ilker yazdı:Xenonu seven dikenine katlanır... Yağmurlu havada zayıf bir görüş kalitesi verdiğini duydum ben de...ama daha yeni monte edebildiğim için yağmurlu havaları kaçırdım...Sislere xenon uygulamayı zaten düşünmediğim gibi , motor bölümümde iki adet xenon balastı yerleştirilebilecek son boşlukları da kullanarak sezonu kapatmış bulunuyorum... başka yer de yok yani...Benim daha önceki Accent ( eski kasa ) fabrika çıkışı sarı sis farlarına sahipti...siste ve yağmurda gerçekten de adını hak edecek şekilde aydınlatırdı...her ne hikmetse otomobil üreticileri çok estetik olmadığını mı düşünüyordur nedir, beyaz sis farları uygulamaya başladılar... oysa çok iyi hatırlıyorum 1970 - 1980 yılları arasında otomobillerde sis farları genel olarak sarı kullanılırdı... bence de sarı, ama tam bir sarı ışık sis bulutunu yararak sürücüye daha iyi bir görüş imkanı veren tek seçenek...daha doğru bir ifadeyle sarı ışık, maksimum aydınlatma kapasitesi ve görülebilirlik katsayısı optimum olan tek renk ( sis ve yoğun yağmur şartları için ) ....
Doorman yazdı:ilker yazdı:Xenonu seven dikenine katlanır... Yağmurlu havada zayıf bir görüş kalitesi verdiğini duydum ben de...ama daha yeni monte edebildiğim için yağmurlu havaları kaçırdım...Sislere xenon uygulamayı zaten düşünmediğim gibi , motor bölümümde iki adet xenon balastı yerleştirilebilecek son boşlukları da kullanarak sezonu kapatmış bulunuyorum... başka yer de yok yani...Benim daha önceki Accent ( eski kasa ) fabrika çıkışı sarı sis farlarına sahipti...siste ve yağmurda gerçekten de adını hak edecek şekilde aydınlatırdı...her ne hikmetse otomobil üreticileri çok estetik olmadığını mı düşünüyordur nedir, beyaz sis farları uygulamaya başladılar... oysa çok iyi hatırlıyorum 1970 - 1980 yılları arasında otomobillerde sis farları genel olarak sarı kullanılırdı... bence de sarı, ama tam bir sarı ışık sis bulutunu yararak sürücüye daha iyi bir görüş imkanı veren tek seçenek...daha doğru bir ifadeyle sarı ışık, maksimum aydınlatma kapasitesi ve görülebilirlik katsayısı optimum olan tek renk ( sis ve yoğun yağmur şartları için ) ....
Xenon'un yağmurda zayıf görüş kalitesi vermesi kafama takıldı. Bu meret geceleri deli gibi aydınlatıyor. yagmurlu havada yerden yansıyan ışık miktarının fazlalılığımı etkiliyor acaba.
Bu arada piyasa sarı ışık veren kaliteli ampüller var bildiğim kadarıyla.
Tabi Beyaz xenon altına sarı sis farları nasıl durur tartışılır bence.
Sirion gti yazdı:Sisleri sadece sisli havada açıcağımız için görüntü kötü olmuyo olsada siste kimkime dumduma
SuperSonic yazdı:Sirion gti yazdı:Sisleri sadece sisli havada açıcağımız için görüntü kötü olmuyo olsada siste kimkime dumduma
Bu arada size ilginç birşey söyleyeyim mi, birkaç ay önce bir akşam acayip bir sis vardı Büyükçekmece yokuşunu inerken. Eve gidince eşime gösteririm diye videoya çektim. Eve varınca videoyu izlediğimde şaşırdım. Videoda sis yoktu. Çok ilginç. Sisi insan gözü görüyor ama video sisi delip geçiyor
Sirion gti yazdı:Filmlerdeki sis sahnelerini bilgisayardanmı yapıyolar o zaman
ilker yazdı:Umut, acaba yoğun sis vardı dediğin gün kullandığın marka Tekirdağ mıydı yoksa Yeni Rakı mı ?
Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir