bir çok araç markasında motor, kaporta, yürüyen aksam gibi can damarlarında sorunlar oluyor. ama markalar bunların sözünü bile etmiyorlar. markalarına leke düşer diye. toyota başta olmak üzere özellikle japon firmaları en küçük kusurlarını düzeltme yoluna gitmek için araçlarını geri çağırma gibi hem maddi hem de manevi kayıplara uğrayarak insan hayatını etkilememek adına bu işlemi yapıyorlar. daihatsu için konuşacak olursak, onun da bir toyota ürünü olduğunu bilip bu gibi cam açma düğmesi, far yükseklik ayarı vs. gibi sorunları gayet normal. olmasa daha iyi ama..

ben eski toyotacı yeni daihatsucu olarak her iki markadan da memnunum. yrv turbomu alalı 10 gün ancak oldu. aldığım arkadaş araca gerçekten iyi bakmış. şoför mahali cam düğmesi çalışmıyor. kapı içini açtım, düğmelerin bulunduğu devreyi çıkardım. düğmelerin altında plastik bir çubuk düğmeleri çalıştırma işini yapıyor. o çubuk kırılmış. (kürdan gibi). tamiri çok basit. ama altında bir anahtar devresi gibi bir parça varmış sanırım. arkadaş tamir edeyim derken o parçayı kaybetmiş büyük ihtimal. ben de arka cam kablosuna ön camı da dahil etttim. şimdi her iki cam birlikte çalışıyor. hiç çalışmamasından iyidir.
kronik sorun olarak görmüyorum ben bunları. sadece toyota, daihatsu gibi araçları kullananlar sorunsuzluğa alıştığı için bunlar bize sorun gibi geliyor...