yrv tecrübelerim

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

yrv tecrübelerim

Mesajgönderen Pug tarih 25 Kas 2008, 20:26

Selam arkadaslar, forumda yeni sayılan yrv sürücüsü olarak küçük çaplı tcrübelerimi paylaşmak istedim.Öncelikle arac çok keyifli(kokpit,yakıt-performans,görünüş,donanım..) eksilerimizde var tabi ki benm en canımı sıkan şeylerin başnda asfalt sesi gelio, sert süspansiyonlar gelio ve rüzgar alma meselelerimz gelio baska da bşi yok zaten negatif olarak..Ses yalıtımı hakkında arastrmalarm sonucu aliminyum folyo kaplı polietilen levhalar ile iç-dış ses olayı br miktar giderilebiliyormuş bilgilerinizee ben de bayram tatili ewresinde uygulamasını yapacagımm inş.(4 kapı +bagaj) sonuclarını paylaşırım tekrar..Ve çok enteresan bişey oldu bu akşam onu da yrv sahiplerine yöneltiyorum, aractan inmek üzre kapıyı actıgmda ikaz sesi werdi(dıt dıt dıt) kapıyı kapatınca kesilen cinstenn sorun surda farlar kapalı hatta ilgili olabilecegi dsndüğm hersey kapalı, dha önce böyle bişey olmuodu , ilginç geldi bi sorunu işaret etmiodur umarım..
Pug

Marka: Daihatsu
Model: YRV

Re: yrv tecrübelerim

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 25 Kas 2008, 21:14

Pug yazdı:Selam arkadaslar, forumda yeni sayılan yrv sürücüsü olarak küçük çaplı tcrübelerimi paylaşmak istedim.Öncelikle arac çok keyifli(kokpit,yakıt-performans,görünüş,donanım..) eksilerimizde var tabi ki benm en canımı sıkan şeylerin başnda asfalt sesi gelio, sert süspansiyonlar gelio ve rüzgar alma meselelerimz gelio baska da bşi yok zaten negatif olarak..Ses yalıtımı hakkında arastrmalarm sonucu aliminyum folyo kaplı polietilen levhalar ile iç-dış ses olayı br miktar giderilebiliyormuş bilgilerinizee ben de bayram tatili ewresinde uygulamasını yapacagımm inş.(4 kapı +bagaj) sonuclarını paylaşırım tekrar..Ve çok enteresan bişey oldu bu akşam onu da yrv sahiplerine yöneltiyorum, aractan inmek üzre kapıyı actıgmda ikaz sesi werdi(dıt dıt dıt) kapıyı kapatınca kesilen cinstenn sorun surda farlar kapalı hatta ilgili olabilecegi dsndüğm hersey kapalı, dha önce böyle bişey olmuodu , ilginç geldi bi sorunu işaret etmiodur umarım..

Bizim arabada kapı içlerinde ve araç altında ses yalıtımı var ve oldukça fark ettiğini söyleyebilirim. Arabanın altındaki malzeme pütür diye tabir edilen yalıtım malzemesi. Kapıların içinde de gri renkli plastik-sünger karışımı bir yalıtım malzemesi var.

O ditdit büyük ihtimalle sis farlarınızın açık olduğunu belli ediyordur. Farlarda düz bir diiiit var. Teypte didi didi didi yapıyor. Benim tahminim arka sis farı sinyali o :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen ozgursula tarih 25 Kas 2008, 21:18

Benim sirion'da da arka sis lambası düğmesine basılı olduğunda kapı açıldığında o sesi yapıyor.
ozgursula

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Pug tarih 26 Kas 2008, 00:59

tebrik ederim ark. nası actıysam onu da =))) daihatsu dayanışmasıı böyle bşi dmek mümkün diil bulamazdm:D
-Ve bahsettiğin izolasyon kaplamasını sen mi yaptn yoksa yaptrdın mıı, maliyet acısından bakıcam da, sen yaptysan kullandgn malzemenin fyatları nedr, nekadr ürün kullandn gbi birçok soru da üretebilirimm nacizane :D
Pug

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 26 Kas 2008, 07:47

Pug yazdı:tebrik ederim ark. nası actıysam onu da =))) daihatsu dayanışmasıı böyle bşi dmek mümkün diil bulamazdm:D
-Ve bahsettiğin izolasyon kaplamasını sen mi yaptn yoksa yaptrdın mıı, maliyet acısından bakıcam da, sen yaptysan kullandgn malzemenin fyatları nedr, nekadr ürün kullandn gbi birçok soru da üretebilirimm nacizane :D

Ben yaptırmadım, hazıra kondum. Üyelerimizden skd'nin babasının arabasını almıştık. Sağolsunlar onlar yaptırmışlar. Belki o daha detaylı bilgi verebilir.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Pug tarih 26 Kas 2008, 22:14

süper ya.. bn de arabayı aldm sürekli masraf sürekli masraff=)) adam hoparlörleri bile sökmş dikket etmedim tabee müzk sesine alırkenn, motor sesi dururken:D 2 ön de 4 kapı içlerinde yerimiz war hoparlör konabilecek, kapı içlerine ve öne hangi boyutlarda hoparlör koyabilirim? çok sağlam olmasa da idare ederlikk bi ortam olusturaym diorm:)
Pug

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 26 Kas 2008, 22:21

Pug yazdı:süper ya.. bn de arabayı aldm sürekli masraf sürekli masraff=)) adam hoparlörleri bile sökmş dikket etmedim tabee müzk sesine alırkenn, motor sesi dururken:D 2 ön de 4 kapı içlerinde yerimiz war hoparlör konabilecek, kapı içlerine ve öne hangi boyutlarda hoparlör koyabilirim? çok sağlam olmasa da idare ederlikk bi ortam olusturaym diorm:)

Konsoldakiler 10 cm, kapılardakiler 16 cm :) Hayırlı olsun şimdiden.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Pug tarih 26 Kas 2008, 22:40

tşekkrlerr.. yakın zamanda inş.=)
Pug

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 04 Ara 2008, 21:08

YRV Turbo lardaki sert süspansiyonun sebebi araçların yüksek süratlerde yolda stabil kalabilmesi içindir. Bu tip sert süspansiyonlar bütün hızlı otomobillerde kullanılmaktadır.
Tahsin Aytimur

Model: Applause

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir