Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

YRV ÇOK MU YAKIYOR?

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV ÇOK MU YAKIYOR?

Mesajaitach, 30 Nis 2010, 12:48

Arkadaşlar 2004 Otomatik Yrv sahibiyim..1 depo benzinle en fazla 300 km gidiyorum..Yetkili servis herhangi bir sorun olmadığını, bu aracın şehir içinde 9-10 litre yaktığını söyledi..Kullanım klavuzunda şehir içi 7 lt civarı diyor..Sizce yakıtım normal mi? Değilse sorun ne olabilir?
aitach

Marka: Daihatsu
Model: YRV

Re: YRV ÇOK MU YAKIYOR?

MesajSonCuoreci, 30 Nis 2010, 13:19

aitach yazdı:Arkadaşlar 2004 Otomatik Yrv sahibiyim..1 depo benzinle en fazla 300 km gidiyorum..Yetkili servis herhangi bir sorun olmadığını, bu aracın şehir içinde 9-10 litre yaktığını söyledi..Kullanım klavuzunda şehir içi 7 lt civarı diyor..Sizce yakıtım normal mi? Değilse sorun ne olabilir?

Gaza haddinden fazla yükleniyor olabilir misiniz acaba?
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

MesajUmut-Gultekin, 30 Nis 2010, 19:30

Şehir içi 9-10 litre anormal bir değer değil o kadar. Eğer arabayı sürekli yoğun trafikte, kısa mesafe ve üstelik soğuk motorla kullanıyorsanız normal kabul edilebilir. Ben YRV Turbo kullanıyorken 30 litre benzin ile 400-430 km gidiyordum ama benimki %60 şehir dışı sayılabilecek bir yoldu.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajjosefsalvatini, 01 May 2010, 19:04

sehır ıcı 38 lt 400-430 km sıkısık trafık agırlıklı
sehır dısı otoban 200- 210 hızda 190 km 38 lt:)
sehır dısı normal kullanım 38 lt 550 km
josefsalvatini

Model: YRV Turbo

Mesajaitach, 03 May 2010, 18:03

4 km gidiş 4km geliş günde 8 km kullanıyorum..hız yapmıyorum zaten şehir içinde yapmak mümkün değil..forumda araştırdığım kadarıyla bir depo ile 400 - 450 km yapması lazım..lütfen yardım edin?
aitach

MesajUmut-Gultekin, 03 May 2010, 20:38

Günde 8 km yol yapıyorsanız size kimse yardımcı olamaz :) Sürekli soğuk motorla kısa mesafe seyahat ediyorsunuz demektir. Arabanızda bir problem yok. Hangi araç olsa aynı şey olur, tüketim fazla olur motor ısınmadan.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajsirion gti 2, 03 May 2010, 20:47

Umut-Gultekin yazdı:Günde 8 km yol yapıyorsanız size kimse yardımcı olamaz :) Sürekli soğuk motorla kısa mesafe seyahat ediyorsunuz demektir. Arabanızda bir problem yok. Hangi araç olsa aynı şey olur, tüketim fazla olur motor ısınmadan.

umut abının dedıgıne katılıyorum kısa mesafe ve motor soguk ayrıca buna ısıklar trafıkte eklenırse bu benzın fıyatlarında yıne az yakıyorsunuz :lol:
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Model: Sirion 1. Nesil

MesajSonCuoreci, 04 May 2010, 10:20

Sıcak motorla soğuk motor arasındaki tüketim değerlleri arasındaki fark gerçekten muazzam oluyor.
Geçen aya kadar ev iş mesafem gidiş 6 km. dönüş 4 km. olmak üzere toplam 10 km. iken 27-28 lt. benzin ile 400-450 km. yol yapıyordum.

Anadolu yakasına taşındıktan sonra 40 km. gidiş-40 km. dönüş olmak üzere 80 km.lik yol giderek bir depo benzinle 550 km. yol yaptım. 100 km.lik menzil farkı yabana atılır cinsten değil doğrusu. Üstelik köprü trefiğini de hesaba katarsanız, fark gerçekten muazzam!
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajfeylesof, 10 May 2010, 22:04

Bir seferde 4 km lik yol için rakam çok değil benzer kullanımda arkadışımın 1.2 paliosu 11 litre yakıyor 100 km de kışın. Yazın bir miktar azalma olabilir tüketimde.
feylesof

Mesajaitach, 11 May 2010, 11:59

Motor yağını servis 10/40 koyuyor.Yağı inceltmek (0/30 veya 5/30) motorun daha erken ısınmasını ve dolayısıyla kısa mesafede daha az yakmasını sağlamaz mı?
aitach

MesajFaTiH, 11 May 2010, 13:00

Zaten bizim nesil (2003-2005)Daihatsu ların genelde (Sirion-YRV v.s.) kullandığı; tavsiye edilen viskozite yağ 5W-30 dur..Fakat bazı yetkili servisler (bizzat gözümle şahit oldum Ankara da bir yetkili serviste) muhtemelen daha ucuz olduğu için 10W-40 yağ koyuyorlar!Israrla 5W-30 koymalarını isteyiniz; merkez servisin böyle yaptığını da emin bir şekilde belirtebilirsiniz! Koymazlarsa yok v.s. diyerek siz dışarıda koydurunuz..Zaten muhtemelen servisin koyduğundan daha uygun fiyata gelecektir..
Ankara da (isimlerini belirtmeyeyim,isteyen varsa özelden söylerim) iki ayrı yetkili servisten biri 10W-40 koyuyordu; hiç uğraşmadım anlatmak için derdimi,zaten o gün kızdırmışlardı beni; koymayın dedim..Öbür yetkili serviste "bu yağ ince gelir, sorun yaşatabilir" diyerek ısrar etti; ben kılavuz da bile bu tavsiye ediliyor deyince; onlar Türkiye mevsim şartlarını bilmez, kendi memleketlerine göre ayarlama yapmışlardır diye ısrarcı oldu..Bende hayır o zaman benim getirdiğim yağı koyun; sorumnluluk kabul etmediğinize dair de bir yazı hazırlayın ben onu imzalarım sorun olmaz dedim..Peki dediler istemeyerek de olsa..
Şimdi koskoca mühendis Japon amcamız Türkiye ye göndereceği araçlar için Türkçe Kullanım Kılavuzunu hazırlarken bu durumu mu göz ardı edecek..!? İşte bu arabalardan haberi olmayan ne yazık ki bazı "yetkili servis ustalarına" bu durumu anlatmak cidden bayağı bir zor oluyor.. :roll:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajaitach, 11 May 2010, 15:56

FaTiH yazdı:Zaten bizim nesil (2003-2005)Daihatsu ların genelde (Sirion-YRV v.s.) kullandığı; tavsiye edilen viskozite yağ 5W-30 dur..Fakat bazı yetkili servisler (bizzat gözümle şahit oldum Ankara da bir yetkili serviste) muhtemelen daha ucuz olduğu için 10W-40 yağ koyuyorlar!Israrla 5W-30 koymalarını isteyiniz; merkez servisin böyle yaptığını da emin bir şekilde belirtebilirsiniz! Koymazlarsa yok v.s. diyerek siz dışarıda koydurunuz..Zaten muhtemelen servisin koyduğundan daha uygun fiyata gelecektir..
Ankara da (isimlerini belirtmeyeyim,isteyen varsa özelden söylerim) iki ayrı yetkili servisten biri 10W-40 koyuyordu; hiç uğraşmadım anlatmak için derdimi,zaten o gün kızdırmışlardı beni; koymayın dedim..Öbür yetkili serviste "bu yağ ince gelir, sorun yaşatabilir" diyerek ısrar etti; ben kılavuz da bile bu tavsiye ediliyor deyince; onlar Türkiye mevsim şartlarını bilmez, kendi memleketlerine göre ayarlama yapmışlardır diye ısrarcı oldu..Bende hayır o zaman benim getirdiğim yağı koyun; sorumnluluk kabul etmediğinize dair de bir yazı hazırlayın ben onu imzalarım sorun olmaz dedim..Peki dediler istemeyerek de olsa..
Şimdi koskoca mühendis Japon amcamız Türkiye ye göndereceği araçlar için Türkçe Kullanım Kılavuzunu hazırlarken bu durumu mu göz ardı edecek..!? İşte bu arabalardan haberi olmayan ne yazık ki bazı "yetkili servis ustalarına" bu durumu anlatmak cidden bayağı bir zor oluyor.. :roll:

Bir sonraki yağ değişiminde ben de ısrar edecem.Peki, 5/30 dan sonra ne gibi dğişiklikler oldu?
aitach

MesajYağmurAdam, 12 May 2010, 12:46

Yağ değişimlerinde gözle görülür bir değişiklik olmuyor. En azından ben anlamıyorum. Bundan önce 5w-30 kullanıyordum. 5w-40 castrol edge kullanmaya başladım. Hepsi aynı gibi geliyor.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

MesajFaTiH, 12 May 2010, 12:55

Ben de direkt bir fark gözlemlemedim..Üreticinin tavsiyesini kullandığınız için iç rahatlığı haricinde..! Bir de şu var ki "yaşanılası" hava şartlarında bulunduğumuz için çok fazla fark gözlemiyoruz..Ama -30 ların v.s. görülebildiği bir Erzurum da v.s. de yaşıyor olsaydık 10W-40 a göre daha düşük sıcaklıklarda bile optimum performansını koruyabilen 5W-30 un avantajını daha somut olarak gözlemleyebilirdik.. Bir de 5W-30 daha ince bir yağ 10W40 a göre..Mesela bir çok yaşlı motor da 5W-30 da yağ eksiltme sorunuyla karşılaşılabiliyorken 10W-40 a geçildiğinde sorun ortadan kalkabiliyor..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajERKAN, 08 Tem 2010, 11:32

BEN ERKAN YRV 2006 TALİHLİSİYİM. ÖĞRETMENİM VE ZAMAN ZAMAN UZUN YOLA ÇIKIYORUM . ARACIM 87 Bg VE ÇOK MEMNUNUM. 6 KİŞİ İLE DAĞI TEPEYİ DEVİR DÜŞMEDEN KAT EDİYORUM. 22 HAZİRAN 2010 DA SİVAS ERZURUM YOLUNDA İDİM . İNANMAYACAKSINIZ AMA 100 KM -YE 4,8 LT BENZİN TÜKETTİM.... EN UCUZ VE UZUN TATİLİMİ YAŞIYORUM.. SELAMLAR..
ERKAN

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir