Yrv almak istiyorum endişelerim var! Yardım lütfen...

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

Re: Yrv almak istiyorum endişelerim var! Yardım lütfen...

Mesajgönderen Ally_07 tarih 03 May 2011, 20:21

bynefret yazdı:sn arkadaşlar tüm bilgileri okudum ve ayrıva teşekkür ediyorum hepinize ama şurda yrv gti almama 6 ğün var ve yakıt olarak çok dediğini formlarda gördüm :( aklıma takılan şu km de 300kuruşmu yakıyor_? acil cvp_?

sevgili dostum benzin olmuş neredeyse 4,5 TL, bugun 30 kr yakar yarın 5 TL olunca 33 kr olur seneye bi bakmışsın 50 kr yakıyor. her zaman söylüyorum tüketim konusuna km başına parasal olarak değil 100 km de kaç lt tüketiyor diye değerlendirmek lazım. eşimin YRV'si uzun yolda 100kmde 5,4 lt şehir içinde ise 100 kmde 7,4 lt tüketiyor. bu anlamda baktığımda piyasada aynı segmentte donanım ve fiyat olarak alınabilecek sayılı araçlardan biri YRV'dir.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Marka: Daihatsu
Model: YRV

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 03 May 2011, 22:58

Ally_07 yazdı:sevgili dostum benzin olmuş neredeyse 4,5 TL, bugun 30 kr yakar yarın 5 TL olunca 33 kr olur seneye bi bakmışsın 50 kr yakıyor. her zaman söylüyorum tüketim konusuna km başına parasal olarak değil 100 km de kaç lt tüketiyor diye değerlendirmek lazım.

Kesinlikle katılıyorum. Şimdiye kadar hesaplamalarımı kuruş üzerinden değil 100 km.'de harcanan litre üzerinden yaptım ve paylaştım hep. Türkiye koşullarında, litresine haftada ortalama 7-8 kuruş zam yapıldığı halde kuruş hesabı yapmak yersiz ve yanıltıcı...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Ally_07 tarih 03 May 2011, 23:13

SonCuoreci yazdı:
Ally_07 yazdı:sevgili dostum benzin olmuş neredeyse 4,5 TL, bugun 30 kr yakar yarın 5 TL olunca 33 kr olur seneye bi bakmışsın 50 kr yakıyor. her zaman söylüyorum tüketim konusuna km başına parasal olarak değil 100 km de kaç lt tüketiyor diye değerlendirmek lazım.

Kesinlikle katılıyorum. Şimdiye kadar hesaplamalarımı kuruş üzerinden değil 100 km.'de harcanan litre üzerinden yaptım ve paylaştım hep. Türkiye koşullarında, litresine haftada ortalama 7-8 kuruş zam yapıldığı halde kuruş hesabı yapmak yersiz ve yanıltıcı...

di mi yanii..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 04 May 2011, 09:09

YRV Turbo sakin kullanıldığında 100 kilometrede şehir içi / dışı karışık 7.5 litre yakar. Uzun yolda 5.5 litre yakar. Basıldığında 8.5 ve üstü görünür.

Bu değerler ton başına 140 beygir için başka arabada bulunamaz değerlerdir. Ağırlığı 1.5 ton olan 2.0 turbo benzinli bir aracın benzer performansa sahip olmak için 210 beygir olması lazım. O araç da YRV Turbo'nun iki misli benzin tüketir. O da sadece yakalamak için :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen serdarsword tarih 04 May 2011, 12:15

HANİ İLKER YASİN MİLLİ MAÇLARDA DERDİ YA
'' YAPMAYIN BUNU YAPMAYIN BUNU '' :lol: BENDE SİZLERE DİYORUM ŞİMDİ .ZORLA SİRİON DAN YRV TURBOYA GEÇİŞ YAPTIRACAKSINIZ BANA HEEE.... :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Ally_07 tarih 04 May 2011, 12:59

serdarsword yazdı:HANİ İLKER YASİN MİLLİ MAÇLARDA DERDİ YA
'' YAPMAYIN BUNU YAPMAYIN BUNU '' :lol: BENDE SİZLERE DİYORUM ŞİMDİ .ZORLA SİRİON DAN YRV TURBOYA GEÇİŞ YAPTIRACAKSINIZ BANA HEEE.... :mrgreen:

ya hakikaten okuyan da mükemmel, tek geçilecek eşsiz bir araba olarak algılayacak. fazla da yanlı ve duygusal olmaya gerek yok. son sözüm YRV iyi bir arabadır, verilen parayı hak eder..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen malialp tarih 01 Tem 2011, 15:35

Sevgili Daihatsu severler, Yrv veya Yrv turbo derken ve almak için fırsat kollarken, 2005 terios sx gördük ve eşimin ısrarıyla :) onu aldık. Kızmayın nede olsa o da daihatsu :) Herkese kazasız ve sorunsuz sürüşler...
Daihatsu Aşkına!
2005 SX AC MT TERIOS (ATOM KARINCA)
malialp

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen Ally_07 tarih 01 Tem 2011, 15:50

malialp yazdı:Sevgili Daihatsu severler, Yrv veya Yrv turbo derken ve almak için fırsat kollarken, 2005 terios sx gördük ve eşimin ısrarıyla :) onu aldık. Kızmayın nede olsa o da daihatsu :) Herkese kazasız ve sorunsuz sürüşler...

hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanın.. ayrı özellikli araçlar ama her ikisi de daihatsu, şimdiye kadar hiçbir daihatsu sahibinden şikayet duymadım..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen Speedy tarih 01 Tem 2011, 16:17

hehe.. bu bayanlar hep aynı demekki.. banada terios diyordu (kendi aracı olmasına ragmen) ama ben hayallerimi dinledim. gittim YRV Turbo aldım :)

hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Kullanıcı avatarı
Speedy

Mesajgönderen xfreex tarih 01 Tem 2011, 17:15

hayırlı olsun. bir gün yrv turbo da olur...:)
xfreex

Mesajgönderen malialp tarih 02 Tem 2011, 19:53

Teşekkür ederim. İnşallah olur birgün
Daihatsu Aşkına!
2005 SX AC MT TERIOS (ATOM KARINCA)
malialp

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Önceki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir