güçlü ve aynı zamanda daha ekonomik olması anlamına geliyor. Yanlış mıyım?

Umut
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 28 Şub 2008, 09:46

umutgultekin yazdı:
Doorman yazdı:Sizin aracınızdaki motor K3-VE'nin 87 hp'lik hali, bizde ise 102 Hp'lik hali var. Daha yeni ve sıkıştırması daha düşün olan aracınızın en azından 180-200 bin/ Km gibi değerlerde olmalı bence. Tabi sizde arabayı bazı abi(!)lerimiz gibi kullanmıyorsanız.

Selam,

Ekonomik kullanımla o aracın 6 l/100 km gibi bir tüketim değeri olması gerek. Bu da 6 x 3.20 (97 oktan benzinin güncel fiyatı): 100 km'de 19.2 litre eder. Bu da kilometrede 19.2 YKRŞ tüketim değerine eşit olur. Buna %10 fazlasını da eklesek, demek ki normal kullanımla 22 YKRŞ'u geçmemesi lazım.

Bu arada benim bildiğim kadarıyla bizim 102 beygir gücündeki araçlar yeni kasalardan daha az yakıyor (1.0 motor hariç), çünkü sıkıştırma oranının fazla olması aracın daha güçlü ve aynı zamanda daha ekonomik olması anlamına geliyor. Yanlış mıyım?

Umut

Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Valla doğruymuş. Ama yeni kasanın eskisinden 105 kg daha ağır açıklandığınıda unutmamak gerek. :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajfbcsr, 17 Mar 2008, 14:19

2008 1.0 araç sahibiyim.kasım ayında aldım 4200 km de.son 1 aya kadar şehir içi 5.7 şehir dışı 4.8 yakıyordu..havalar isininca aynı yollarda şehiriçi 5.3 sehirdişi 4.3 bazen 4.2 oluyor... yazın ş.arası 4 e iner gibime geliyor.
araçtan çok memnunum.beklediğimden ii çıktı.yol tutuşu rampa çıkışı ii.sathi kaplama yollarda biraz ses alıyor.ancak bir megane veya 19 a göre ses aynı.iç hacmi aynı boyuttaki araçlara göre daha geniş ve araç daha yüksek.5 kişi sıkışmadan rahat yolculuk yapabiliyor.bagaj biraz ufak ancak arka koltuk yatması güzel dizayn edilmiş.
fbcsr

MesajSirion gti, 17 Mar 2008, 16:01

Çok yakması dedikleri gibi bakımsızlıktanda olabilir yada gerekli vitesde gerekli devirde kullanmamaktanda olabilir bunu etkileyen o kadar çok şey varki.O motora o beygire bence 0.20 ytl falan yakması gerekir
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajDoorman, 17 Mar 2008, 22:46

Sirion gti yazdı:Çok yakması dedikleri gibi bakımsızlıktanda olabilir yada gerekli vitesde gerekli devirde kullanmamaktanda olabilir bunu etkileyen o kadar çok şey varki.O motora o beygire bence 0.20 ytl falan yakması gerekir

En son gecen hafta ölçtüm. Kmde 192 ykr benzin yakmışım. benzinin litresinin 3.19 ytl olduğu düşünülürse kmde 192 ykr yaklaşık 6 lt/100km eder ki bu da şehir içi için fena bir değer değil.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSirion gti, 18 Mar 2008, 12:55

Doorman yazdı:
Sirion gti yazdı:Çok yakması dedikleri gibi bakımsızlıktanda olabilir yada gerekli vitesde gerekli devirde kullanmamaktanda olabilir bunu etkileyen o kadar çok şey varki.O motora o beygire bence 0.20 ytl falan yakması gerekir

En son gecen hafta ölçtüm. Kmde 192 ykr benzin yakmışım. benzinin litresinin 3.19 ytl olduğu düşünülürse kmde 192 ykr yaklaşık 6 lt/100km eder ki bu da şehir içi için fena bir değer değil.

İyi tahmin etmişim o zaman :)
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajDREADLORD, 06 Haz 2008, 10:51

Selamlar öncelikle;

Çok tereddüt ederek aldığım "2006 Sirion MT Sporty" aracım var. Ama şu anda inanılmaz bir ilişki var araba ile aramda sabah yataktan kalkıp balkondan arabaya bakıyor ve iyiki başka bir şey almamışım diyorum. :wink:

Sehir içi, sehir dışı tüketimi olcmeye calıstım 3,45 Ytl benzin fiyatı ile 0,19 buldum. Klima açık (Antalyadayım :mrgreen: ) Tabi klimanın yakıta etkisinin ne kadar olduğunu tam bilemiyorum. Tek dikkatimi çeken 0,5 te duran devir saatinin duruşlarda 1 e çıkması dışında. Çok yavaş kullandığımda söylenemez. Yol bulduğumda 120 - 130 Km/h ye çıktığımda oldu. Bu haldeyken 0,19 Ykr buldum.

Saygılar...
Sirioner
DREADLORD

MesajSirion gti, 06 Haz 2008, 11:11

Klimanın bence en az %15 yada %20 etkisi var değerlerin iyi sayılır ..Bende her akşam yatmadan arabama bakarım öle yatarım :)
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajUmut-Gultekin, 06 Haz 2008, 11:14

DREADLORD yazdı:Selamlar öncelikle;

Çok tereddüt ederek aldığım "2006 Sirion MT Sporty" aracım var. Ama şu anda inanılmaz bir ilişki var araba ile aramda sabah yataktan kalkıp balkondan arabaya bakıyor ve iyiki başka bir şey almamışım diyorum. :wink:

Sehir içi, sehir dışı tüketimi olcmeye calıstım 3,45 Ytl benzin fiyatı ile 0,19 buldum. Klima açık (Antalyadayım :mrgreen: ) Tabi klimanın yakıta etkisinin ne kadar olduğunu tam bilemiyorum. Tek dikkatimi çeken 0,5 te duran devir saatinin duruşlarda 1 e çıkması dışında. Çok yavaş kullandığımda söylenemez. Yol bulduğumda 120 - 130 Km/h ye çıktığımda oldu. Bu haldeyken 0,19 Ykr buldum.

Saygılar...

Hoşgeldiniz :)

Durduğunuzda devrin yüksek olması klimadan kaynaklanabileceği gibi, titreşimi azaltmak için vitesin boşa alınması sebebiyle de oluyor olabilir. Otomatik vitesli arabamda gözlemlediğim kadarıyla araç vitesteyken 660 civarı olan rölanti devri, boşa alındığı zaman 800 gibi bir değere yükseliyor ve titreşim azalıyordu.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSonCuoreci, 06 Haz 2008, 11:40

Sirion gti yazdı:Bende her akşam yatmadan arabama bakarım öle yatarım :)

DREADLORD yazdı:Ama şu anda inanılmaz bir ilişki var araba ile aramda sabah yataktan kalkıp balkondan arabaya bakıyor ve iyiki başka bir şey almamışım diyorum. :wink:

Ben evde olduğum süre boyunca sigara içme bahanesiyle sık sık balkona kaçıp dakikalarca arabamı izliyorum, gözümü bir an bile ayırasım gelmiyor; hatta bazan onu izlediğim süre içerisinde aklımdan geçenleri fark ettiğimde akli dengemden şüphe etmeye başlıyorum. :mrgreen:
Bazan hanım yanıma gelip benimle sohbete başlıyor, o konuşurken yüzüne bakmayıp sürekli arabayı izlediğimi fark edince de sinirlenip içeri geçiyor :mrgreen:

Bu arada Abant gezisine gelirken Mehmetçik Vakfı'nda depoyu fulledim, Abant'a gittik geldik, depoda kalan benzinle 2-3 gün de şehir içi işe git-gel yaptım. İbre kırmızı çizginin altına inince 580'inci km.de depoyu tekrar fulledim. 28 lt. benzin aldı depo.

Hülasa: 28 lt. ile 580 km. yaptım, bu da ortalama 100 km.'de 4.8 lt benzin yakmışım demek oluyor!

Bu hesabın içine Abant'ta çamura saplandığımız zamanlarda onca patinaj çekmem, arabayı bağırtmam, dönüşte de TEM'de ortalama 140-160 km. arasında hız yapmış olmam, aracın dolu olması, lastiklerin 3'ünün Bridgestone, birinin Yokohama olması; ayrıca İstanbul içinde sıkışık trafikte onca dur-kalk yapmış olmam dahildir.

Nasıl, az yakmış değil mi yine de? :wink:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Sonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir