Herkese merhaba. Eşim için en uygun aracı ararken bir arkadaşımın YRV'sinde karar kıldık. Bu vesile ile ben de internetten araştırma yaparken bu forumu buldum. Kendi aracım için de o markanın forumuna üye olduğumdan bu tarz platformların çok faydasını gördüm. Ancak daihatsuaskina.com'da dikkatimi çeken; bilgi kirliliği olmadan kısa, öz ve net bilgilerin paylaşılması ki bu bence cidden mükkemmel bir özellik. hem kurucu(larını)sunu hem de üyeleri tebrik ediyorum. Daihatsu pazardan çekilse bile bu sitede umarım bu paylaşım ağı devam eder.
Bahsettiğim gibi eğer bir akslik olmazsa gelecek hafta arkadaşımın ablasına ait 2005 YRV 1.3 otomatik panaromik tavanlı aracını (Turbo değil) Ankara'dan alıp Antalya'ya getireceğim. Araç 60.000 km'de bakımlı ve temiz. Eşimin ilk aracı olacağından ve hatta ilk defa trafiğe çıkacağından heyecanımız ve endişelerimiz birbirine karışmış durumda. Bu forumdan anladığım kadarıyla Daihatsu markasından ve modellerinden büyük ölçüde bir memnuniyet söz konusu. Ben de bu memnunlar gurubuna dahil olacağımızı ümit ediyorum. Tabi bir memur ailesi olarak mümkün olan en uzun süre bu aracı kullanmayı planladığımızdan biraz da ince eleyip sık dokumak zorunda olduğumuz da bir gerçek.
Aslında forumu baştan aşağı (özellikle YRV başlığını) inceledim ve bir çok soruma cevap bulabildim. Ama bazı spesifik sorularım var ki onların cevabına rastlayamadım. Eğer lütfedip cevaplayabilirseniz mutlu olurum.
Sorularım şunlar:
1. Araçta standart olarak ABS olduğunu biliyorum ama bazı yerlerde EBD (veya ESP tam emin değilim) özelliğinin de bulunduğu belirtiliyor. Bu doğru mudur?
2. Bu araçlar için karter muhafazası üzerinde var mıdır ya da sonradan temin edilebilir mi?
3. Triger olmadığını biliyorum. Bunun yerine zincir varmış, peki bu değişmesi veya bakımının yapılması gereken bir parça mıdır (ilk defa otomatik vites kullanacağız da, cahilliğimi mazur görün)?
4. Otomatik vitesli bir araçta manuel vitese göre dikkat edilmesi gereken bakım unsurları var mıdır?
5. Aracı alırken kontrol ettirmem gereken özel bir nokta var mıdır?
6. Standart lastik ebadı nedir (bir kaç farklı ebattan söz edilmiş emin olamadım), güvenlik ve yol tutuş özelliklerini arttırmak için acaba hangi lastik ve jant ebadı uygun olur ya da böyle bir işe girişmek ne derece mantıklı (belki çelik jant uygulaması düşünüyorum çünkü)?
7. Son olarak da: forumda Antalya için bir kaç servis ismi verilmiş ama bunlardan hangisini önerirsiniz (tabi bu sorum Antalyalı üyelere yönelik)?
ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. Umarım bir akslik olmaz ve bizi de aranıza kabul edersiniz. Antalya'dan sevgiler...