YRV Bagaj perdesi montajı (RESIMLI)

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV Bagaj perdesi montajı (RESIMLI)

Mesajgönderen Ally_07 tarih 01 Nis 2011, 22:09

Değerli YRV'ciler,

Aracımda, her nekadar kullanma klavuzunda belirtilse de maalesef bagajın içinin görülmesini engelleyen bir perde veya kapak yoktu (belki önceki sahiplerinde kaldı belki de hiç yoktu). Sizlerin de böyle bir eksikliğiniz var mı bilmiyorum ama ben bunun önemli bir eksiklik olduğunu düşündüğümden (nitekim bagaja konulan laptop, çanta vs. hırsızlar için çok tahrik edici oluyor malumunuz) bir süredir yaptığım araştırmaların neticesi olarak oldukça optimum şekilde sorunu hallettim.

Önce yetkili servise bunun orijinali olup olmadığını sordum. Aslında klavuzdaki çizimlerden anladığım kadarıyla orijinalinin pek de kullanışlı olmadığını düşünüyordum ama yine de "üretici böyle yapmış" deyip almaya niyetli idim. Antalya'daki servisimiz Doğan Makinayı arayarak, orijinalin sipariş üzerine getirtildiğini ve fiyanının 500 küsür lira olduğunu öğrenince anınada vazgeçtim :shock: nitekim servis yetkilileri de gereksiz yere bu parayı vermeğe değmez diyerek beni uyardılar, bu vesile ile kendilerine dürüstlüklerinden ötürü teşekkür ederim.

Her neyse, ben de bunu nasıl çözerim diye araştırmalarıma devam ettim ve bir aksesuvarcıdaki döşeme ustasının tavsiyesi ile Tofaş Kartal'larda kullanılan bir çeşit çek bırak perde sisteminin YRV'ye de uyarlanabilceğini keşfettim.

Usta sağolsun (o da YRV'ye ilk defa yapıyormuş birazcık uğraştırdım kendisini) yaklaşık 2 saatte sorunu oldukça hesaplı ve kullanışlı şekilde çözdü. Bana montaj dahil 150 TL'ye maloldu. Görüntü ve kullanışlılık oldukça iyi maşallah.

Önce parçacıdan perdeyi adlık, bagaj ölçümüze göre eninden metal kısmı kısalttık (normalde parçanın yana doğru uzunluğu yaklaşık 150 cm ama biz yanlış hatırlamıyorsam 127-130 cm'ye düşürdük). Tabi bagajımızın yan duvarları oval olarak geldiğinden perde tam olarak oraları kapatmıyor, sağdan ve soldan yaklaşık 5'er cm boşluk oldu ama bagajın içini görmek için yeterli değil yani makul bir açıklık oldu, estetik olarak da abes bir durum oluşmadı. Zaten gerekirse arka kelebek camlarına koyu renk film çekilerek bagajın dışarıdan görünmesini tamamen engellemek de mümkün.

Bu arada arka koltuklarda herhangi bir fonksiyon kaybı olmadı yani hala yatıyor ve ileri geri oynuyor. zaten taktığımız perde dilenirse çıkartılabiliyor. tek olumsuz gibi görünen durum yan döşemelerde montaj için bir kaç vida değili açılması oldu. ona da "olumsuz gibi görünen" diyorum çünkü belki de böylece sarsıntılardaki bazı sesleri de döşeme sabitlendiği için engellemiş olabiliriz. :)

Bu arada bagaj zemine de hem bagaja konan şeylerin kayıp gezinmesini önlemek için hem de portatif bagaj tabanı plastiğinin üzerine ağırlık yaparak tıkırtılarını kessin diye hani şu otobüslerde koridora serilen ya da apartmanların önünde paspas niyetine kullanılan kalın örgü gibi kauçuk(ya da lastik emin değilim) malzemeden alarak serdim. İlk amacıma ulaştım artık bir torba içinde boş bir pet şişe bile koysam gezinmiyor. Ama tıkırdama sesini tam olarak kesmedi sadece azalttı diyebilirim. Yanlız bu arada maalsef biraz pahalıya maloldu 40 TL ödedim. tabi sadece hırdavatçıya.. kesme işimi bir arkadaşımla beraber makas ile hallettik. sonuçta görüntü olarak da gayet güzel oldu. bir örtü havasında olduğundan gerektiğinde yaptırdığım perde sistemi gibi kaldırılıp çıkartılabilir. ha yanlız gözenekli olduğundan herhangi bir sıvı dökülmesi durumunda sızdırmazlık özelliği yok, o amaçla kullanmayı düşünüyorsanız işinizi görmez.

Baya uzattım kusura bakmayın. işte resimler bunlar.

Resim Resim Resim
Resim Resim Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Marka: Daihatsu
Model: YRV

Re: YRV Bagaj perdesi montajı (RESIMLI)

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 01 Nis 2011, 22:30

gayet guzel olmus, elinize saglik. sorunsuz kullanirsiniz insallah.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Ally_07 tarih 02 Nis 2011, 00:03

YağmurAdam yazdı:gayet guzel olmus, elinize saglik. sorunsuz kullanirsiniz insallah.

amin... teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen hasan17 tarih 02 Nis 2011, 15:16

bende orjinal perdesi var ama hoşuma gitmediği için kullanmıyorum. daihatsudan daha iyi düşünmüşsün :wink:
Kullanıcı avatarı
hasan17

Mesajgönderen serdarsword tarih 02 Nis 2011, 18:01

SAYIN ALLY 07 ÇEKMİŞKEN ARACIN TAMAMINI FOTOĞRAFLASAYDINIZ KEŞKE.
HENÜZ ANTALYA YOLLARINDA KARŞILAŞAMADIK AMA O DA OLUR İNŞALLAH. :D
PERDE GÜZEL OLMUŞ BU ARADA.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Ally_07 tarih 02 Nis 2011, 19:38

hasan17 yazdı:bende orjinal perdesi var ama hoşuma gitmediği için kullanmıyorum. daihatsudan daha iyi düşünmüşsün :wink:

ya işte ben aldığımda herhangi bir perde yoktu. işin ilginç yanı sanırım yan döşemelerde takılabilmesi için tırnaklar olması gerekiyor ama o da yoktu. ben de baştan hiç yok zannetmiştim. neyse bence de böyle daha güzel ve kullanışlı oldu. beğendiğinize sevindim..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen Ally_07 tarih 02 Nis 2011, 19:42

serdarsword yazdı:SAYIN ALLY 07 ÇEKMİŞKEN ARACIN TAMAMINI FOTOĞRAFLASAYDINIZ KEŞKE.
HENÜZ ANTALYA YOLLARINDA KARŞILAŞAMADIK AMA O DA OLUR İNŞALLAH. :D
PERDE GÜZEL OLMUŞ BU ARADA.

onları da çektim ama öteki bilgisayarımda olduğundan bir türlü fırsat bulamadım. en kısa sürede inşallah yükleyeceğim... bu arada hakikaten her gördüğüm sirion'a bakıyorum ama gri renk olana daha denk gelmedim. görür görmez merhaba yapacağım, artık umarım siz çıkarsınız.. :lol:
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen xfreex tarih 03 Nis 2011, 18:22

ellerine sağlık ally07 arkadaşım. güzel paylaşım olmuş.
xfreex

Mesajgönderen ozgursula tarih 04 Nis 2011, 11:18

Elinize sağlık süper olmuş.
ozgursula

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen trubulans tarih 25 Eyl 2011, 23:51

hasan17 yazdı:bende orjinal perdesi var ama hoşuma gitmediği için kullanmıyorum. daihatsudan daha iyi düşünmüşsün :wink:

satmayı düşünür müsün orjinalini? gerçi bana arkaya hoparlör yerleştirmek için sert malzemeden yapılmış olan parça lazım. sanırım öyle bir parça da hiç yok maalesef
Kullanıcı avatarı
trubulans

Mesajgönderen Ally_07 tarih 26 Eyl 2011, 10:16

trubulans yazdı:

satmayı düşünür müsün orjinalini? gerçi bana arkaya hoparlör yerleştirmek için sert malzemeden yapılmış olan parça lazım. sanırım öyle bir parça da hiç yok maalesef

e zaten arka kapılarda hoperlör var.. ya da en azından tesisatı var.. ama yine de arka taraf diyorsanız MDF falan bakmak lazım..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir