Yokuşta park ederken,yokuşta park teknikleri(otomatik vites)

Hem güvenli, hem de performanslı kullanım için gereken teknikler ile park etme konusunda ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

Yokuşta park ederken,yokuşta park teknikleri(otomatik vites)

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 22 Ağu 2007, 08:57

Aracınızı dik bir yokuşa park edip, işinizi tamamlayıp geri döndüğünüzde vites kolunun P konumundan normale oranla biraz daha zor çıktığını ve hatta ses bile yaptığını farketmişsinizdir. Bunun sebebi aracın el freni çekili bile olsa ağırlığının şanzıman üzerine binmesidir. Şanzımanın bu şekilde yüklenmesini engellemek için park esnasında yapmamız gerekenler:

1. Aracı park etmeye hazır konuma getirdiniz. Ayağınız fren pedalına sonuna kadar basılı.

2. Bu noktada el frenini çekiyoruz ama ayağımızı fren pedalından ayırmıyoruz.

3. Ayağımız hala fren pedalındayken ve el freni çekiliyken, aracı N vites konumuna alıyoruz. Böylece şanzıman devreden çıkmış oluyor.

4. Ayağımızı fren pedalından kaldırıyoruz ve aracın tüm ağırlığını balatalara yüklüyoruz (el freni vasıtasıyla).

5. Vitesi P konumuna alıyoruz.

6. Bitti :roll:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Yokuşta park ederken,yokuşta park teknikleri(otomatik vites)

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 16 Eki 2008, 17:45

ayrıntılı bilgin için tşk ederiz umut abi. ilker abi ve sen harıka detaylarınızla elınızden gelenlerı yapıyorsunuz.bende o şekılde parkedıyorum yoksa diğer türlü insanın içini rahatsız edicek bir ses cıkıyor.
ayrıca size bişey sormak istiyorum; sizin önceki sirionunuzda yokuşlarda geriye kayma problemi varmıydı :?:
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 Eki 2008, 18:54

sirion gti 2 yazdı:ayrıntılı bilgin için tşk ederiz umut abi. ilker abi ve sen harıka detaylarınızla elınızden gelenlerı yapıyorsunuz.bende o şekılde parkedıyorum yoksa diğer türlü insanın içini rahatsız edicek bir ses cıkıyor.
ayrıca size bişey sormak istiyorum; sizin önceki sirionunuzda yokuşlarda geriye kayma problemi varmıydı :?:

Yoktu. Yokuş oldukça dik ise geri kayması normal. Normal bir yokuşta yerinde sabit durması lazım ayağını frenden çekince. Hatta hafif yokuşlarda ayağını frenden kaldırınca hafif hafif yürümeye başlaması lazım.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 17 Eki 2008, 10:27

Dik yokuşlarda kaydırıyo mesela opel corsalar tamamen kaydırıyor geriye,hafif bir rampa olsa dahil ama sirion herdaim yapmıyordu ve sanki ilk aldığım zamanlarda hiç kaymıyordu şimdi geriye doğru kaymaya başladı diye düşünmeye başlamadım desem yalan olur...
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 17 Eki 2008, 11:45

sirion gti 2 yazdı:Dik yokuşlarda kaydırıyo mesela opel corsalar tamamen kaydırıyor geriye,hafif bir rampa olsa dahil ama sirion herdaim yapmıyordu ve sanki ilk aldığım zamanlarda hiç kaymıyordu şimdi geriye doğru kaymaya başladı diye düşünmeye başlamadım desem yalan olur...

Görüştüğümüzde bakalım istersen.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 17 Eki 2008, 13:14

Şanzıman yağ miktarını bi kontrol etmenizi öneririm..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 17 Eki 2008, 14:22

SuperSonic yazdı:
sirion gti 2 yazdı:Görüştüğümüzde bakalım istersen.

tamam anlaştık. daha yeni 30.000 bakımına soktum gayet ıyı dedıler arac ıcın ama yınede bazı eksık gordugum konuları var onlarıda bıdahakı sefere yapıcam ınş. balatalarıda sanırım bıdahakı sefere degıstırırler
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Dön Sürüş ve Park Teknikleri / İpuçları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir