aitach yazdı:Arkadaşlar 2004 Otomatik Yrv sahibiyim..1 depo benzinle en fazla 300 km gidiyorum..Yetkili servis herhangi bir sorun olmadığını, bu aracın şehir içinde 9-10 litre yaktığını söyledi..Kullanım klavuzunda şehir içi 7 lt civarı diyor..Sizce yakıtım normal mi? Değilse sorun ne olabilir?
Umut-Gultekin yazdı:Günde 8 km yol yapıyorsanız size kimse yardımcı olamazSürekli soğuk motorla kısa mesafe seyahat ediyorsunuz demektir. Arabanızda bir problem yok. Hangi araç olsa aynı şey olur, tüketim fazla olur motor ısınmadan.
FaTiH yazdı:Zaten bizim nesil (2003-2005)Daihatsu ların genelde (Sirion-YRV v.s.) kullandığı; tavsiye edilen viskozite yağ 5W-30 dur..Fakat bazı yetkili servisler (bizzat gözümle şahit oldum Ankara da bir yetkili serviste) muhtemelen daha ucuz olduğu için 10W-40 yağ koyuyorlar!Israrla 5W-30 koymalarını isteyiniz; merkez servisin böyle yaptığını da emin bir şekilde belirtebilirsiniz! Koymazlarsa yok v.s. diyerek siz dışarıda koydurunuz..Zaten muhtemelen servisin koyduğundan daha uygun fiyata gelecektir..
Ankara da (isimlerini belirtmeyeyim,isteyen varsa özelden söylerim) iki ayrı yetkili servisten biri 10W-40 koyuyordu; hiç uğraşmadım anlatmak için derdimi,zaten o gün kızdırmışlardı beni; koymayın dedim..Öbür yetkili serviste "bu yağ ince gelir, sorun yaşatabilir" diyerek ısrar etti; ben kılavuz da bile bu tavsiye ediliyor deyince; onlar Türkiye mevsim şartlarını bilmez, kendi memleketlerine göre ayarlama yapmışlardır diye ısrarcı oldu..Bende hayır o zaman benim getirdiğim yağı koyun; sorumnluluk kabul etmediğinize dair de bir yazı hazırlayın ben onu imzalarım sorun olmaz dedim..Peki dediler istemeyerek de olsa..
Şimdi koskoca mühendis Japon amcamız Türkiye ye göndereceği araçlar için Türkçe Kullanım Kılavuzunu hazırlarken bu durumu mu göz ardı edecek..!? İşte bu arabalardan haberi olmayan ne yazık ki bazı "yetkili servis ustalarına" bu durumu anlatmak cidden bayağı bir zor oluyor..
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir