YRV kronik sorunlar

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV kronik sorunlar

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 17 Mar 2008, 10:36

YRV' de Sirion ile aynı platformu paylaştığı için sorunsuzluk ve dayanıklılık konularında onunla eşdeğer bir noktada diye düşünüyorum çünkü kiminle konuştuysam hiç kimse araçla ilgili ciddi bir sorun yaşadığını söylememişti bana aşağıdaki iki soruncuk hariç. Şimdilik bunları yazıyorum. Sizin de varsa aklınızda birşey lütfen paylaşın. İnşallah sorun yaşamayız da liste böyle küçücük kalır :)

• Sürücü tarafı cam açma kapama düğmelerinin ömrünün 2 sene civarı oluşu.
  • Far yükseklik ayarı fonksiyonunun ömrünün kısa oluşu. (Beni arabayı almadan önce başka bir YRV kullanıcısı bu fonksiyona dikkat etmem konusunda uyarmıştı, ben alırken unuttum denemeyi. Eve getirip baktım, sahiden bozuk :)) Demek ki bu da cam düğmesi gibi kronik bir problem.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: YRV kronik sorunlar

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 Mar 2008, 09:08

SuperSonic yazdı:
  • Sürücü tarafı cam açma kapama düğmelerinin ömrünün 2 sene civarı oluşu.
  • Far yükseklik ayarı fonksiyonunun ömrünün kısa oluşu. (Beni arabayı almadan önce başka bir YRV kullanıcısı bu fonksiyona dikkat etmem konusunda uyarmıştı, ben alırken unuttum denemeyi. Eve getirip baktım, sahiden bozuk :)) Demek ki bu da cam düğmesi gibi kronik bir problem.

Düzeltme yapıyorum: Far yükseklik ayarını tekrar denedim, çalışıyor. Garip. Herhalde daha önce de çalışıyordu, ben anlamadım çalıştığını.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen xfreex tarih 03 Kas 2010, 15:04

bir çok araç markasında motor, kaporta, yürüyen aksam gibi can damarlarında sorunlar oluyor. ama markalar bunların sözünü bile etmiyorlar. markalarına leke düşer diye. toyota başta olmak üzere özellikle japon firmaları en küçük kusurlarını düzeltme yoluna gitmek için araçlarını geri çağırma gibi hem maddi hem de manevi kayıplara uğrayarak insan hayatını etkilememek adına bu işlemi yapıyorlar. daihatsu için konuşacak olursak, onun da bir toyota ürünü olduğunu bilip bu gibi cam açma düğmesi, far yükseklik ayarı vs. gibi sorunları gayet normal. olmasa daha iyi ama..:) ben eski toyotacı yeni daihatsucu olarak her iki markadan da memnunum. yrv turbomu alalı 10 gün ancak oldu. aldığım arkadaş araca gerçekten iyi bakmış. şoför mahali cam düğmesi çalışmıyor. kapı içini açtım, düğmelerin bulunduğu devreyi çıkardım. düğmelerin altında plastik bir çubuk düğmeleri çalıştırma işini yapıyor. o çubuk kırılmış. (kürdan gibi). tamiri çok basit. ama altında bir anahtar devresi gibi bir parça varmış sanırım. arkadaş tamir edeyim derken o parçayı kaybetmiş büyük ihtimal. ben de arka cam kablosuna ön camı da dahil etttim. şimdi her iki cam birlikte çalışıyor. hiç çalışmamasından iyidir.
kronik sorun olarak görmüyorum ben bunları. sadece toyota, daihatsu gibi araçları kullananlar sorunsuzluğa alıştığı için bunlar bize sorun gibi geliyor...:)
xfreex

Mesajgönderen baykorg tarih 10 Kas 2010, 02:49

slm.bende yeni daihatsu sahibi oldum.aracı 1 aydır aldım.şimdi sizlere kronik olan ve olmayan sorunları yazayım.tabiki araba onarımından ve kaliteden anlayan biri olarak.

1-far yükseklik ayarı (normal elektronik malzeme ömrü)kronik değil.bende aldığımda arızalıydı.
2-fren balataları ömrü çok kısa.orjinalleri bile dandik.
3-sürücü cam kaldırma düğmeleri dandik malzemeden kaynaklanıyor.bende aldığımda arızalıydı servisten buldum anca 230 tl
4-direksiyon kutusu takozları (işte bu kronik)ve çok tehlikeli tüm yrv sahipleri takozları kontrol ettirsin.
benim aracın servis evraklarına baktım bir kez değişmiş.ama şuan gene gitmişler.direkiyon bir sağda bir solda istedim servisten tanesine 57 tl dediler. yan sanayi olsa piyasa değeri 5tl.almanya daihatsu yrv leri geri çağırttı bu sorun yüzünden.düzeltme yaptılar.bizimkilerse hala takozları bize tanesini 57 tl den kakalamaya çalışıyor.böyle giderse japonyaya mesaj atacam.
baykorg

Mesajgönderen xfreex tarih 11 Kas 2010, 13:56

arkadaşım direksiyon kutusu takozu nasıl birşey oluyor ve ne gibi tehlikeleri var? açıklarsan sevinirim. bir de orjinal bataları ne marka? acaba üzerindeki diskten kaynaklanıyor olabilirmi?
xfreex

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 11 Kas 2010, 16:12

Direksiyonu özellikle araç sogukken sag sola tam cevirince çıkan ses sanırım takozla ilgili. Bende böyle bir sorun var kıs gelince.

Ayrıca fren balata değiştirme zamanım geldi. Tavsiye edeceğiniz farklı daha iyi bir balata var mı?
genelde disk düzeltme yapılıyor. Bunun bir dezavantajı var mı?
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 12 Kas 2010, 09:19

baykorg arkadaşımdan cev abını bekliyorum. dert bizde derman onda. fren için acaba komple bir değişiklik nasıl olur? disklerle birlikte yani.
xfreex

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 12 Kas 2010, 20:41

http://cgi.ebay.co.uk/Front-EBC-Ultimax ... 3988wt_905

bu marka pad ce dısk en ucuz ve ıdeal çözüm durmayan yrv turbom bu disk ve pad ile cok iyi oldu ayrıca orjınal disk ve balatadan cok ucuz cunku orjınalı turkıyede cok pahalı servısde balata 200 tl orjınal balata yurt dısında 20 tl
josefsalvatini

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 12 Kas 2010, 20:45

josefsalvatini

Mesajgönderen baykorg tarih 17 Kas 2010, 01:50

[quote="josefsalvatini"]http://cgi.ebay.co.uk/Front-EBC-Ultimax-Brake-Pads-DAIHATSU-YRV-1-3-Turbo-03-/400127640327?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d29774307#ht_3982wt_905

EVET arkadaşımız güzel ve faydalı bir link vermiş.olabilir.
ayrıca direksiyon kutusu takozları kış mevsiminde kendini dahada belli ediyor dediğiniz gibi gıcırtı sesi geliyor.tahminimce bu takozlar en az 2 yılda bir değişmeli.tanesi 57 tl serviste.
örneğin 20 30 km hızla ilerlerken tam sağ kırdığınızda yani keskin bir virajda tam sağ yapınca düz yola çıktığınızda direksiyon simiti sağa doğru kalıyorsa birde bunu tam tersi deneyin sola bir viraja girin tam sol yapın bu sefer dğz yolda sola kalırsa yada simit düz olursa yani kısacası direksiyon simiti düzeni virajlardan sonra değişiyorsa takozlar gitmiş demektir.

tehlikesi ise şu.
120 km hızdan sonra en hafif bir kayma yani 1 milimlik bir kayma direksiyon hakimiyetinin yok olmasına sebep olabilir.servise gittiğinizde mutlaka kontrol ettirin yada bir rot balansçıya gösterin.araç askıdayken
direksiyonu sağ sol yapın kendini hemen belli eder.saygılar.
baykorg

Mesajgönderen xfreex tarih 18 Kas 2010, 11:20

bende hafif virajlarda özellikle yolda dalgalanma varsa araç birden istemsiz olarak virajın içine doğru yönlendi birkaç kere. bayağı da korkuttu beni bu durum. servise gidemedim daha. sanırım bu sorun da aynı sebepten kaynaklanıyor. baykorg arkadaşımın açıklamasıyla biraz kendime geldim. yoksa yeni aldığım yrvmden soğumaya başlayacaktım.
xfreex

Mesajgönderen xfreex tarih 18 Kas 2010, 11:31

frenler hususunda textar diye bir alman markası var. onu araştırıyorum. aklıma tamamen diski değiştirmek geliyor ara sıra. acaba brembo da bizim araca uygun disk varmıdır ?
http://www.textar.com/tk/downloads-main ... inmenu-132
çevrimiçi katalogdan aracımıza uygun disk ve balatayı bulabiliyoruz.
xfreex

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 19 Kas 2010, 20:27

bu arada evc nın turkıye temsılcısı var sıparısle gelıyor
josefsalvatini

Mesajgönderen kordan tarih 27 Ara 2010, 18:33

slm yrv turbo aracmn sarı renk olan motor ışıgı ara sıra yanıyor :) neden olabilir. manifotda biraz çürüme var ondan dolayı o ışık ara sıra yanıyor olabilirmi? ilk olarak neresini tamirciye göstermem lazzm? düşüncelerinizi bekliyorm arkadaşlar teşşekürler
kordan

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 27 Ara 2010, 20:38

Bilgisayara bağlayınca arıza kodu ortaya çıkar.(gaz pedalının yanındaki soketi kullanarak) O kodu araştırınca sorun ve çözümü hakkında bilgi edinirsiniz.

En kolay çözüm daihatsu servisine gidip sormanız. Genelde çoğu yardımsever.(4 tanesi çok 1 tanesi orta istanbul için)
YağmurAdam

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir