YRV İÇİN SES SİSTEMİ

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV İÇİN SES SİSTEMİ

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 13 Eki 2011, 04:04

merhaba arkadaşlar. aracıma ses sistemi yapmak istiyorum. fakat sağını solunu delmeden, kesmeden. aracına ses sistemi yapmış olan arkadaşlar varsa ne gibi uygulamalar yaptılar paylaşırlarsa sevinirim. ayrıca kapı içlerindeki hoparlörlerin ebatını bilen var mı? en azından onların yerine yeni hoparlör koyarak aracın orjinal halini bozmamış olurum. şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: YRV İÇİN SES SİSTEMİ

Mesajgönderen Ally_07 tarih 13 Eki 2011, 10:31

fatihkirbiz yazdı:merhaba arkadaşlar. aracıma ses sistemi yapmak istiyorum. fakat sağını solunu delmeden, kesmeden. aracına ses sistemi yapmış olan arkadaşlar varsa ne gibi uygulamalar yaptılar paylaşırlarsa sevinirim. ayrıca kapı içlerindeki hoparlörlerin ebatını bilen var mı? en azından onların yerine yeni hoparlör koyarak aracın orjinal halini bozmamış olurum. şimdiden teşekkürler.

araçta ön göğüsün üst kısmında (ön cama yakın köşelerde) 2 tane ve ön kapılarda 2 tane olmak üzere 4 tane standart hoperlör var (ayni en azından benimkinde öyleydi). ben arka kapılara da taktırdım. tesisat çekili olarak hazır. 16 cm Sony Xplod XS-GTF1626 190-40Watt slim (ince) hoperlör aldım (resim için http://www.sony-asia.com/product/xs-gtf1626). yanlış hatırlamıyorsam montajla birlikte 100 TL vermiştim. gittigidiyorda 74 TL'ye satılıyor. oldukça memnunum.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 13 Eki 2011, 20:58

peki ön camın önündeki hoparlörlerin ebatını biliyor musunuz?
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen Ally_07 tarih 13 Eki 2011, 22:01

fatihkirbiz yazdı:peki ön camın önündeki hoparlörlerin ebatını biliyor musunuz?

ölçmedim ama 10 cm'den daha büyük olduklarını sanmıyorum.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 14 Eki 2011, 00:41

tamamdır teşekkür ederim. bende söküp tam olarak bi bakayım da ona göre alayım o zaman.
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen Ally_07 tarih 14 Eki 2011, 01:54

Zaten sökmesi çok kolay. Kapakların tırnağını hafifçe kaldırınca cikarabilirsiniz. Zaten hoparlör hemen orda.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen xfreex tarih 15 Eki 2011, 00:04

ben aracımı ilk aldığımda açıp bakmıştım. 8-10 cm lik pioneer marka hoparlördü. benden önceki sahibi oradaki hoparlörler patlayınca sierra marka tiz koydurmuş. ön kapılarda da sierra var. arka kapılara da 17 cm lik blaupunkt koydum. ses müthiş oldu. müthiş derken yan mahalleden duyulmuyor ama araç sürerken tatmin edici bir ses yakaladım.
xfreex

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 15 Eki 2011, 01:31

benim aracımda sadece cam önünde ve arka kapılarda hoparlör var. ön kapılarda yok. stock hoparlörleri sesi biraz açınca cızırdamaya başlıyor. bende bunu anlamıyorum. bu araba 2003 te piyasaya sürüldüğünde 24.600 tl gibi bir fiyatı vardı. o zaman için iyi bir para gerçekten. ama aracın üstüne 200 tl lik hoparlör koyamamışlar. hoparlörlerden kısarak ne kadar kar ettiler acaba :D neyse. ben 1000 tl civarı bir masraf yapıp ön ve arka kapılara mid takımı koymayı düşünüyorum. bagaja da güzel bi anfi ve subwoofer olacak. cam önündeki hoparlörleri iptal edicem. biraz kablo görüntüsü olacak arkada ama ne yapalım. müziksiz olmuyor. hele ki arabada :D
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen Ally_07 tarih 15 Eki 2011, 11:28

o seri öyle gelmiş demek ki.. ben de de tam tersi önde var arkada yoktu.
neden kısmışlar demişsiniz de aklıma geldi, anneme 1993 yılında aldığımız 0 km skoda favoritte müzik sistemi hiç yoktu o neyse de paspas, çakmak ve orta konsol (yani vitesin etrafını çevreleyen plastik bölüm) yoktu. teslim aldığımız yerde "gümrük vergisi düşük olsun" diye bu şekilde ithal edildiklerini söylemişlerdi. biz de renault 12 çakmağı taktırmıştık şimdi parasıyla 10 milyon falandır herhalde:) bir de yansanayi dandikten orta konsol almıştık.. devletimin hikmetinden sual olunmaz ne diim. :lol:
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 15 Eki 2011, 19:59

yeni araçlarda da öyle. bir fiat bayisine gidip araba almaya kalktığınızda da aynı şekilde bir sürü opsiyonla karşılaşıyorsunuz. palio almaya kalktığınızda boş bir aracı 18-19 bin gibi bir rakama alabiliyorsunuz ama gerekli parçaları da opsiyona dahil ettiğinizde rakam 23-24 bin oluveriyor.
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen FaTiH tarih 16 Eki 2011, 18:40

Bizim Daihatsu' ya can kurban yaa o zaman!Bilenler bilir, Sony teyplerimiz mesela Japonyadan uzerinde takili gelmiyordu,Daihatsu Turkiye takiyordu!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Ally_07 tarih 17 Eki 2011, 14:36

FaTiH yazdı:Bizim Daihatsu' ya can kurban yaa o zaman!Bilenler bilir, Sony teyplerimiz mesela Japonyadan uzerinde takili gelmiyordu,Daihatsu Turkiye takiyordu!

bunu bilmiyordum.. çok iyi bir fikir.. gerçekten teşekkür etmek lazım Daihatsu'ya, halden anlıyorlar vesselam.. :lol:
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen fatihkirbiz tarih 20 Eki 2011, 20:47

sonunda muradıma erdim ve ses sistemime kavuştum. en ufak bir görüntü kirliliği olmadan sistemi aracıma döşettirdim. ön kapılara 1 çift midbass, arka kapılardaki orjinal hoparlörlerin yerine de yeni 1 çift hoparlör taktım. arkada 30 cm lik subwoofer ve 1800 Watt'lık amplifikatörle beraber çok temiz ve güzel bir ses aldım. antalya'da daihatsu yrv'si olan ve ses sistemi döşetmek isteyen arkadaşlar olursa tesisatı döşeyen arkadaşı tavsiye edebilirim. gayet temiz bir iş oldu. hiçbiyeri kırıp dökmeden ve delmeden hallettik :D
Kullanıcı avatarı
fatihkirbiz

Mesajgönderen serdarsword tarih 20 Eki 2011, 22:36

Hayırlı olsun Fatih.Bir ara resim yükle de faydası olur belki yaptırmak isteyen arkadaşlara.
Bu arada ne marka aldın sistemi :?:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Ally_07 tarih 21 Eki 2011, 12:41

fatihkirbiz yazdı:sonunda muradıma erdim ve ses sistemime kavuştum. en ufak bir görüntü kirliliği olmadan sistemi aracıma döşettirdim. ön kapılara 1 çift midbass, arka kapılardaki orjinal hoparlörlerin yerine de yeni 1 çift hoparlör taktım. arkada 30 cm lik subwoofer ve 1800 Watt'lık amplifikatörle beraber çok temiz ve güzel bir ses aldım. antalya'da daihatsu yrv'si olan ve ses sistemi döşetmek isteyen arkadaşlar olursa tesisatı döşeyen arkadaşı tavsiye edebilirim. gayet temiz bir iş oldu. hiçbiyeri kırıp dökmeden ve delmeden hallettik :D

buluşmada cıstak cıstak olacağız yani:) hayırlı olsun..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir