josefsalvatini yazdı:arkadaslar sadece benım mı yoksa genel bir sorun mu bılmıyorum ama 180-200 km lı hızlarda panık frende arabada hıc fren yok gıbı oluyor clıo aracımda 180-190 km lerde panık frende cok ıyı duruyor sorun su kı abs falanda calısmıyor yanı fren yeterınce calısmıyor gıbı ( balatalarım yenı)
bugun talıhsız bır olay atlattım bulusmada anlatırım ama esım duymasın:):):)
Problem genel. Eski kasa Sirion'dan YRV Turbo'ya geçtikten sonra farkettiğim tek negatif yan bu idi. Sirion ile 160-170 le panik fren yaparken bir de manevra yapılabiliyor ve ona rağmen araba güven veriyordu. YRV Turbo'nun ise frenleri aynı seviyede güven vermiyor. Servise sorduğumda normal olduğu ve bu arabalarla ilgili aldıkları tek şikayetin bu olduğunu söylemişlerdi. Sonra bir gün YağmurAdam'ın YRV Turbo'sunu kullandım. Onun pedalı daha sertti ve arabası daha iyi tepki veriyordu pedala. Servise beraber gittik periyodik bakım için. Bu durumu da söyledik. Birşeyler yaptılar ama ne yaptıklarını sormak aklıma gelmedi, şimdi üzülüyorum

Benimki de şu an arabayı ilk aldığım zamanki gibi değil. Yani birazcık daha iyi ama Sirion-1 gibi değil...
Not: Belki de iki arabanın fren kapasiteleri aynıdır çünkü testlerde duruş mesafeleri hep aynı. Ama biz daha hızlı kullandığımız için bize öyle geliyordur
Ama ne olursa olsun, YRV Turbo'nun en büyük eksiği bu kadar yüksek performanslı bir arabaya pek yakışmayan frenleri.
Not 2: Yurt dışında daha iyi fren sistemleri var (D-Sport) ama kocaman ve ağır metal parçaları Japonya'dan buraya getirmek büyük sıkıntı.