YRV Turbo aldım. birkaç sorun var.

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV Turbo aldım. birkaç sorun var.

Mesajgönderen tek tarih 17 Haz 2011, 23:18

Merhaba Arkadaşlar

Kısa bir zaman önce YRV Turbo aldım. Ankara'da bir galeriden aldım. Eşim şeklini beğendiği için (küçük, yüksek ve otomatik vites), ben de teknik özelliklerini beğendiğim için bu modelde karar kılabildik. Arabayı ortak kullanacağız sizin anlayacağınız.

arabanın özelliklerinden ve sonradan farkettiğim bir sürü eksikliklerinden bahsetmek istiyorum.

1- turbo olan arabaya önceki sahibi blow-off taktırmış arada çuff sesi veriyor.
2- amortisörlerden bahsetmeye hiç gerek yok sanırım çok sert. araba sürmek, yolu bozuk ara sokaklarda işkenceye dönüşebiliyor.
3- aldıktan kısa bir zaman sonra yağ lambası yanmaya başladı. ankara tecimeroğlu yetkili servise götürdüm. yağ müşürü arıza yapmış. değiştirdiler. (87 TL +KDV)
4- atiker marka simit depolu lpg sistemi var. lpg de kullanırken rölantisi çok düşüyor ve hafif yokuşta bile arabayı kaldırırken stop ediyor. lpg servisine götürdüm. orada da benzinde de sorunlu çalıştığını anladık. daha önce benzinde kullanmamıştım. sıralı sistem var ama çok hızlı lpg ye geçiyordu. (5 dk civarı) dolayısıyla benzin performansını hiç bilmiyordum.araç benzinde iken düz yolda 2500, yokuşta ise 2000 devirin üstüne çıkmıyor. birden kesiliyor. tecimeroğlunda galiba benzinde hiç test etmediler. lpgde rölanti sorunu hariç bir sorun görünmüyor. 6000 devir civarına kadar devirlendirdiğimi hatırlıyorum.

pazartesi arabayı ankaradaki diğer yetkili servise götüreceğim. bakalım benzindeki bu duruma ne diyecekler.
arabada bir kaç ufak tefek sorun daha var ama mesajı çok uzatıp canınızı sıkmak istemem. ona da başka bir mesajda değinirim artık.

herkese iyi hafta sonları...
tek

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: YRV Turbo aldım. birkaç sorun var.

Mesajgönderen Ally_07 tarih 18 Haz 2011, 00:04

sır bu sıkıntıları yüzden tüp olayına hiçbir arabamda girmedim girmem de... zaten randımanlı bir şey olsa fabrika çıkışı yaparlardı, böylece daha çok araba satabilirlerdi.. neyse hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin..
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Model: YRV

Mesajgönderen kepir tarih 18 Haz 2011, 14:01

öncelikle hayırlı olsun,umarım sorunlar çok fazla masraf tutacak ve baş ağrıtacak şeyler değildir.Sonuçları buradan paylaşmaya devam ederseniz biz de faydalanırız.
Kullanıcı avatarı
kepir

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen tek tarih 18 Haz 2011, 20:43

teşekkür ederim.

servise gittikten sonra sonuçları sizinle paylaşırım.
tek

Mesajgönderen xfreex tarih 18 Haz 2011, 22:00

selamlar ''tek'' arkadaşım. öncelikle aramıza hoşgeldin. ben de bir yrv turbo kullanıcısı olarak tecrübelerimi aktarmak isterim. aracında rölantide stop etme sorunu büyük ihtimal lpg sisteminin düzgün montaj edilmemesinden ve programının düzgün bir şekilde atılmamasından kaynaklanıyordur. ben 2010 ekiminden beri yrv turbo kullanıyorum. lovato marka lpg sistemi taktırdım. başlarda senin olaya benzer şeyler yaşadım. artı olarak araç turboya geçtiğinde titreme, sönme, arıza ışığı yakma gibi şeyler yaptı. neredeyse aracı aldığıma pişman olacaktım. daha sonra adana oto fuarında stand kurmuş lovato bölge distribütörü arkadaş ile tanıştım. aracın durumundan bahsettim. hafta arası da aracı alıp incelediler. montajda kullanılan parçaların turbolu araçlar için uygun olmadığını söylediler. söküp yenisini taktılar. programın düzgün atılmadığını söylediler tekrar program yüklediler. test sürüşüne çıktık. tüm viteslerde, 200 km sürate kadar çıktık. hiçbir sorunla karşılaşmadık. o günden sonra da hiç bir sorunum olmadı. şimdi de pedala dokunmaya korkuyorum. ben de eşimin ve benim süreceğimiz bir araç bakarken yrv ile tanıştım ama şimdi eşime aracı nasıl vereceğimi düşünüyorum...:) bu arada aracın hayırlı olsun. aracın kaç model, kaç km? km yüksek ise rutin bakım gerektiren parçalar yüzünden de böyle yapabilir. sanırım biraz uzun oldu. görüşmek üzere.
xfreex

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 21 Haz 2011, 09:43

Biraz geç olsada ben de birkaç şey yazayım.

Bizim memleketteki sıfır 2003'de aldığımız aracımız 140bin km'ye ulaştı. Yaklaşık 80bin km civarında BRC LPG kit takılmıştı. Ayarları düzgün yapılmadığı için arada motor lambası yakıyordu.

Son olarak rolantide titreme başlamış ve sübap'ın birisinde sorun çıkmış. Motor rektefe oldu 1500 tl civarında bir ücretle sübaplar yenilendi. Uzun zamandır satma düşüncemiz vardı. Eğer daha önce satsaydık alan arkadaş parayı ödeyecekti. Böylesi daha hayırlı oldu boynumuz bükülmedi.

Araç alırken aslında iyi baktırmak gerekiyor. Özellikle LPG varsa ve 5-6 yaşını geçtiyse. Otomatik viteste problem yoksa motor ile olan yenilemelerde çok büyük bir masraf olmuyor. Bunu öğrenmiş olduk.

Bakalım 15bin civarındaya tekrar satışa çıkaracağız aracımızı yakın zamanda.
YağmurAdam

Mesajgönderen Speedy tarih 26 Haz 2011, 01:46

arkadasım hayırlı olsun. umarım sorunun kısa yoldan hallolur.
ben baştan söyleyeyim. LPG ye her şartta karşıyım. asla lpg li araç almam, kullanmam.. ancak sana birtek konuda kesin birşey söylemeliyim ki, eğer turbo, kompressor, supercharged veya VTI motorlu bir araç alacaksan tek marka var, TELEFLEX. taktırırken 2000tl gibi bir maliyeti olur ama bu tür sorunları kesinlikle yaşamazsın. tabi montajı sorunsuzca yapılacak.. ha diğerlerinde hep sorunmu olur? yok. ama TELEFLEX bu tip araçlarda tek isimdir. ufak bir arastırma yaparsan sebebini ögrenebilirsin.
Kullanıcı avatarı
Speedy

Mesajgönderen tek tarih 28 Haz 2011, 22:08

Merhaba Arkadaşlar;
uzun zamandır yoğunluktan vakit ayırıp siteye giremedim.
cevap yazan ve öneride bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

servise gittim ve servis hemen benzin pompasının arızalı olduğunu söyledi. bilgisayara bağlamadılar. arabayı test bile etmediler. (Ankara-kanguru yetkili servis) daihatsu'nun benzin pompasını tek satmadığını, tüm bir set olarak sattığını söylediler. setin içinde neler var bilmiyorum ancak depo ile motor arasındaki filtre dahil tüm parçalar var. setin fiyatı ise 915 TL imiş. söz konusu yetkili servis aynı zamanda suzukinin de yetkili servisi ve büyük bir ihtimalle vitaraların benzin pompasının uyacağını (280 TL) söyledi. ama sökmeden emin olamayacaklarını söylediler. aynı zamanda elleri çok dolu olduğu için aracı da hemen alamayacaklarını söylediler.

yetkili servis şimdilik kaldı yani. başka bir özel servise götürdüm (daihatsu ve toyotaya bakıyorlar), usta benzin hortumunu söküp eli ile kontrol etti ve benzin geldiğini söyledi. ancak basıncını ölçemediği için o da benzin pompasının arızalı olup olmadığını kesin söyleyemedi ve benzin pompasını sökmek gerektiğini söyledi. ancak bu usta da çok dolu olduğu için araca daha sonra bakabileceğini söyledi.

bu arada lpg deki sorun için bir lpg ustasına gittim ve bilgisayara bağlandığında lpg basıncının yüksek olduğunu söyledi. bilgisayar ile basıncı ayarladı ve sorunun tekrar etmesi durumunda lpg basınç müşürünün değişmesi gerektiğini söyledi. ben de doğrudan basınç müşürünü değiştirmesini istedim (40 TL parça + 10 TL işçilik).

araç şu anda benzinde 2000 deviri geçmiyor. lpg de ise sorun düzeldi gibi. yani rölantiden dolayı araç 3 gündür hiç stop etmedi. ben de zaten lpg de kullanıyorum (benzinde çalışıp kısa bir zaman sonra lpg ye geçiyor) müsait bir zamanımda benzin pompasına baktıracağım.

araç hakkında ek bilgiler: 2004 model. 90.000 km civarında (aldığımda 85.000 idi) açık hava filtresi ve blow-off mevcut.

çok uzun oldu. kusura bakmayın. iyi günler. iyi akşamlar.
tek

Mesajgönderen FaTiH tarih 02 Tem 2011, 19:41

Dostum sen iyisi mi Tecimeroglu yetkili servisine goster..Kendileri biraz fazla masraf cikarmayi severler..Ama gelgelelim Ank.daki en eski,tecrubeli yetkili servis bunlardir.Ayni zamanda elinde obd2 baglantili Daihatsu ariza okuma cihazi olan Ankara daki tek yetkili servis..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 04 Tem 2011, 15:31

Hadi ya nasıl servis diğerleri. Bende bile hata okuma işine yarayan cihazdan var. Bu scangauge her işe yarıyor yav.. :)
YağmurAdam

Mesajgönderen Ally_07 tarih 04 Tem 2011, 16:39

YağmurAdam yazdı:Hadi ya nasıl servis diğerleri. Bende bile hata okuma işine yarayan cihazdan var. Bu scangauge her işe yarıyor yav.. :)

scangauge'dan bende almak istiyorum ama ebayda kargo dahil 165 $ :( siz nereden ve kaça almıştınız acaba öğrenebilir miyim?
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 05 Tem 2011, 12:44

Ben de amazon'dan sağolasun bir arkadaş sayesinde almıştım. Kargo dahil 165$ iyi fiyat. Burada ikinci eline o fiyatı istiyorlar.(Mesela ben :) )
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 08 Tem 2011, 07:45

selam yağmuradam bu scangauge ne işe yarar? ben biraz araştırmıştım. yol bilgisayarı gibi birşey sanırım.
xfreex

Mesajgönderen Ally_07 tarih 08 Tem 2011, 10:37

evet yol bilgisayarı dediğimiz şey. hatta daha detaylı bilgi veren bir alet. aracın beyninden aldığı bütün bilgileri görüntüleyebiliyorsunuz. mesela motor hata kodlarını. kesinlikle çok işe yarayan birşey. bir kablo ile beyne bağlıyorsunuz yani montaj falan gibi bir sorunda yok, tıpkı servislerde yaptıkları gibi. fiyatı biraz daha uygun olsa kesin alacağım. ayrıntılı bilgi için resmi sitelerini inceleyebilirsiniz. http://www.scangauge.com/
Kullanıcı avatarı
Ally_07

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 08 Tem 2011, 15:27

Ally_07 güzel açıklamış. Bizim araçlara orjinalde yol bilgisayarı olmadığı için edinmiştim.
Biraz pahalı ama güzel bilgiler veriyor. Kullanma karakterinizi düzeltiyor. Bende işe yaramıştı.
YağmurAdam

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir