1000 km konrollerinde sesin kaynağı için usta uğraştı, plakalık söküldü, yedek lastik söküldü, park sensör cihazı söküldü, usta arkaya bindi ben kullandım adam dinledi, arka takım bağlantıları sıkıldı, ama fayda etmedi. Sonunda Servis sorumlusu test sürüşüne çıktı ve geldiğinde "bu ses difrasiyel ayna amorti boşluğundan kaynaklanmakta, 7500 km ye kadar kesilecektir, kesilmez ise o zaman bakalım zaten garantide"

Açıkcası bu cevap beni pek hoşnut etmedi, madem boşluk var neden alınmıyor, zaten 1000 km kontrolü bu yüzden değilmidir. İnternette araştırdım ayna-mahruti dişlisi boşluğunun (servis de bunu demek istedi galiba) gereğinden fazla olmasının ses yaptığından falan bahsetmekte. En başından serviste sesin difransiyel-shaft olabilir, bundan kaynaklanıyor olabilir dememe rağmen, çok kolay test yöntemleri uygulamak var iken, arabanın heryeri söküldü, bisürü alt takım somunları gereksiz yere sonuna kadar sıkıldı

O kadar araştırdım övgüler alan bir araba tercihi yaptım ancak sonuç bu. Bazı hatalar makul karşılanabilir, difransiyel boşluğu fazla olmuş, ayar yapılabilir ama servisin bu kadar kasması hoş değil açıkcası.
Motor soğuk iken 2000-2500 devir civarlarında böğürtü seside vardı, bilgisayara bağladılar normal dediler, difransiyelde bu kadar kasınca açıkcası mototun bu sesi için çok ısrar edemedim.
Daihatsu gözümde ne yazıkki biraz düştü. Kaliteli araba alma çabam sadece servise zırt pırt gitmemek içindir, malum servislerin durumu. Ancak Daihatsu beni en baştan servise düşürdü