Yeni YRV'ciden bazı sorular

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

Yeni YRV'ciden bazı sorular

Mesajgönderen Ally_07 tarih 16 Şub 2011, 13:02

Herkese merhaba. Eşim için en uygun aracı ararken bir arkadaşımın YRV'sinde karar kıldık. Bu vesile ile ben de internetten araştırma yaparken bu forumu buldum. Kendi aracım için de o markanın forumuna üye olduğumdan bu tarz platformların çok faydasını gördüm. Ancak daihatsuaskina.com'da dikkatimi çeken; bilgi kirliliği olmadan kısa, öz ve net bilgilerin paylaşılması ki bu bence cidden mükkemmel bir özellik. hem kurucu(larını)sunu hem de üyeleri tebrik ediyorum. Daihatsu pazardan çekilse bile bu sitede umarım bu paylaşım ağı devam eder.

Bahsettiğim gibi eğer bir akslik olmazsa gelecek hafta arkadaşımın ablasına ait 2005 YRV 1.3 otomatik panaromik tavanlı aracını (Turbo değil) Ankara'dan alıp Antalya'ya getireceğim. Araç 60.000 km'de bakımlı ve temiz. Eşimin ilk aracı olacağından ve hatta ilk defa trafiğe çıkacağından heyecanımız ve endişelerimiz birbirine karışmış durumda. Bu forumdan anladığım kadarıyla Daihatsu markasından ve modellerinden büyük ölçüde bir memnuniyet söz konusu. Ben de bu memnunlar gurubuna dahil olacağımızı ümit ediyorum. Tabi bir memur ailesi olarak mümkün olan en uzun süre bu aracı kullanmayı planladığımızdan biraz da ince eleyip sık dokumak zorunda olduğumuz da bir gerçek.

Aslında forumu baştan aşağı (özellikle YRV başlığını) inceledim ve bir çok soruma cevap bulabildim. Ama bazı spesifik sorularım var ki onların cevabına rastlayamadım. Eğer lütfedip cevaplayabilirseniz mutlu olurum.

Sorularım şunlar:
1. Araçta standart olarak ABS olduğunu biliyorum ama bazı yerlerde EBD (veya ESP tam emin değilim) özelliğinin de bulunduğu belirtiliyor. Bu doğru mudur?
2. Bu araçlar için karter muhafazası üzerinde var mıdır ya da sonradan temin edilebilir mi?
3. Triger olmadığını biliyorum. Bunun yerine zincir varmış, peki bu değişmesi veya bakımının yapılması gereken bir parça mıdır (ilk defa otomatik vites kullanacağız da, cahilliğimi mazur görün)?
4. Otomatik vitesli bir araçta manuel vitese göre dikkat edilmesi gereken bakım unsurları var mıdır?
5. Aracı alırken kontrol ettirmem gereken özel bir nokta var mıdır?
6. Standart lastik ebadı nedir (bir kaç farklı ebattan söz edilmiş emin olamadım), güvenlik ve yol tutuş özelliklerini arttırmak için acaba hangi lastik ve jant ebadı uygun olur ya da böyle bir işe girişmek ne derece mantıklı (belki çelik jant uygulaması düşünüyorum çünkü)?
7. Son olarak da: forumda Antalya için bir kaç servis ismi verilmiş ama bunlardan hangisini önerirsiniz (tabi bu sorum Antalyalı üyelere yönelik)?

ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. Umarım bir akslik olmaz ve bizi de aranıza kabul edersiniz. Antalya'dan sevgiler...
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Marka: Daihatsu
Model: YRV

Re: Yeni YRV'ciden bazı sorular

Mesajgönderen serdarsword tarih 16 Şub 2011, 15:23

MERHABA SAYIN ALLY 07.
UMARIM BİR AN ÖNCE ARACINIZI ALIRSINIZ.
BEN DE ANTALYADAYIM MERKEZDE, YAKLAŞIK 1 YILI AŞKIN BİR SÜREDİR 1.NESİL SİRİON KULLANIYORUM AÇIKCASI SORDUĞUNUZ SORULARIN SADECE SONUNCUSUNA CEVAP VEREBİLİRİM.DİĞERLERİNİ YRV Cİ ARKADAŞLAR DAHA İYİ BİLİR.
ANTALYA DA 2 ADET SERVİS VAR 1.GÜNLAS HAVAALANI YOLU ÜZERİNDE BİLİRSİNİZ SANIRIM
2.ATILGAN OTO YADA DOĞAN MAKİNA İKİ ŞİRKET DE AYNI YER, AKDENİZ SANAYİDE.
BEN İKİSİNE DE ARACIMI GÖTÜRÜYORUM FAKAT HER İKİSİDE TABİKİ ON NUMARA SERVİS DEĞİL BURDA ANLATSAM UZUN SÜRER.
AMA AKDENİZ SANAYİDEKİ SERVİS BİRAZ DAHA AĞIR BASIYOR.
EĞER YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEK İSTERSENİZ DE YARDIMCI OLURUM TELEFONLA DA YARDIMCI OLABİLİRİM.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Ally_07 tarih 16 Şub 2011, 16:39

serdarsword yazdı:MERHABA SAYIN ALLY 07.
UMARIM BİR AN ÖNCE ARACINIZI ALIRSINIZ.
BEN DE ANTALYADAYIM MERKEZDE, YAKLAŞIK 1 YILI AŞKIN BİR SÜREDİR 1.NESİL SİRİON KULLANIYORUM AÇIKCASI SORDUĞUNUZ SORULARIN SADECE SONUNCUSUNA CEVAP VEREBİLİRİM.DİĞERLERİNİ YRV Cİ ARKADAŞLAR DAHA İYİ BİLİR.
ANTALYA DA 2 ADET SERVİS VAR 1.GÜNLAS HAVAALANI YOLU ÜZERİNDE BİLİRSİNİZ SANIRIM
2.ATILGAN OTO YADA DOĞAN MAKİNA İKİ ŞİRKET DE AYNI YER, AKDENİZ SANAYİDE.
BEN İKİSİNE DE ARACIMI GÖTÜRÜYORUM FAKAT HER İKİSİDE TABİKİ ON NUMARA SERVİS DEĞİL BURDA ANLATSAM UZUN SÜRER.
AMA AKDENİZ SANAYİDEKİ SERVİS BİRAZ DAHA AĞIR BASIYOR.
EĞER YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEK İSTERSENİZ DE YARDIMCI OLURUM TELEFONLA DA YARDIMCI OLABİLİRİM.

zaten ben de bu isimleri görmüştüm forumda (sanırım yine sizin mesajınızdı) benim kendime ait Kalos'um var ve tek yetkili servis GÜNLAS maalesef. Daihatsu kısmını bilemiyorum ama Chevrolet GÜNLAS'ı benim de anlatması uzun sürecek nedenlerle mecbur kalmazsam tercih etmem söz konusu değil. O yüzden sanırım Atılgan Oto veya Doğan Makina'yı tercih ederim. Bilgi için çok teşekkür ederim. Belki ileride sizinle irtibat kurarız. iyi günler..

Bu arada diğer sorularım için sevgili YRV'cilerden dört gözle cevap bekliyorum :D
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen serdarsword tarih 16 Şub 2011, 19:22

ATILGAN OTO DA DOĞAN MAKİNA DA AYNI YER ASLINDA.DAIHATSU BÖLÜMÜNÜN ADI ATILGAN OTO DOĞAN MAKİNA BÖLÜMÜNDE HYUNDAI YE HİZMET VERİYORLAR.
ORADA HİLMİ USTA VARDIR KENDİSİ DE TERIOS KULLANIR ONUNLA GÖRÜŞMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Ally_07 tarih 16 Şub 2011, 20:35

serdarsword yazdı:ATILGAN OTO DA DOĞAN MAKİNA DA AYNI YER ASLINDA.DAIHATSU BÖLÜMÜNÜN ADI ATILGAN OTO DOĞAN MAKİNA BÖLÜMÜNDE HYUNDAI YE HİZMET VERİYORLAR.
ORADA HİLMİ USTA VARDIR KENDİSİ DE TERIOS KULLANIR ONUNLA GÖRÜŞMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

çok işe yarayacak bir bilgi benim için teşekkür ederim ilginize..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Şub 2011, 20:58

Selam,

Sitemiz hoşgeldiniz.

Bildiklerimi/hatırladıklarımı yazıyorum:

1. EBD var, ESP yok. EBD: Electronic Brake Distribution
3. En az 300.000 km'ye kadar endişe etmenize gerek yok. Otomatik olmasıyla da alakası yok zaten. Otomatik şanzımanın yanlış hatırlamıyorsam her 60.000'de bir yağı değişmesi gerekiyor. Daihatsu web sitesinden periyodik bakım çizelgesini inceleyip her periyodda yapılması gerekenleri ve ücretlerini öğrenebilirsiniz.
4. Aracı sürüş esnasında boşa almayın. Esasında çekilme durumu dışında hiçbir zaman boşa almayın. Bu kadar. Düz vites araçlarda dikkat edilmesi gerekenler çok daha fazladır :)
5. Cam düğmelerine bakın, hepsi çalışıyor mu.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Ally_07 tarih 16 Şub 2011, 22:30

Hoş bulduk Umut Bey;

Öncelikle şu belirtmek isterim ki bu kadar nezih bir Daihatsu severi bu sitede bir araya getirme fikri sanırım sizden çıkmış (umarım yanılmıyorum, sizin mesajlarınızı başka bir sitede de takip ettim bu sonucu oradan çıkarıyorum), tebrik ve teşekkür ederim.

Araçtan beklentilerim sadece ve sadece eşim için kafi derecede güvenlik sağlaması, sorun çıkarmaması ve tabi bunları mümkün olduğunca ekonomik olarak karşılaması. Sanırım bu beklentilerimi karşılayacak bir araca sahip olmak üzereyim (hatta oldum sayılır ama haftaya teslim alacağım). Aslında arabayı sadece resimlerinden görüp alıyorum çünkü sahibi çok yakın bir arkadaşım. Dolayısıyla

Cevaplarınız için de ayrıca teşekkür ederim.

ABS yanında EBD olması beni daha da mutlu etti.
Daihatsu WEB sitesinden ve başka kaynaklardan periyodik bakım konusunu incelemiştim. Anladığım kadarıyla 45 ve/veya 90 binde değişiyormuş. Benim alacağım araç 60 binde. Aracın sahibi samimi bir arkadaşım olduğundan sağolsun periyodik bakıma sokup öyle teslim edecek aracı. Eğer 45 binde değişmemişse şimdi değişir.
Cam düğmeleri konusundaki kronik sıkıntıyı da buradan ve başka kaynaklardan duydum, farkındayım ama sahibi yakın arkadaşım olduğu için ayıp olmasın diye telefonda soramadım (cam düğmeleri bozuk diye oturup pazarlık edemeyeceğim kadar yakınız). Gerçi o da "her şeyi çalışır durumda" demişti. muhtemelen sorun yoktur. Varsa da kısmet artık.. Bakarız bir yoluna..

Ancak burada aşağıdaki iki soruya daha cevap bulursam çok sevineceğim:
1. Bu araçlar için karter muhafazası üzerinde var mıdır ya da sonradan temin edilebilir mi?
2. Standart lastik ebadı 165/60/14' mü (bir kaç farklı ebattan söz edilmiş emin olamadım), güvenlik ve yol tutuş özelliklerini arttırmak için acaba hangi lastik ve jant ebadı uygun olur (mesela 175/65/13 gibi) ya da böyle bir işe girişmek ne derece mantıklı (belki çelik jant uygulaması düşünüyorum çünkü)?

İlginize teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 17 Şub 2011, 19:45

Selamlar tekrar, bunların yanıtını hatırlamıyorum o yüzden yanlış bilgi vermek istemem ama sitede YRV broşürü mevcut. Oradan en azından lastik boyutunu öğrenebilirsiniz.

Lastik boyutlarını değiştirmenizi önermem zira daha fazla güvenlik anlamına gelen geniş taban aynı zamanda daha fazla tüketim de demektir. Her araç için en uygun boyutları üreticiler seçer.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Ally_07 tarih 17 Şub 2011, 20:06

Umut-Gultekin yazdı:Selamlar tekrar, bunların yanıtını hatırlamıyorum o yüzden yanlış bilgi vermek istemem ama sitede YRV broşürü mevcut. Oradan en azından lastik boyutunu öğrenebilirsiniz.

Lastik boyutlarını değiştirmenizi önermem zira daha fazla güvenlik anlamına gelen geniş taban aynı zamanda daha fazla tüketim de demektir. Her araç için en uygun boyutları üreticiler seçer.

o dökümanı gördüm (sanırım sizin tarama olarak paylaştığınız "teknik veriler"i kast ediyorsunuz). orada 165/65/14 ve 175/60/14 yazıyor. Arabayı henüz görmediğim için üzerinde gelen hangisi onu bilemedim sadece. Hani belki çelik jantla 175/70/13 uygularsam daha iyi olur belki diye düşünmüştüm. Öyle olursa lastik değişim indeksi 0,5 cm (5mm) fark ediyor o da yakıtı çok fazla etkilemez sanırım. Ama neyse bir kullanalım da görürüz. Bazı şeyleri de kendim keşfedeyim di mi ya:)?

ilginize tekrar teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen hasan17 tarih 18 Şub 2011, 01:17

selamlar. aracınızı umarım hayırlısıyla alırsınız. ben yaklaşık bir aydır yrv(turbo) kullanıyorum ve sizin de yrv den memnun kalıcağınıza inanıyorum. servisin dediğine göre daihatsucular genelde arıza ve yakıt şikayeti etmezler diyor.sorunlu ve çabuk arızalanan araçlar değil. aracınızın lastik ölçüsü 165/60R14. turbo da ise 175/55R15. orjinalliği bozmama taraftarıyım. aracınızın ortalama test tüketimi 7.4 lt. 0_100 ise 13.9 sn. vinroof içeride ferahlık sağlıyor..
Kullanıcı avatarı
hasan17

Mesajgönderen Ally_07 tarih 18 Şub 2011, 01:40

hasan17 yazdı:selamlar. aracınızı umarım hayırlısıyla alırsınız. ben yaklaşık bir aydır yrv(turbo) kullanıyorum ve sizin de yrv den memnun kalıcağınıza inanıyorum. servisin dediğine göre daihatsucular genelde arıza ve yakıt şikayeti etmezler diyor.sorunlu ve çabuk arızalanan araçlar değil. aracınızın lastik ölçüsü 165/60R14. turbo da ise 175/55R15. orjinalliği bozmama taraftarıyım. aracınızın ortalama test tüketimi 7.4 lt. 0_100 ise 13.9 sn. vinroof içeride ferahlık sağlıyor..

teşekkür ederim. ben de belirttiğiniz gibi memnun olacağımı düşünüyorum. sanırım lastik ölçüleri ile ilgili oynama yapmayacağım. belki sadece çelik jant alırım.
bu arada teknik veriler için de teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir