Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Yeni Terios'da garip sesler

Daihatsu'nun 4x4 Mini-SUV segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Daihatsu Be-go, Toyota Rush ve Perodua Nautica adları altında da satılmaktadır.

Yeni Terios'da garip sesler

MesajMiniMiniTerios, 05 Tem 2009, 17:31

2009 model Terios Gold aldık, 1000 km yi yeni geçti, yarın 1000 km bakımına gidecek. Yol durumu ve hız durumuna göre bazen vites 1. 2. 3. ve geri vites geçişlerinden sonra debriyajı bırakmaya başladığımızda (yani motor yükünün aktarılmaya başlandığı tam o an da) arka taraftan tak diye ses gelmekte. Sanki şaft mafsalında bir boşluk varmış da o ses yapıyor gibi. Aynı ses 1. 2. ve 3. viteslerde belirli bir hızda ve yol eğiminde giderken hafif gazı kesip gaza basınca da çıkmakta. Dün servise götürdüm ve 4WD araçlarda bunun normal olduğunu söyledi :(

Çukurlardan ve kasislerden geçergen arkadan gelen takur tıkır seslerin ise hep yedek lastik kapağı ve avadanlık seti kaynaklı olduğunu düşünüyordum. Bugün yedek lastik kapağını söktüm, avadanlık setini çıkardım, ve bir deneme sürüşü yaptım. Ancak kasislerden geçerken gelen sesler aynen devam ediyordu, işin ilginç yanı araba bu kasislerden kendi halinde vites boşta geçerken çıkmakta, viteste gaz verip geçerken ses çıkmamakta. Bugün bu olayı gözlemleyince yukarda ilk bahsettiğim ses probleminin de aynı kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese güzel bir gün dilerim.
MiniMiniTerios

Marka: Daihatsu
Model: Terios 2. Nesil

Re: Yeni Terios'da garip sesler

MesajUmut-Gultekin, 05 Tem 2009, 19:44

Düz vitesteki detayları bilemem ama bir yakınıma ait Yeni Terios Gold Otomatik'i arada bir kullanıyorum. Bahsettiginiz tarzda sesler yok. Aslını isterseniz parke (sarsıntılı) yolda bile oldukça sessiz ve konforlu olduğunu düşünmüştüm kullandığım zamanlarda. Bence yetkili servisinize ısrarla tekrar danışın, olmazsa merkez servisin fikrini sorun. Eğer orası da normal derse, demek ki normaldir ama bana henüz 1000 km'deki bir araçta bu seslerin olması normal gözükmedi. Yine de 4x4 konusunda deneyimim olmadıgı için kesin konuşmam doğru olmaz. Sizi yanlış yönlendirmek istemem.

Yeni Terios'unuz hayırlı olsun :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajMiniMiniTerios, 08 Tem 2009, 12:51

1000 km konrollerinde sesin kaynağı için usta uğraştı, plakalık söküldü, yedek lastik söküldü, park sensör cihazı söküldü, usta arkaya bindi ben kullandım adam dinledi, arka takım bağlantıları sıkıldı, ama fayda etmedi. Sonunda Servis sorumlusu test sürüşüne çıktı ve geldiğinde "bu ses difrasiyel ayna amorti boşluğundan kaynaklanmakta, 7500 km ye kadar kesilecektir, kesilmez ise o zaman bakalım zaten garantide" :(
Açıkcası bu cevap beni pek hoşnut etmedi, madem boşluk var neden alınmıyor, zaten 1000 km kontrolü bu yüzden değilmidir. İnternette araştırdım ayna-mahruti dişlisi boşluğunun (servis de bunu demek istedi galiba) gereğinden fazla olmasının ses yaptığından falan bahsetmekte. En başından serviste sesin difransiyel-shaft olabilir, bundan kaynaklanıyor olabilir dememe rağmen, çok kolay test yöntemleri uygulamak var iken, arabanın heryeri söküldü, bisürü alt takım somunları gereksiz yere sonuna kadar sıkıldı :(

O kadar araştırdım övgüler alan bir araba tercihi yaptım ancak sonuç bu. Bazı hatalar makul karşılanabilir, difransiyel boşluğu fazla olmuş, ayar yapılabilir ama servisin bu kadar kasması hoş değil açıkcası.

Motor soğuk iken 2000-2500 devir civarlarında böğürtü seside vardı, bilgisayara bağladılar normal dediler, difransiyelde bu kadar kasınca açıkcası mototun bu sesi için çok ısrar edemedim.

Daihatsu gözümde ne yazıkki biraz düştü. Kaliteli araba alma çabam sadece servise zırt pırt gitmemek içindir, malum servislerin durumu. Ancak Daihatsu beni en baştan servise düşürdü :(
MiniMiniTerios

MesajMiniMiniTerios, 16 Tem 2009, 17:39

Arkadaşlar,

Motor soğuk iken, sabah serinliğinde, 2500 devir civarlarında bir böğürtü gibi, sanki sert rüzgardaki bayrak çırpıntı sesi gibi bir ses gelmekte. 1000 bakımında motor ve hava sıcak olduğundan ne yazıkki servise bu durumu gösteremedim. Böyle bir ses neden olabilir fikriniz varmı?
MiniMiniTerios

MesajMiniMiniTerios, 22 Tem 2009, 18:04

Arkadaşlar,

Terios kullanan yok mu. 1500 cc motor sesiniz nasıl dır. Ankaradan terios sahipleri ile görüşüp motor seslerini dinlemek isterim. İnternet ve çevremden araştırmalarım bu sesin suboplardaki hidrolik itivcilerden kaynaklandığı yönünde. Kimisi arıza derken kimisi yeni arabada normal der (Tofaş için söz konusu olabilir sanırım).
MiniMiniTerios

Mesajcem, 26 Tem 2009, 17:02

merhaba,
benim aracım terios 2004 1.3 benim aracımda da dediğiniz seslerden defransiyel ötmesi var zaten 4x4 araçların hepsinde aynı ses oluyor.sese alışmak lazım sadece:) diğer aracımız jeep cherokee ondada var aynı ses. sabahları soğukken gelen sesin benzeride hava filtresinin altındaki kapak gibi bişey var ordan kaynaklanıyo sanırım sizin aracınızda da aynı yerden geliyordur.
Kullanıcı avatarı
cem

Model: Terios 1. Nesil

Dön Terios

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir