Adım Utku ve geçen hafta itibariyle artık ben de bir YRV sahibiyim. En kısa sürede fotoları ekleyeceğim..
Aracımı Ankara'dan aldım, 2002 model, Düz vites, 86 bin km, Siyah, Cam tavanlı,Sıralı sistem lpgli ve bildiğiniz standart ama diğer süper özellikler
11.800 TL 'ye aldığım aracım, sağ ön çamurluktaki lokal boya dışında orjinal ve kaporta, şase ve motor olarak gayet temiz durumda.. Allah size ve olmayanlara daha iyisini verir inşallah..
Daihatsu YRV ile ilk tanışmamız 2006 senesinde babamın bir gün eve sıfır bir YRV ile gelmesiyle oldu. Ne yazık ki bu ilk aşkımızdan 2008 senesinde (bir kaza sonucu aracın pert olmasından dolayı) ayrılmak zorunda kaldık. Daihatsu 'ya teşekkür etmek lazım ki bu araçtan burnu bile kanamadan çıkan abim hala hayatta...
Şimdi izin verirseniz bilgi ve tecrübelerinize dayanarak sizlerde birkaç soru önereceğim..
Öncelikle şunu belirtmek isterim, görevim dolayısıyla Batman 'da ikamet ediyorum. İlan sitesinde bulduğum bu aracı görmesi için bir arkadaşımı gönderdim, birkaç ustanın oluru ile aracı satın aldım ve hazır Ankara' dayken özel serviste orjinal parçalarıyla 90 binlik bakımını yaptırıp öyle getirtim.
Bu bakım motor yağı, tüm filtreler, buji vs toplam 220 liraya mal oldu. Nedense servis bu bakıma benden 400 lira istedi.. Ben de mecbur dışarda yaptırdım. Araç Ankara Batman arası 170 TL gaz ile (yaklaşık 1170 km) geldi. Bu arada Batman 'da aracımı görüpte beğenmeyen yok arkadaşlar.. Burada tek YRV 'ye binmek de bana ayrı bir hava katıyor..
Sonunda izlenimlerime ve sorularıma geçiyorum
1. Öncelikle aracımda sis farı bulunmuyor, bu konu daha önce burada görüşülmüş fakat belki güncel ve ekonomik bir gelişme var mı diye merak ediyorum. Çünkü sis farı bu araçta çok fazla şık duruyor.. Umarım ekonomik bir çözüm bulabiliriz. Bir de merak ettiğim sis farı takmak için gerekli tesisat hali hazırda mevcut mudur?
2. Şuan sadece ön kapılarda hoparlör var ve ben arka kapılara da hoparlör bağlatmak istiyorum. Acaba arka kapılarda tesisat çekili mi geliyor? Ve internetten hoparlör almak istediğim için acaba bu arka kapılara kaç cm 'lik hoparlör takılabiliyor?
3. Aracın iç kısmı ön cam hizasında ortada havalandırma delikleri mevcut. Yine aynı hizada en sol ve en sağda yaklaşık 15 cm 'lik 3-4 cm genişliğinde üstü ızgaralı delikli hazneler var. Acaba bunlar havalandırma ile ilgili mi yoksa aracın ses sistemi ile mi alakalıdır?
4. Şoför koltuğumu ileri-geri hareket ettirmek istediğimde çok zor harekete başlıyor. Eğilip baktığımda ben bir şey göremedim. Acaba bu sorun neyden kaynaklanabilir?
5. Kapı lastiklerimin bir kısmı deforme olmuş durumda. Acaba 4 kapı için de bu lastik değişimini özelde mi yoksa serviste mi yaptırma mı tavsiye edersiniz? Tahmini fiyatını ne olabilir?
6. Bu modele uygun paspas ve koltuk kılıfları nerede bulabilirim?
7. Araçta bir kırmızı ikaz lambası sürekli yanıp yanıp sönüyor.Lambada bir yolcu, üzerinde emniyet kemeri ve hava yastığı şekli var. Hava yastıkları kontrolde sağlam çıktı. Emniyet kemerlerinin ikisini birden takmama rağmen uyarı lambası sönmüyor. Acaba bu durum neyden kaynaklanabilir?
8. Malum araca lpg takıldığı için yedek lastiğim şuan bagaj üstünde ve serberst duruyor. Acaba buna orjinal bir çözüm bulabilen oldu mu?
9. Lpg tankı 45 litrelik takılmış ve bence büyüğe kaçmışlar. Bu yüzden arka koltuğu istediğim kadar geriye çekemiyorum. Aracın daha 18 ay muayenesi bulunmakta. Bunun çözümü için mevcut tankın arka koltuğa bakan tarafını ezdirmek ya da küçük bir tank ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sizin bir öneriniz olabilir mi?
10. Ne yazık ki lpg taktırılırken bagajın alt kısmında bulunan ve yedek lastiğin üzerine gelip örten büyük köpük kalıbını atmışlar. Acaba bu serviste var mıdır ve fiyatı hakkında fikir sahibi olan var mı?
11. Acaba bagajın içerden görünmemesi için orjinal bir çözüm üretebilen oldu mu? Bence bu çok şık olur..
Daha bir çok ufak tefek şey var böyle ama gereğinden fazla yazdım ilk mesajda, lütfen heyecanımı ve merağımı hoşgörün. Şimdiden yorumlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ediyorum..
Ve Daihatsu 'ya olan hayranlığımı ve aşkımı buradan haykırmak istiyorum. Esen kalın..