Yaklaşık 2 ay önce eşim için bir 84 hp otomatik YRV alarak bu siteye üye oldum. Almadan önce de internette ve çevremde çok araştırma yaptım. Özellikle Daihatsu Aşkına sitesinin forumların oldukça doyurucu bilgi sahibi oldum.
Buradaki bilgileri bir yana bırakırsak 2 aylık kendi deneyimlerim şu şekilde oluştu:
Öncelikle bu araba çok yakmıyor. Tabi ki belirli bir benzin sarfiyatımız var ve ülkemizdeki bir çok vatandaşın olduğu gibi bu bizim ailemizi de zorluyor ama kesinlikle piyasadaki bir çok marka arabalardan daha fazla değil hatta daha az tüketim değerlerine sahip olduğunu söyleyebilirim. Bu konudaki deneyimlerimi "uzun yol tecrübesi" başlığımın altında okuyabilirsiniz. Şehir dışında 5,4 lt/100km gibi bir rakam oldu, şehir içi ise 33 lt ile 450 km yol alabiliyoruz (daha doğrusu henüz 2 aylık şoför olan eşim alıyor

) bu da 100 km'de 7,4 lt gibi bir istatistik verir ki bence günümüz şartların çok çok iyi bir rakam. (inanın nazar değmesin diye bu konuyu çevremdeki herkese açmıyorum, "az yakıyor" deyip geçiyorum

) Ha LPG ile daha az maliyetli olur orası kesin ama LPG'li araç kullanmam eşimin de kullanmasını istemem diye hiç düşünmüyorum. İnşallah bir süre sonra dizele geçebilmeyi diliyorum ama ailemin şuan ki koşullarında (nispeten) çok tatminkar bir yakıt harcamamız var, asla daha iyisi olsun diye bir çabamız yok.
Yakıtın yanısıra bir çok donanımın araçta standart olması çok büyük bir artı. 14-16 arasında alınabilecek otomatik araçlar genellikle 2000-2001 clio veya corsa oluyor ve hiçbirinde bu donanımlar yok. üstelik km ve yaş olarak da cazip değiller. yakıt tüketimlerinin de YRV'den düşük olacağını hiç sanmıyorum.
Parça durumuna gelince. Toyota ile aynı yapıya sahip bu dğru, bir çok parça üzerinde Toyota yazısı var. Ama Önemli oarçalarda durum nedir tam olarak bilemiyorum çünkü şimdilik öyle önemli bir sıkıntı yaşamadık çok şükür.
Ama her ithal arabada olduğu gibi bazı parçaların zor bulunması ve pahalı olması söz konusu olabilir. Arkadaşım citroen marka aracın düz vites şanzımanı için oldukça uzun bir süre parça beklemişti, ithal arabalarda bunu yaşamak çok doğal. Parça fiyatları için ise şunu söyleyebilirim; örneğin dikkatli kullanılmadığında genellikle çabuk arızalanan şoför tarafı cam kumandaları panelinin fiyatı 200 TL civarında iken periyodik bakımlarda kullanılan hava filtresi 15 TL, bujiler 20-30 TL tutuyor. Castrol marka yağ kullanırsanız periyodik bakımlarda masraf 100-150 arasında olurken, şanzıman yağı ve fren hidroliği değişimi 100 TL civarında (o da 4-6 yılda veya 60000'de bir). Triger ve debriyaj balatası değişimi gibi maliyetli sıkıntılar yok. Eğer bakımları aksatmazsanız ve gerektiği gibi kullanırsanız otomatik şanzımanın arıza yaptığı görülmemiş. Hatta yetkili servisin sahibi bana "yaklaşık 7-8 senedir daihatsu servisiyim bize gelen araçlardan henüz hiçbirinin motor kapağını açmadık" demişti. Bu arada örneğin bagaj perdesini almak isterseniz fiyatı 500 TL üzerinde. Evet pahalı ama forumdaki konu başlığımda da anlattığım gibi ben bu işi 150 gibi bir rakama orijinalinden daha efektif şekilde hallettim. Panaromik tavan perdesi ile basit bir sıkıntım var bu ara. Sekmanı aşındığı (veya arızalandığı için) biraz sert yapılan frenlerde kendi kendine kapanıyor. Onu da yetkili servisten 600 TL üzerinde diye öğrendim ama muhtemelen basit bir çözümle kat be kat daha ucuza o da halledilebilir. Fren balatalarının değişimi geldiğinde en fazla 150 TL tutar. Özellikle periyodik bakımlarını servis yerine sanayi sitelerindeki ustalara (işin ehli olmak ve titiz olması şartıyla) yaptırırsanız senelik 150-200 TL bakım masrafınız olur.
Diyeceğim o ki bakımlı ve titiz kullanımı neticesinde mekanikle ilgili bir problem yaşamazsınız bence ama Allah korusun kaza vs. gibi olağan dışı durumlar için kasko yaptırmakta günümüzdeki bir çok araba gibi YRV için de fayda var diyorum.
Konfor açısından ise şunu söyleyebilirim. Evet süspansiyonlar sert. Ama yol çok bozuk değilse bunu pek hissetmiyorsunuz. Ancak süspansiyonların sert olmasının güvenlik açısından önemi büyük. İnanın kendi Chevrolet Kalos Sedan aracımda belli bir süratin üzerinde hissetmediğim güvenliği YRV'de hissedebiliyorum. Sonuçta konfor mu güvenlik mi deseler eğer her ikisine birden sahip olma şansım yoksa güvenliği tercih ederim.
Evet yol gürültüsü fazla ama katlanılmaz bir gürültü değil hem bu gün Ford Focuslarda bile bir çok kullanıcı bundan şikayetçi. Dolayısıyla ya paraya kıyıp ortanın üstü sınıftan bir otomobil almak lazım veya profesyonel ses izolasyonu uygulaması ve kaliteli lastik kullanımı ile oldukça önemli ölçüde ses azaltmak mümkün ki bu da maddi imkanlarınıza bağlı.
Yukarıda saydığım iki olumsuzluk piyasadaki aynı sınıf ve ekonomik segmentteki birçok araçta karşılaşabileceğiniz sorunlardır bunu da eklemek isterim.
İkinci eli bir çok arabaya göre daha zayıf olabilir. Ama her malın bir alıcısı vardır. Şu an düşünüyorum da ben bu arabayı almamış olsam ve yine araba arıyor olsam YRV benim için kesinlikle ilk bakılacak araçların başında gelir. Çünkü bu fiyata özellikle bakımlı ve temiz ise bu donanımda ve bu kalitede araç bulmak çok kolay değil. almadan önce yaklaşık 4 ay kadar araştırmıştım nitekim.
Velakin bana kalırsa ekonomik durumda göz önüne alındığında segmentindeki en iyi ikinci el araçlardan biri olan YRV'yi şahsım adına öneririm. Ama sonuçta araba sahibi olma olayı beklentilerle alakalı bir durum. Benim beklentilerimi gayet iyi karşılayan bir araç. Eşim de ilk başta tereddüt etmiştim ama şimdi çok seviyor. Özellikle otomatik vitesli olması nedeniyle araba kullanmayı da çok sevdi. Allah hiçbirimiz ve sevdiklerimize kaza bela vermesin..