Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

YRV Body Kit'ler

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

Re: YRV Body Kit'ler

MesajDoorman, 17 Mar 2008, 22:36

SuperSonic yazdı:
daihatsu-yrv-aeromaster-evo_01.jpg
daihatsu-yrv-aeromaster-evo_02.jpg

Bunlar güzelmiş işte :D
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Güzel bir YRV Tamponu

MesajUmut-Gultekin, 05 Ağu 2008, 11:03

Güzel bir YRV Tamponu:
Daihatsu_Yrv_Turbo_M201rg_Gqsjw_Used_Vehicles.jpg
Güzel bir YRV Tamponu
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajYRV9873, 07 Ağu 2008, 17:21

YRV İÇİN NEDEN TÜRKİYE DE ORJİNAL BODY KİT UYGULAMASI YAPILMIYOR? TÜRKİYEDE MEVCUT KAÇ ADET YRV VARKİ ÖNEMSEN MİYOR?
Young Recreational Vehicle
Kullanıcı avatarı
YRV9873

Model: YRV Turbo

MesajUmut-Gultekin, 07 Ağu 2008, 18:55

YRV9873 yazdı:YRV İÇİN NEDEN TÜRKİYE DE ORJİNAL BODY KİT UYGULAMASI YAPILMIYOR? TÜRKİYEDE MEVCUT KAÇ ADET YRV VARKİ ÖNEMSEN MİYOR?

Kesin rakam veremiyorum ama 2000 den aşağı sayıda olduğunu tahmin ediyorum. Bu body kitlerin hiçbirisi orjinal değil. Çeşitli şirketlerin ürettiği ürünler (genellike Japonya başta olmak üzere uzak doğu pazarı için). Getirtmek çok zor olur. Onun yerine burada benzerleri fibercilere yaptırılabilir. Bir ara düşünmedim değil esasında ama zaten arabaya alıcı gözüyle bakarsanız her tarafı fabrika çıkışı modifiyeli tasarlanmış. Daha fazla modifiyeye gerek olmadığını düşünüyorum şu an için. Birkaç sene sonra gözüm alışınca belki :wink:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajYRV9873, 08 Ağu 2008, 17:41

PEKİ YRV' ME İSTANBUL' DA NEREDE BODY KİT UYGULAMASI YAPTIRABİLİRİM VE TAHMİNİ OLARAK NE KADAR TUTAR ? VERDİĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN DE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. :)
Young Recreational Vehicle
Kullanıcı avatarı
YRV9873

MesajSirion gti, 08 Ağu 2008, 17:48

maslakta süper yerler var adamlar aşmış ama fiyat konusunda bir bilgim yok zaten sölesekte saçma olur arabayı görmeden onlar bile fiyat söliyemiyo ne yapılacağı çok önemli
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajilker, 09 Ağu 2008, 14:01

Offffff... İlle de Japon olsun , ister çamurdan olsun.... Hepsi birbirinden etkileyici gerçekten.... Ne ? YRV ler mi ? Ha onlara dikkat etmedim resimlerde...Tekrar bakayım :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

MesajUmut-Gultekin, 21 Ağu 2008, 14:36

YRV9873 yazdı:PEKİ YRV' ME İSTANBUL' DA NEREDE BODY KİT UYGULAMASI YAPTIRABİLİRİM VE TAHMİNİ OLARAK NE KADAR TUTAR ? VERDİĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN DE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. :)

Merhaba,

Yeni üyemiz Levent Bey bu konuda çalışıyormuş. Aşağıdaki sayfa aracılığıyla kendisi ile iletişime geçebilirsiniz:
kaporta-ve-modifiye-istekler-t416.html
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajlevent kocaman, 21 Ağu 2008, 17:37

merhabalar yukarıda gördügüm aracın tanponu fiber yani biryere sürtse hemen kırılacak türden.işte ben bu tanponu veya düşündügünüz başka bir şekili galvanez sac ile yapıyorum.tabi biraz pahalı ama arabam hem saglam olsun hemde görüntüsü güzel olsun istemezmisiniz.şaka maka kendimizi iyi reklam yaptık.para falan istemezler inşallah :lol:
levent kocaman

Model: Terios 2. Nesil

MesajSirion gti, 21 Ağu 2008, 18:26

levent kocaman yazdı:merhabalar yukarıda gördügüm aracın tanponu fiber yani biryere sürtse hemen kırılacak türden.işte ben bu tanponu veya düşündügünüz başka bir şekili galvanez sac ile yapıyorum.tabi biraz pahalı ama arabam hem saglam olsun hemde görüntüsü güzel olsun istemezmisiniz.şaka maka kendimizi iyi reklam yaptık.para falan istemezler inşallah :lol:

Pahalı derken bu işlem fiber olarak kaça şekilli galvanez saç ile kaça malolur merak ettim
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajlevent kocaman, 22 Ağu 2008, 13:43

fiber tampon üretiminde ulaşılması gereken tek şey o üretilecek tampona kalıp yapmak
kalıp üretimi ilk seferde pahalı olur elbette

daha sonra seri üretime geçen bir tamponun maliyeti düşer malum

galvaniz sac ise tamame el işçiliği olduğu için kalıp gerekmiyor ,bize gereken sadece biraz zaman ve bilek gücü :)

misal olarak yukarıdaki tamponu hem fiber hem galvaniz hesaplayalım

fiberglas tampon kalıbı 1000 ytl
tampon seri imalata geçince en düşük rakam 350 dir. artı boya = ortalama yukarıdaki tampon 400-500 ytl arasıdır

galvaniz sac direk el işçiliği ve malzeme 650 artı boya aşağı yukarı 750-850 civarı bir rakama ulaşırki bu bizim tamponumuzun ağır hasar haricinde ömürlük olduğunu kanıtlar =)

kırılan fiberglas tamponun tamiratı çok zor ve bir okadar masraflı olduğundan tavsiyem bir defalığına ufak tefek dokunma ve çarpmalardan sonra basit ve az masraflı olan galvanizden yaptırmanızdır.
umarım yardımcı olmuşumdur saygılar
levent kocaman

Model: Terios 2. Nesil

Mesajcosworth, 01 Ağu 2009, 18:55

ya bu resimler iyi hoş da tr'de ve ya kıprıs'ta nerden bulucaz bunları ? nasıl tasarlicaz...arabamda oynama yapmak istiorm ama yapamıorm :D
Resim

Resim
Beygirin kadar hava yap , Kornan kadar öt ,Fren mesafen kadar kısa kes...
Kullanıcı avatarı
cosworth

MesajFaTiH, 12 Mar 2010, 17:58

Kıbrıs`tan üzerinde çalışılmış bir YRV Turbo..Arkadaş orjinal fabrika çıkışlı modlu olduğunu söylemiş ama; bilemiyorum artık, hiç duymadık, görmedik bu tarz bir fabrika çıkış mod:

http://kibrisaraba.com/araba-detayi/?ID=1659
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Önceki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir