YRV TURBO FREN SORUNU

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV TURBO FREN SORUNU

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 31 Eki 2008, 23:21

arkadaslar sadece benım mı yoksa genel bir sorun mu bılmıyorum ama 180-200 km lı hızlarda panık frende arabada hıc fren yok gıbı oluyor clıo aracımda 180-190 km lerde panık frende cok ıyı duruyor sorun su kı abs falanda calısmıyor yanı fren yeterınce calısmıyor gıbı ( balatalarım yenı)

bugun talıhsız bır olay atlattım bulusmada anlatırım ama esım duymasın:):):)
josefsalvatini

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: YRV TURBO FREN SORUNU

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 01 Kas 2008, 10:17

josefsalvatini yazdı:arkadaslar sadece benım mı yoksa genel bir sorun mu bılmıyorum ama 180-200 km lı hızlarda panık frende arabada hıc fren yok gıbı oluyor clıo aracımda 180-190 km lerde panık frende cok ıyı duruyor sorun su kı abs falanda calısmıyor yanı fren yeterınce calısmıyor gıbı ( balatalarım yenı)

bugun talıhsız bır olay atlattım bulusmada anlatırım ama esım duymasın:):):)

Problem genel. Eski kasa Sirion'dan YRV Turbo'ya geçtikten sonra farkettiğim tek negatif yan bu idi. Sirion ile 160-170 le panik fren yaparken bir de manevra yapılabiliyor ve ona rağmen araba güven veriyordu. YRV Turbo'nun ise frenleri aynı seviyede güven vermiyor. Servise sorduğumda normal olduğu ve bu arabalarla ilgili aldıkları tek şikayetin bu olduğunu söylemişlerdi. Sonra bir gün YağmurAdam'ın YRV Turbo'sunu kullandım. Onun pedalı daha sertti ve arabası daha iyi tepki veriyordu pedala. Servise beraber gittik periyodik bakım için. Bu durumu da söyledik. Birşeyler yaptılar ama ne yaptıklarını sormak aklıma gelmedi, şimdi üzülüyorum :( Benimki de şu an arabayı ilk aldığım zamanki gibi değil. Yani birazcık daha iyi ama Sirion-1 gibi değil...

Not: Belki de iki arabanın fren kapasiteleri aynıdır çünkü testlerde duruş mesafeleri hep aynı. Ama biz daha hızlı kullandığımız için bize öyle geliyordur :twisted:

Ama ne olursa olsun, YRV Turbo'nun en büyük eksiği bu kadar yüksek performanslı bir arabaya pek yakışmayan frenleri.

Not 2: Yurt dışında daha iyi fren sistemleri var (D-Sport) ama kocaman ve ağır metal parçaları Japonya'dan buraya getirmek büyük sıkıntı.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 01 Kas 2008, 16:18

d sport u ıngıltereden buraya ıstedıgım dısk fren ve baglantı hortumlarıyla 1600 ytl ye gonderıyorlar japonyadan alabılırsem ( gonderıp gondermedıklerını bılmıyorum ) yarı yarıya dusuyor
servıste standart fren ve balata 550 ytl + ıscılık halıyle japonyadan almak mantıklı eger olmazsa mecburen ıngıltere den alacagım

cunku bu gıdısle yrv turbo m bı gun olamayacak frenler tek kelıme ıle berbat samımıyetle en kotu araba bıle yuksek hızda daha guzel duruyor
josefsalvatini

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 01 Kas 2008, 18:10

O kadar da kötü değil ya :) İyi değil diyebiliriz ama en kötü arabadan kötü de diyemeyiz. Senin arabada bir problem olmasın?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 01 Kas 2008, 21:12

abı barıs lada konustun oda benım araba guclu ondan durnuyo dıyor dıyodum sendede aynıymıs dıyor

denemesı bedava abı 180 ıle gıderken panık fren yapın lastıkler asla kılıtlenme ve abs devreye gırme gıbı bısey olmuyor
josefsalvatini

Mesajgönderen skd tarih 03 Kas 2008, 10:26

Ben de kötü olduğunu düşünmüyorum (çok yüksek hızda çok ani fren yapmadım hiç). ABS nin devreye girmiyor olması daha iyi değil mi? Mesafe ölçmek lazım, çok mümkün gözükmüyor ama hakikaten iki aracın frenleri nasıl karşılaştırılabilir? Aslında Umut'un G ölçer ile ölçülebilir frenlemedeki G.

Umut o aletin adı/modeli ne idi? Hanıma çaktırmadan alsak bir tane :)
Kullanıcı avatarı
skd

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 03 Kas 2008, 17:55

olabılır :):):) ama soyle dıyeyım araba hıc durmuyo gıbı davranıyor cok yuksek hızda

belkıde bende sorun vardır:(
josefsalvatini

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir