YRV kronik sorunlar

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

Re: YRV kronik sorunlar

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 12 Mar 2011, 11:47

Bizimki rodajda hala biliyorsun. Şehir dışında 4.7 litre yakıyor. Karışıkta 5.5 - 5.7 arası. Şehir içinde 6'nın üstüne çıkıyor. 0 km'den beri 7 lt hiçbir koşulda görmedim ve tüketimde düşüş trendi de söz konusu. Bakalım ne kadar düşürebileceğim :)

Ekonomik açıdan oldukça memnunum yani.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 12 Mar 2011, 13:20

Genel olarak yakın degerler soz konusu gibi. Linea biraz daha fazla yakıyor.
Rodaj bitince yakıt biraz daha düşer sende.
YağmurAdam

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 14 Mar 2011, 10:47

Hafta sonu yollardaydım. 4 kişi şehir içi az çok trafik 6.5 lt ortalama yakıt oldu. Yazın bu rakam biraz daha düşer sanırım. YRV'm ile yakın rakamlar çok fark etmedi mazota gelen zamlardan sonra.
YağmurAdam

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 20 Mar 2011, 02:53

benımk yenı arabada sehır ıcı 8 lt ort sehır dısı 6.2 lt 4 ılerı tam otomatık 1.6 lt 150 ps dizel kia ceed (orjınal 128 box ıle 150) 180 km hızda 8.3 200 km de 9.8 lt yakıyor
60-200 160 tsi dsg ıle yuruyor
josefsalvatini

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 20 Mar 2011, 14:09

150 BG olayı süper olmuş. Benim araç kağnı gibi. Yrv den sonra attan inip eşeğe binmek benimkisi.

Tam otomatik olunca biraz fazla bizimkine göre konforu da ona göredir.
YağmurAdam

Mesajgönderen trubulans tarih 19 Eyl 2011, 02:05

geçen hafta yrv turbo aldım. sanırım şoför tarafı cam otomatiği kornik sorunlar başlığına en uygun başlık, hatta ayrı bir konu açılması lazım. bunu servisten başka yerde yaptırmak mümkün değil mi? servis 230 tl civarı istiyor. çıkmasını bulan veya satan birileri varsa bana ulaşabilir mi?
Kullanıcı avatarı
trubulans

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 19 Eyl 2011, 09:54

Tavsiyem kendiniz yapmayı deneyin ilk önce. Ben yapmıştım.

Kapıyı açıp cam düğmelerinde kırılan parçayı japon yapıştırıcısı ile yerine koyacaksınız. Küçük bir parça ve yapacağınız işlem araçtan anlamasanız bile basit diyebilirim.

200 tl cepte kalacak...
YağmurAdam

Mesajgönderen Ally_07 tarih 20 Eyl 2011, 20:13

YağmurAdam yazdı:Tavsiyem kendiniz yapmayı deneyin ilk önce. Ben yapmıştım.

Kapıyı açıp cam düğmelerinde kırılan parçayı japon yapıştırıcısı ile yerine koyacaksınız. Küçük bir parça ve yapacağınız işlem araçtan anlamasanız bile basit diyebilirim.

200 tl cepte kalacak...

ben alırken eski sahibi sağolsun değiştirtmişti.. çıkanı da bana verdi, duruyor öyle. ben de dediğiniz gibi yapmayı bir deneyeyim bakalım tutarsa yedeğim olur :)
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen xfreex tarih 20 Eyl 2011, 22:24

maalesef daihatsunun gözardı ettiği noktalar bunlar. keşke biraz daha kaliteli olsaydı. geçenlerde yanan sigortamın yenisini almak için opar'a gittim. sigorta alırken cam açma düğmelerini gördüm. satıcıya marka ve fiyat sordum. megane a aitlermiş. inanmazsınız tanesi 10 tl dedi. acaba böyle bir cam açma düğmesini bizim araçlara uyarlayamazmıyız..
xfreex

Mesajgönderen trubulans tarih 25 Eyl 2011, 22:29

YağmurAdam yazdı:Tavsiyem kendiniz yapmayı deneyin ilk önce. Ben yapmıştım.

200 tl cepte kalacak...

araçtan gerçekten anlamam, kapıyı nasıl açacağım bir, nasıl kapatacağım bu iki :) kontağı kapatıp açınca bazen kendi kapatıyor veya açıyor. bir de karşı camı açıp kapatınca bazen -neye göre buna karar veriyor bilmem ama ben bütün faktöriyelleri deniyorum şu aralar- ön cam kapama açma çalışabiliyor.

bir ikinci konu da şu, aracı aldığım kişi 2-3 hafta önce tüp taktırmış. ben tüplü istemeyince anlaşıp çıkarttı. ruhsata işlenmemişti zaten. aracın şu an çalışmada sorunu ve uyarısı yok. manifold delinmek zorunda bildiğim kadarıyla. başka bir parçası değişme vs oluyor mu tüp taktırma durumunda acaba . yani acaba aracın yürüründe sıkıntı olur mu bu şekilde kullanmak?
Kullanıcı avatarı
trubulans

Mesajgönderen xfreex tarih 26 Eyl 2011, 09:26

bir sorun olacağını zannetmiyorum. zaten delinen manifoldun deliklerini, üzerine taktıkları ve lpg girişi için kullandıkları vidaları kapatarak yapıyorlar. bir de bagaja açılan depo deliği var. başka da bir şey yok. sorun olmaz yani.
xfreex

Mesajgönderen trubulans tarih 29 Eyl 2011, 22:39

bagaj deliğini nasıl kapatabiliriz. egzos dumanı içeri girmez gerçi de açık bir yer kalmasın. stepneyi tutan parça da ortalarda yok, öyle üstüne koymuş. bazen zıplıyor. arkadan zaten tıkırtı türlerini ayırmak güç. yeri değil ama kardeşim şu yrv turbo yerine sedan bir yrv turbo yapsaydınız da hem bu tıkırtılardan kurtulurduk hem 130 hp dışardan belli olurdu, neyse aşka geldim :)

bir de bagajı kullanmadığım için farketmemiştim, dün iyice baktım bagaj kaputu da tam kapanmıyor. itince oynuyor. bir tıkırtı da burdan çıkıyormuş. bunu servis zamanı gelince yaptırmaya çalışacağım.
Kullanıcı avatarı
trubulans

Mesajgönderen xfreex tarih 30 Eyl 2011, 22:53

bagajdaki delik 5 cm kadar. bir parça sac yada kalın plastik bir parçayı şeffaf silikonla bagaj içinden yapıltırırsan sorun kalmaz.
xfreex

Mesajgönderen Ally_07 tarih 13 Eki 2011, 20:09

bu başlığa bakıp da aracı tanımak isteyenler varsa yeni YRV sahibi olan bir arkadaşımız için yaptığım/yapılan açıklamaları içeren başlığı merhaba-t2180.html linkinde bulabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen argyle tarih 15 Eki 2011, 19:37

YağmurAdam yazdı:LPG işi ustaya çok bağlı. Benim yapıldığında uzunca bir süre problem yaşadım ta ki sisteme el atıp düzeltecek birini bulana kadar. Genelde enjektörleri biraz geriden deliyorlar. Başka araçlarda pek problem olmuyor ama bizim gibi hızlı ama az benzin çeken araçlarda problem yaratabiliyor.

YağmurAdam, şu ehil kişi kim bir paylaşır mısın? Necidir, nerededir?

Teşekkürler.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Önceki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir