YRV Almayı Düşünüyorum Yardım Lütfen :)

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV Almayı Düşünüyorum Yardım Lütfen :)

Mesajgönderen orta_boy tarih 19 Şub 2011, 19:09

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve Daihatsu YRV almayı düşünüyorum.. Bütçem 10-11 bin arası birşey.. Siz önerirmisiniz bu aracı.. Şahsen öğrenciyim ve babam 10-11 bin bişey düşünüyor.. Eğer önerirseniz F1 şanzuman mi yoksa manuelmi önerirsiniz.. Ayrıca yakıt tüketimi hakkında bilgilendirebilrmsiniz? Benzinli olması beni korkutuyor ve LPG taktırmayı düşünüyorum eğer alırsam.. Bu aracı bozarmı? Beni bilgilendirir ve aydınlatırsanız sevinirim.. :)
orta_boy

Marka: Henüz Arabam Yok
Model: Diğer

Re: YRV Almayı Düşünüyorum Yardım Lütfen :)

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 20 Şub 2011, 15:04

O fiyat aralığına otomatik zor biraz. Manuel alırsanız problemsiz bizersiniz. Lpg takan usta iyi olursa problem yasamadan uzun süre binebilirsiniz. Yrv kerin 2.elleri biraz daha zor satılıyor. Bilginiz olsun
YağmurAdam

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Ally_07 tarih 20 Şub 2011, 15:21

bence de o fiyata biraz zor şöyle 3-4 bin daha çıkmak gerekir temzini ve az kmlisini bulmak için. hayır ben yeni aldım ya oradan biliyorum.. :) yakıt tüketimini henüz bilemiyorum. bu çarşamba ankaradan antalyaya getireceğim arabayı inşallah. o zaman yazarım uzun yol sarfiyatını
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 20 Şub 2011, 22:08

Hayırlı olsun. Ben de aracımı sattım. Yerine alacak araç bulabilirsem vereceğim yeni sahibine.

Araç aramak ne zormuş yav..
YağmurAdam

Mesajgönderen orta_boy tarih 21 Şub 2011, 22:25

Hayırlı olsun öncelikle Yağmur Adam :) şu şehir içi yakıt tüketimini ve özellikle benzin deposunu yazabilrmisiniz.. babamdan para koparma aşamasndaym 13-14'e çekicem bütçeyi sanrm :)
orta_boy

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 22 Şub 2011, 11:18

Turbo ile düz arasında baya bir fark var. Otomatik ile düz arasında da.

Manuel yrv şehir içi 7-8 lt, şehir dışı 5-6 lt civarı yakıt tüketir.

Yrv turbo ile 10 lt LPG civarı yakıyorum şehir içi. Şehir dışı 7 lt civarı.

Depo da 35 yada 40 lt bilmiyorum net olarak fullemedim uzun zamandır.
YağmurAdam

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 22 Şub 2011, 12:37

Deposu 40 litre.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Ally_07 tarih 24 Şub 2011, 13:43

Umut-Gultekin yazdı:Deposu 40 litre.

Resmi verilere gör 37 lt görünüyor. Ama göstergede E'nin 1mm altına indiğinde depo tabanca atımına kadar 31-32 lt alıyor. Yani anladığım kadarıyla depo tamamen boş görünse bile içinde 5 lt yakıt kalıyor. Bu arada gösterge ışığı yok:( ama sanırım japonlar bunu kullanmıyorlar çünkü önceki suzuki maruti aracımda da yoktu..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 24 Şub 2011, 15:13

Cuore'de benzin uyarı ışığı var...
Ama sonuç itibariyle adamların en küçük arabalarına bu uyarıyı koyup da daha üst donanım araçlarına koymamış olmaları beni hayretlere gark ediyor doğrusu...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Ally_07 tarih 24 Şub 2011, 16:31

SonCuoreci yazdı:Cuore'de benzin uyarı ışığı var...
Ama sonuç itibariyle adamların en küçük arabalarına bu uyarıyı koyup da daha üst donanım araçlarına koymamış olmaları beni hayretlere gark ediyor doğrusu...

Çok ilginç gerçekten. sizin adınıza sevindim tabi.
Acaba ben yakıtı çok erken aldım da mı yanmadı ışık.? ama ibre dediğim gibi E'nin de 1mm altında idi, cesaret edemedim. Benden önceki sahibi de yaklaşık üç sene kullanmış o da "yok herhalde" demişti (benim gibi yaptığım gibi alıyormuş çünkü).
Bunu öğrenmenin iki yolu var sanırım ya kullanım klavuzunu iyice incelemek (akşam ilk işim bu olacak) ya da yolda kalana kadar benzin almamak ama bu biraz riskli, bi de olmadık yerde biterse :roll:
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 24 Şub 2011, 16:46

Ally_07 yazdı:
SonCuoreci yazdı:Cuore'de benzin uyarı ışığı var...

Çok ilginç gerçekten. sizin adınıza sevindim tabi.
Acaba ben yakıtı çok erken aldım da mı yanmadı ışık.? ama ibre dediğim gibi E'nin de 1mm altında idi, cesaret edemedim. Benden önceki sahibi de yaklaşık üç sene kullanmış o da "yok herhalde" demişti (benim gibi yaptığım gibi alıyormuş çünkü).
Bunu öğrenmenin iki yolu var sanırım ya kullanım klavuzunu iyice incelemek (akşam ilk işim bu olacak) ya da yolda kalana kadar benzin almamak ama bu biraz riskli, bi de olmadık yerde biterse :roll:

Işık, ibre kırmızı çizginin biraz üzerindeyken yanıyor ve o haliyle aldığınızda depoda 10 lt. daha benzin mevcut oluyor. Boşuna riske girmeyin,zira yolda kalırsınız :) Eğer ibre kırmızı çizginin altına indiği halde herhangi bir uyarı ışığı yanmadı ise aracınızda uyarı ışığı yok demektir :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 24 Şub 2011, 16:58

Ally_07 yazdı:
Umut-Gultekin yazdı:Deposu 40 litre.

Resmi verilere gör 37 lt görünüyor.

Broşüründe 40 litre yazıyor.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Ally_07 tarih 24 Şub 2011, 17:20

evet doğru 40 imiş. özür dilerim. benim aklımda 37 kalmış. daha doğrusu kullanım klavuzunda 4WD için 37 yazıyor o kalmış.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen orta_boy tarih 25 Şub 2011, 18:17

arkadaşlar birde sorum şu 100-120 binden sonra çoğu araçda turbo biter diyorlar.. eğer ki turbo yrv alırsam 120 binden sora siknti yaşarmym?
orta_boy

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 25 Şub 2011, 18:53

Kullanan kisiye bağlı olarak motor ömrü değişir. Turbo da aynı sekildedir. İlk calışma ve stop etmelerde beklemek gerekiyor bir süre. Beklemezsen arabanın sağlamlığına göre 150k civarında sorun yapabilir.

Yrv Turbo nun motorunda problem çıkan duymadım. Japonlar genelde dayanıklı araç yapıyorlar.

Kişisel kanaatim 200k ya kadar sorunsuz binilebilir. Alırken isten anlayan birine aracı sorarsanız iciniz rahat eder. Yağı zamanında değişen fazla zorlanmayan araçta Turbo motor kadar süre sorunsuz devam eder.

Bu arada biraz evvel 110k da 1.3 dizel Linea aldım. Aynı soru aklimdaydi. Sorun olmaz dediler. Bir de turbolu araç cogalinca tamir fiyatları da baya inmiş. Bildigim bunlar.
YağmurAdam

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir