Yıpranmış Ehliyet Değişikliği

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

Yıpranmış Ehliyet Değişikliği

Mesajgönderen erderk tarih 22 Ara 2011, 11:55

Herkese Merhaba,

İnternetten araştırmaya çalıştım ama sağlıklı bilgi bulamadım, trafik md.lüğünü de aradım ama tlf. açılmadı, çevremdeki insanlar bilmiyor, ben d buradaki arkadaşlardan belki yardımcı olabilecek biri çıkabilir diye düşündüm.

Şimdi; ehliyetimi 1998 tarihinde aldım. Yaklaşık 5-6 senedir ön kısımdaki yazılar silik bir şekilde duruyor, o zamanlar araba kullanmadığım için umrumda da değildi. Yanlız herşey 3 ay öne değişti. Yeşil ördeğe sahip olunca ehliyetin de değişme vakti geldi. İEM randevudan bakıyorum, 10 seneyi geçmiş ehliyetlerin değişmesi için sürücüye ait yeni bir "sağlık raporu" istemiyor ama internetten gerekli evraklar diye arattığımda da "10 yılı geçen ehliyet değişecekse sürücüden yeni bir sağlık raporu isteniyor" gibi bir kaç bilgi okudum.

Bu konu hakkında varsa bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilirse sevinirim. İstenmeyen birşeye gidip boşyere para vermiyeyim ya da isteniyorsa işlemleri yaptırmak istediğimde sağlık raporun eksik git al sonra gel demesinler..

Evet uzun yazdım ama 5 dk. boş vaktim vardı, yazmak da hoşuma gitti :) Şimdiden herkese teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
erderk

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Yıpranmış Ehliyet Değişikliği

Mesajgönderen argyle tarih 22 Ara 2011, 12:51

Bostancı'ya bir uğrayıverin sorun, size yakın. Ben geçersem oradan sorarım sizin için.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 22 Ara 2011, 16:13

Benim de 10 yılı geçti ehliyet. Yenileme ile ilgili olarak birşey duymadım. İsteyen de olmadı. Böyle bir mecburiyet var mı merak ettim şimdi.

Sağlık raporu isteyeceklerini zannetmiyorum ama 40 tl civarı bir harcı(haracı) var.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen argyle tarih 22 Ara 2011, 16:23

Abi yıpranma yoksa gerekmez. Ya da foto benzemiyorsa (ergenlikte alınmış ve şu an yaş kemale ermiş ise) bir memur benzetemeyebilir, onun dışında kimse sormaz, zannetmiyorum.
Konu açılmışken, bence 50-60 yaştan sonra belirli sürelerle sağlık kontrolü, taksici, ticari kullananlar ve ağır vasıta ehliyetlerinde (yani Hayvan sınıfı ehliyetlerde) 2 yılda bir sınav yapılsa (psikoloji taraması dahil) süper olur.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen erderk tarih 22 Ara 2011, 16:36

YağmurAdam yazdı:Benim de 10 yılı geçti ehliyet. Yenileme ile ilgili olarak birşey duymadım. İsteyen de olmadı. Böyle bir mecburiyet var mı merak ettim şimdi.

Sağlık raporu isteyeceklerini zannetmiyorum ama 40 tl civarı bir harcı(haracı) var.

benim ehliyette ön kısımdaki yazılar silindiği için değiştirmem gerekiyor ama sende böyle bir sorun yoksa değiştirmene gerek yok dostum. Har(a)cı da 73,00 TL cik. IEM Randevu sisteminde gereken evrakların çıktığı bir alan var, orada sağlık raporu ile ilgili birşey yazmıyor ama internetten araştırınca bir kaç sitede bu bilgileri okudum o yüzden kafam karıştı.
Kullanıcı avatarı
erderk

Mesajgönderen erderk tarih 22 Ara 2011, 16:40

argyle yazdı:Bostancı'ya bir uğrayıverin sorun, size yakın. Ben geçersem oradan sorarım sizin için.

sağol hocam, gidip gelme olmasın diye önce bir sorayım dedim. Bu arada mesaja cevap veremiyorum, yetkim yokmuş. sen anladığım kadarı ile ünv.desin haftaiçi genelde, ben ayarlayınca arıcam seni, hem benim için de yararlı olur, arabalardan anlamayan bir insan olduğum için belki senin farkedeceğin bir sorun vardır arabada ya da tavsiyelerin olur sirion kullanıcısı olarak, sevinirim.
Kullanıcı avatarı
erderk

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 23 Ara 2011, 10:52

erderk yazdı:
YağmurAdam yazdı:Benim de 10 yılı geçti ehliyet. Yenileme ile ilgili olarak birşey duymadım. İsteyen de olmadı. Böyle bir mecburiyet var mı merak ettim şimdi.

benim ehliyette ön kısımdaki yazılar silindiği için değiştirmem gerekiyor ama sende böyle bir sorun yoksa değiştirmene gerek yok dostum. Har(a)cı da 73,00 TL cik. IEM Randevu sisteminde gereken evrakların çıktığı bir alan var, orada sağlık raporu ile ilgili birşey yazmıyor ama internetten araştırınca bir kaç sitede bu bilgileri okudum o yüzden kafam karıştı.

73 mü olmuş. Yuh diyorum.. Eşim alırken 40 civarıydı ben de değiştireyim iye düşünmüştüm. Aptal kimlik işte. 3-5 tl lik şeye bu kadar para istiyorlar ya ne diyeyim. Ayrıca nüfus cüzdanı ve mernis sistemi varken ehliyete ne gerek var orası da ayrı konu..
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen argyle tarih 24 Ara 2011, 19:56

Abi memlekette hala bir sürü TC kimlik no.sunu edinmeyen veya kimliğinde ilkokul fotosuyla dolaşan hödük olduktan sonra, gerekiyor herhalde... :)

Geçen sene de 65 TL mi ne idi, %10.5 zam koyacaklar Ocak'ta her haraca, haberiniz olsun, bu hafta aldınız aldınız, yoksa 7-8 TL zamlanır.

Üniversiteyim her daim, haftasonları da buradayım, evim çok yakın. Haftasonu gelirsen çok iyi olur, otopark ücreti yok, kampüs de bomboş haftasonları. Gündüz görüşelim, arabayı incelemek açısından.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen mirzacik tarih 25 Ara 2011, 21:34

sen hangi uni.desin argyle?
mirzacik

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 26 Ara 2011, 13:47

Marmara.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 31 Ara 2011, 16:54

Pasaport ve ehliyet haraçlarına %15 gibi zam koydular.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir