YRV ALMAK İSTİYORUM. TAVSİYE EDİYOR MUSUNUZ?

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV ALMAK İSTİYORUM. TAVSİYE EDİYOR MUSUNUZ?

Mesajgönderen bunkerci tarih 09 Ara 2008, 17:38

MERHABA ARKADASLAR,2007 MODEL 56.000 KM DE 86HP YRV ALMA ASAMASINDAYIM. ASAGIDAKİ KONULARDA YARDIM VE CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.

1- BOYUM 196 cm VE KİLOM 115KG. UZUN YOLDA ARABA SIKICI OLURMU? ARABAYA RAHAT SIGARMIYIM?

2- ARAC NE KADAR BENZİN YAKIYOR?

3- ARACA TÜP TAKTIRIRSAM NE KADAR YAKAR?

4- TÜP TAKILMASI DURUMUNDA PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ GÖZLENİRMİ?

5- ARACI GÖRMEDEN ALMAK ZORUNDAYIM. İŞ MEKAN KALİTESİ NASIL?

6- DAHA EVVEL FOCUS C-MAX KULLANDIM. 3 YILDA 300.000 KM YAPTIM. FOCUS SEDAN KULLANDIM 1 YILDA 160.000 KM YAPTIM. LİNEA KULLANDIM 3 AY DA 20.000 KM YAPTIM. BENİM YOL YAPMA TEMPOMA BU ARAC DAYANIRMI? TÜP TAKTIRIRSAM DAYANIR MI?

7- ARACIN ŞASE VE MOTOTR OLARAK TOYOTA YARİSLE KARDEŞ OLDUĞU DOĞRUMU? DOĞRU İSE BU İYİ BİRŞEYMİ?

SİZLERİN YORUMLARINA GÖRE HAFTAYA PAZARTESİ AR5ACI ALIP ALMAMAYA KARAR VERİCEM.

TEŞEKKÜREDERİM.
bunkerci

Marka: Daihatsu
Model: YRV

Re: YRV ALMAK İSTİYORUM. TAVSİYE EDİYOR MUSUNUZ?

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 Ara 2008, 20:05

Selamlar,

Sözü fazla uzatmadan hemen yanıtlara geçeyim:

1. Boyum 1.62, koltuk en yukarı pozisyonda iken kafamın üstünde yaklaşık 25 cm boşluk kalıyor. Dolayısıyla sizin de sığacağınızı tahmin ediyorum ama denemek en güvenli yöntem tabii.
  2. Şehir içi 8, şehir dışı 5 civarı yakar. Sakin kullanarak ortalama 6.5 litre tüketim değeri elde edebilirsiniz.
  3. 6.5 litre tüketiminin %35 aşağısına karşılık gelen 4.22 litre yani, 3 liradan hesaplasak; 100 km'yi yaklaşık 12.5 YTL'ye gidecektir.
  4. Uygulama iyi yapıldığı taktirde fark edilmesi oldukça zor miktarda bir performans düşüşü olacaktır. İşçilik ve montaj iyi olmadığı taktirde bu fark artar.
  5. Bu soru beklentiniz ve daha önce kullandığınız araçlara göre yapacağınız kıyasa göre farklılık gösterecektir. Focus ile kıyaslandığında iç mekan kalitesinin daha düşük olduğunu söyleyebiliriz fakat en azından beni rahatsız edecek gibi bir durumla da karşılaşmadım.
  6. Bu araç temponuza rahat rahat dayanır. Daihatsu'nun K3-VE serisi motoruna sahip bu aracın motoru 2002 ya da 2003 yılında tam hatırlayamadım, o yılın en iyi motorlarından bir tanesi seçilmiş ve dereceye girmişti. Bu seri motor Daihatsu araçlarında ufak tefek değişikliklerden geçerek günümüze kadar gelmiş, neredeyse 7-8 senedir görevde olan başarılı ve ekonomik bir motordur. Sitemizde bu motorla 300 bin km'yi geçmiş araçlara dair bilgi bulabilirsiniz. LPG ile ilgili yorumum yine; herşeyin işçilikte bittiğidir.
  7. Şasenin bildiğim kadarıyla Totoya ile ilgisi yok. Ayrıca Daihatsu olması da en az Toyota olması kadar iyidir çünkü Daihatsu küçük araç üretimi konusunda Suzuki ile birlikte dünyanın en başarılı kabul edilen iki markasından bir tanesidir. Motor ise Toyota ile birlikte geliştirilmiş bir motordur. Örneğin bu motordaki DVVT teknolojisi, Toyota'daki VVT-i 'in aynısı, fakat Daihatsu adına lisanslanmış versiyonudur. Arabada kullanılmış pek çok parça Toyota'da da bulunabilir. Hatta bazı parçaların altlarında ve arkalarında açıkça Toyota yazmaktadır. Bu tabii ki iyi bir şey. Toyota hem üst markamız, hem de dünyanın en sorunsuz araçlarını ürettiği genel kanı olarak kabul görmüş bir marka. Alacağınız arabanın sorunsuzluğunu almadan önce bir yetkili servise teyid ettirip, ekspertiz raporu almanızı tavsiye ederim.

İyi bayramlar.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 10 Ara 2008, 01:33

Supersonic gerekli cevapları fazlasıyla vermiş bir YRV Turbo kullanıcısı olarak!Ben de genel olarak birkaç nokta yazayım..
Boy açısından sıkıntı çekmezsiniz!!Fakat YRV lerin tavanı yarıya kadar cam olan versiyonları da var..Hele ki o modellerden bir tane denk getirirseniz daha da ferah kullanım sunacak bir otomobile sahip olmuş olursunuz emin olun!!
İç mekan kalitesi olarak çok üst düzey şeyler beklerseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!!Fakat vasatın da üstündedir ama mutlak surette!
Motor kalitesiyle kendini ispatlamış bir Japon üretimi motordur!Bu konuda kesinlikle korkuya kapılmanıza gerek yok!Sitede bir çok kullanıcı sözkonusu YRV nizin K3VE kodlu motorunun ya aynını ya da farklı yönlerden brz daha elden geçirilmiş çeşitli versiyonlarını kullanmaktadırlar!Bir memnuniyetsizlik sözkonusu değil paylaşımlarımız doğrultusunda sizin de görebileceğiniz gibi!Ki zaten alacağınız araç 2007 model olduğundan 3 yıllık garantisi de henz bitmemiş durumda!! :wink:
Bahsi geçen motor şu anda Toyota Yaris in en güncel kasasında dahi kullanılmaktadır!!!Toyota nın resmi sitesine girerseniz Yaris 1,3 motor versiyonundan aynı spesifik özelliklerle karşılaşacaksınız!Toyota her motoru kullanıcısına sunmaz takdir edersiniz ki! :!:
Bu arada verebileceğiniz maksimum fiyat nedir acaba??Bu konuda da acizane yorum yapmaya çalışırız paylaşırsanız belki daha uygun ilanlar da çıkabilir hem!! :roll:

Görüşmek üzere...!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen bailiwick tarih 10 Ara 2008, 22:14

Valla buluşmada ben YRV turboya oturdum ve sığdım. Bu arada ben de çok küçük bir insan değilim :D Rahat rahat oturacağınızı garanti ediyorum. :lol:
bailiwick

Model: Materia

Mesajgönderen bunkerci tarih 11 Ara 2008, 02:06

TEKRAR MERHABA ARKADASLAR,

VERDİĞİNİZ BİLGİLERDEN YOLA ÇIKARAK ARACI ALMAYA KARAR VERDİM VE ARAÇ SAHİBİYLE SÖZLEŞTİK. ANLAŞTIK.

ARACIN FİYATINI MERAK EDEN DİĞER ARKADAŞLARIM İÇİN YANLIŞ BİLGİ VERMEK İSTEMEM ANCAK, 1997 MODEL BİR HYUNDAİ H100 VERİP, BİR DAİHATSU TERİOS SATIŞI YAPILIRKEN YRV Yİ ALMIŞ OLAN BİR SATICI ARKADASLA TAKAS YAPACAĞIM. 2009 MODEL TERİOSU SATARKEN ALINAN BİR YRV İLE, ALACAĞA KARŞILIK ALINAN BİR HYUNDAİ H100 TAKASI VE ÜSTÜNE 5000 YTL VERİCEM. SANIRIM YRV 13000-14000 E GELECEK GİBİ DÜŞÜNMEK GEREKİR.

ARACI MESAJIMDAN SONRA GİTTİM DENEDİM. LİNEA DAN RAHAT, C-MAX HİSSİ VEREN EKONOMİK VE İÇ KALİTESİ İSE FOKUS SEDANLA AYNI, LİNEADAN İYİ OLDUĞUNA KANAAT GETİRDİM.

SAYGILARIMLA,
bunkerci

Mesajgönderen Pug tarih 11 Ara 2008, 08:43

Öncelikle hayırlı olsun.. yrv'ye alışmanız zor olmayacaktır, kazasız, belasız, keyifli sürüşler dilerim..Ve ekstra bi bilgi olarak aracınzn deposunun yklask 90 ytlye doldugunu görünce bi gariplik oldugunu dşünmeyin ziraa ben baya şaşırmıştım=)) ve güncel 90 ytl 540 km(sehriçi-sehirdşı karma)
Pug

Mesajgönderen wolrath tarih 11 Ara 2008, 17:55

dun afalladım ben de.. 75 aldım pıyango bıletı almak ıcın.

o da ne?

3/4 doldu :lol: nası ya dedım.. :D hehe
wolrath

Mesajgönderen mustafatetik07 tarih 23 Ara 2008, 11:47

1,80 boyunda 100 kıloyum cok rahat bır arac ama tüpü tawsıye etmem elektronık aksam oldugu ıcın motora yakıt durumuda ıı zaten uzun yol enb fazla yakacagı 230 ykr en assagıda 190 ykr tup performansı 100de 80 dusuruyor bu aracta ben sokturdum we kurtuldum
mustafatetik07

Mesajgönderen Sirion gti tarih 23 Ara 2008, 12:26

mustafatetik07 yazdı:1,80 boyunda 100 kıloyum cok rahat bır arac ama tüpü tawsıye etmem elektronık aksam oldugu ıcın motora yakıt durumuda ıı zaten uzun yol enb fazla yakacagı 230 ykr en assagıda 190 ykr tup performansı 100de 80 dusuruyor bu aracta ben sokturdum we kurtuldum

%80 insafsızca olmuş biraz tüpten çok memnun kalanlarda var ama ustasına ve markasına göre değişiyor bende tüplü sirion var geçen uzun yolda 105 lira yaktı daha ne olsun ayrieten performansta en fazla %10 düşmüştür
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen ERHAN tarih 08 Oca 2009, 18:26

ÖNCELİKLE YRV HAYIRLI OLSUN KAZASIZ BELASIZ GÜNLERDE KULLNMAN DİLEĞİYLE.
LPG KESİNLİKLE DOĞRU MONTAJ DOĞRU İŞÇİLİK GEREKTİRİYOR (BU KONUDA OLDUKÇA TECRUBE EDİNDİĞİMİZDEN DİMİ UMUT))) ) BEN 2003 YRV TURBO KULLANIYORUM TAM YAKIŞ RAKAMINI VEREMİYORUM BAYADIR ÖLÇMEYİ BIRAKTIM AMA MEMNUN OLDUĞUMU SÖYLEYEBİLİRİM.ARADA SAPITIP SİLKELEMELERİNİ GÖRMEZDEN GELİRSEK 6.500 DEVİR LPG İLE SORUNSUZ ÇIKIYOR.
ERHAN

Mesajgönderen hakansuis tarih 12 Oca 2009, 23:25

arkadaşım aracın hayırlı olsun . ben YRV yi 2005 ten beri kullanıyorum çok memnunum süper araç .kazasız belasız kullanman dileğiyle..
Nalet olsun içimdeki Daihatsu sevgisine...
Kullanıcı avatarı
hakansuis

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir