Yol Tutuş ve Fren İyileştirme

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Yol Tutuş ve Fren İyileştirme

Mesajgönderen Gokceaydin tarih 17 Ağu 2010, 17:40

Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce söylediğim gibi Sirion'umun performansından gayet memnunum, ama yol tutuş ve fren performansı beni pek tatmin etmiyor. Bunu iyileştirmek için kafamda çeşitli çözümler var ama uygulanabilirlikleri ve artıları - eksileri konusunda pek bir bilgim yok. Bu konuda dağınık dağınık çeşitli konuşulanlar olmuş, ben bir başlıkta toplayıp konuşalım istedim.

1) Bu otomobile 4 tekerlek için birden yüksek performanslı disk frenler takmak mümkün müdür sizce? Mevcutta önler disk arkalar kampana biliyorsunuz.

2) Otomobilimin jantlarını 15'' alaşım jantlar ile değiştirip 185/55R15 lastikler takmayı düşünüyorum. Sizce doğru bir seçim olur mu?

3) Çekiş kontrol sistemi ve ESP otomobillere sonradan takılabilen donanımlar mıdır? Takılabiliyorsa kaça olur?

Teşekkürler.
Gokceaydin

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Yol Tutuş ve Fren İyileştirme

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 17 Ağu 2010, 19:19

Açık konuşmak gerekirse 1 ve 3'ü yapamazsınız. 2 uygundur ama lastiğin çamurluğa sığması konusunda biraz çalışılması gerekebilir.

Yapamazsınız dediğim şeylerin yapılamamasının sebebi maliyetinin muhtemelen arabanın değeri kadar olacak olması ve çok ciddi emek gerektirecek olmasıdır.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen serdarsword tarih 17 Ağu 2010, 23:41

AÇIKÇASI BENDE FREN SİSTEMİMİZDEN ÇOK DA MEMNUN DEĞİLİM.
YAZDIĞINIZ ÇÖZÜM ÖNERİLERİNDEN 2.Sİ HAKKINDA ŞUNLARI SÖYLEYEBİLİRİM .
ARACIMI İLK ALDIĞIM DA ÜZERİNDE CONTİNENTALİN 15 LASTİKLERİ VARDI FAKAT HEM BİTİK OLDUĞUNDAN HEM DE YAKIT TASARRUFU YAPMAK AMACIYLA 14 İNC E DÖNDÜM FABRİKA ÖNERİSİNE.
HATTA FOTOĞRAFLARI DA MEVCUTTUR SİTEDE.
SÖYLEDİĞİNİZ EBADIN AYNISINI SİRİON GTİ 2 İSİMLİ ARKADAŞ KULLANIYOR AYNI ZAMAN DA ARACINI DA YERE YAKLAŞTIRMIŞTI YAY PRESLETME YÖNTEMİYLE.ONUN DA FOTOLARI VAR.
ŞU AN TEKRAR LASTİK ALACAK OLSAM HİÇ DÜŞÜNMEDEN 15 İNC ALIRIM DİYEBİLİRİM.
YOL TUTUŞ ;GENİŞ TABANLI LASTİK,ARACI YERE YAKINLAŞTIRMA YADA KULE GERGİSİ GİBİ UYGULAMALARLA İYİLEŞTİRİLDİĞİNİ DUYDUM FAKAT FRENLER İÇİN NE YAPABİLİRİZ BİLEMİYORUM.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen feylesof tarih 22 Ağu 2010, 01:27

Merhaba,

Bulabilirsen 185/50/R15 daha uygun olur büyük lastik zaten uzun oranlı sayılabilecek şanzımanımızda pek iyi sonuç vermez.
feylesof

Mesajgönderen Gokceaydin tarih 26 Ağu 2010, 23:55

feylesof yazdı:Bulabilirsen 185/50/R15 daha uygun olur büyük lastik zaten uzun oranlı sayılabilecek şanzımanımızda pek iyi sonuç vermez.

Bu cümleden anladığım kadarıyla pek bulunmayan bir lastik bu, öyle mi? Bir de bunun için de jantları değiştirmek gerekiyor sanırım, değil mi?
Gokceaydin

Mesajgönderen feylesof tarih 29 Ağu 2010, 01:21

Gokceaydin yazdı:
feylesof yazdı:Bulabilirsen 185/50/R15 daha uygun olur büyük lastik zaten uzun oranlı sayılabilecek şanzımanımızda pek iyi sonuç vermez.

Bu cümleden anladığım kadarıyla pek bulunmayan bir lastik bu, öyle mi? Bir de bunun için de jantları değiştirmek gerekiyor sanırım, değil mi?

Merhaba,

Evet zor bulunur jantlarınız 14 ise 15 yapmanız gerekir eğer jantlarınız alaşımlı 14 ise bence 185/55/R14 de iyi olur nasıl durduğuna benim aracın fotolarından bakabilirsiniz araç kaplama konusuda fotoları var.
feylesof

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: efebora06 ve 0 misafir