hakansuis yazdı:arkadaşlar YRV (1.3 87 beygir) aracıma lpg taktırmak istiyorum bi sorun olurmu arıza lambası vs. gibi sorunlarla karşılaşırmıyız acaba? ayrıca NLP marka taktırmayı düşünüyorum bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını bekliyorum teşekkürler ...
Umut-Gultekin yazdı:hakansuis yazdı:arkadaşlar YRV (1.3 87 beygir) aracıma lpg taktırmak istiyorum bi sorun olurmu arıza lambası vs. gibi sorunlarla karşılaşırmıyız acaba? ayrıca NLP marka taktırmayı düşünüyorum bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını bekliyorum teşekkürler ...
Montaj düzgün yapılırsa sorun olmaz. Ama bu işi yapan 100 işletmenin 90 tanesi konudan bir haber. Öylesine deneme yanılma yöntemi ve para kazanma hırsı ile çar çabuk uydurmasyon yöntemlerle yapıyorlar bu işi. Geri kalan 10 taneden 9 tanesi ise konu hakkında hiçbir şey bilmiyor. Resmen katlediliyor araçlar.
Arabasına LPG yaptırıp da memnun kalan kimseler benim saptamama göre 2 gruba giriyorlar:
- Arabanın motor aksamını iyi tanıyan, işi iyi yapabilecek bir yer bulup, başında bekleyip, herşeyi içine sinecek şekilde yaptırabilen ve çıkması -muhtelen demiyorum- kesin olan sorunlarda soluğu LPG'cilerde alıp, sorunu gerçekten çözdürünceye kadar uğraşacak kadar sabrı olan kişiler.
- Arabadan anlamayan, LPG montajından sonra belirecek sorunları farketmeyen, arabayı bu şekilde ite kaka kullanan, sorun çıkarınca da satan kişiler.
NLP hakkında fikrim yok. Ama LPG maceraları yaşadığım dönemde edindiğim tecrübelere göre, çoğu markanın birbirinden zerre kadar farkı yok. Çünkü LPG aksamı aşağı yukarı aynı kalitede (İtalyan markaları), ve istisnasız hiçbirinde Daihatsu modelleri için LPG ECU ayarları yok. Buna BRC ve Türkiye Distribütörü 2A dahil. Arabanızı montajdan sonra yükte ve yüksüz olmak üzere çabucak "ayarlayıveriyorlar" ve siz büyük ihtimalle bir sorunlar zincirine başlıyorsunuz.
Arabayı dinlemiyorsanız, motordan gelecek garip sesler sizi rahatsız etmeyecekse, habire bozulan depo kalibrasyonu yüzünden konsoldaki göstergenin lüzumsuz bir aksesuara dönüşmesinden rahatsız olmayacasanız, arabanızın arada bir durduk yere teklemesi, silkelemesi sizi rahatsız etmeyecekse, arada bir yanan arıza ışığını yine çabucak uyduruk yöntemlerle söndürmek için ortalama 15 günde bir LPG'ci de soluğu alabilecekseniz, bagaj altına sığmayan depoyu sığdırmak için arabanızın bagaj zemininin dövüklerek deforme edilmesine itirazınız yoksa, kesilecek stepne sabitleyicinizi LPG'yi söküp attırdıktan sonra aramayacaksanız, arka koltuk kayma mekanizmanızın büyük ihtimalle iptal olacak olmasından rahatsız olmayacaksanız, arabanızda zırt pırt yaşadığınız sorunlar nedeniyle LPG'cilerin birbirine attığı tenis topu gibi o bayii senin bu bayii benim derdinize çözüm aramayı peşinen kabul ettiyseniz, 10.000 KM'de bir arabanın bakımı hariç, bir de LPG bakımına gidip, ona da ayrı filtre parası vermek rahatsız etmeyecekse LPG mantıklı bir şey.
Ya da LPG işiyle uğraşan tanıdığınız varsa ve montajı kendi arabasına yapar gibi yapacaksa, mantıklı bir şey.
En son olarak, arabadan gelen ses, arıza ışığı falan gibi şeyler beni rahatsız etmez. En kötü satar kurtulurum diyorsanız, yine yapılabilir olarak yorumda bulunabilirim.
Benim konuya şahsi bakış açım: Eğer arabanız 2.0 litre altındaysa çekeceğiniz eziyete değmeyecektir. Çünkü bizim arabalar zaten ekonomik. Yapacağınız yatırım size 2 senede ancak dönecek.
Büyük motorlu ve çok KM yapan araçlar için LPG mantıklı olabilir. Ama bizim arabalar için ben tavsiye etmiyorum.
GOKHANYILDIRIMXXX yazdı:peki arkadaşlar şu proje işine ne diyosunuz ? yrv için projesi olan lpgler hangileri?
radyologi yazdı:arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar
daihatsu yrv alarak aranıza katılmış bulunuyorum
lpg konusunda çok farklı düşünceler oluştuğunu gördüm
kafam karışmış durumda
tekirdağlıyım ama edirnede yaşıyorum
özellikle hakanius arkadaşımdan yardım bekliyorum lpg konusunda
ilgilenirseniz sevinirim
selamlar
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir