Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

YRV Turbo Süspansiyon Problemi

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV Turbo Süspansiyon Problemi

MesajYağmurAdam, 15 Ara 2008, 09:27

Merhaba arkadaşlar,

Geçen gün tümsek üzerinden 10 km gibi bir hızla geçerken ön süspansiyona fazla yüklendim sanırım.
Şimdi tümseklerden geçerken gıcırdamaya başladı. Sanki eski yaylı yatak gibi. Ama bu durum her zaman olmuyor ve bu olaydan sonra araç daha az zıplıyor(bir bakıma iyi oldu yani).

Sanırım patladı ve değişmesi gerekiyor(Kar servis öyle dedi ön camı değiştirmeye gittiğimde).
Aklıma daha yumuşak bir süspansiyon ile değiştirme fikri geldi. Bu konuda önerisi olan var mı? Aracı çok hızlı kullanmadığım için sert süspansiyona pek ihtiyacım yok gibi..
YağmurAdam

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: YRV Turbo Süspansiyon Problemi

MesajUmut-Gultekin, 15 Ara 2008, 09:46

YağmurAdam yazdı:Merhaba arkadaşlar,

Geçen gün tümsek üzerinden 10 km gibi bir hızla geçerken ön süspansiyona fazla yüklendim sanırım.
Şimdi tümseklerden geçerken gıcırdamaya başladı. Sanki eski yaylı yatak gibi. Ama bu durum her zaman olmuyor ve bu olaydan sonra araç daha az zıplıyor(bir bakıma iyi oldu yani).

Sanırım patladı ve değişmesi gerekiyor(Kar servis öyle dedi ön camı değiştirmeye gittiğimde).
Aklıma daha yumuşak bir süspansiyon ile değiştirme fikri geldi. Bu konuda önerisi olan var mı? Aracı çok hızlı kullanmadığım için sert süspansiyona pek ihtiyacım yok gibi..

Aynı gıcırtı bende de başladı. Bu konuyu açman iyi oldu :)

Benim farkettiğim kadarıyla bu gıcırtı sadece araba soğukken geliyor. Araba 6-7 saat yattıktan sonra ilk hız tümseklerinden geçerken ötüyor gırç gırç. Sonrakilerde ötmüyor. Yaz gelince keserse mevsimden diyeceğim :roll: Yine de eğer patlatmışsak yumuşak süspansiyonla değiştirme fikri bence rahat olmak açısından güzel (sakin kullanan biri için konuşuyorum tabii). Ben alıştım artık. Ne zaman yumuşak süspansiyonlu bir arabaya binsem midem bulanıyor :)

Bu arada ön cam niye değişti? Taş mı geldi? Geçmiş olsun.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajFaTiH, 15 Ara 2008, 10:02

Bende de var o gıcırtı!!Açıkçası pek hoşuma gitmiyor..Süspansiyonlarımız mı yaşlandı ne!??Ben de değiştirirsem kesin tercihim daha yumuşak süspansiyonlar olacak..! Bu arada süspansiyon konusunda Monroe lerin bayağı bir methini duydum ama bilemiyorum... :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajjosefsalvatini, 15 Ara 2008, 10:11

arkadaslar ben gecen gun merkez servıste suspansıyon ve fren testıne soktum arabamı test sonucunda suspansıyon saglam cıktı ama dıskler ve on arka balataları degıstırdım bence merkez servıste teste sokarak daha kesın sonuc alabılırsınız
josefsalvatini

MesajYağmurAdam, 15 Ara 2008, 10:39

Bayramdan önce ön cama birşey çarpmış ama ne olduğunu bilmiyorum. Sürücü tarafında yaklaşık 35 cm çaplı bir çatlak oluştu.
Allahtan kasko var sipariş verdik Kar otodan, salı günü takılacak ve çarşambaya arabamı alacağım.
Merkez servis kaskoyla anlaşmalı değil o yüzden orada yaptırmadım. Kar baya bir pahalı yapıyor böyle işlemleri.(Kelebek camını hırsız kırmıştı 2 yıl önce 400 civarı birşeye yapmışlardı).
Konumuza dönünce de Monroe bizim araçlara göre satıyor mu bir araştırmak gerekli(sitesindeki kataloglarda yrv için üretilmis süspansiyon görünmüyor. Sirion için ise var). Soğukken mi yapıyor sesi aslında pek dikkat etmedim bir bakayım..
Kar'daki çalışan arkadaş yay'ı eline alıp dolaşıp sorman lazım tarzında birşey şöyledi. Bana pek mantılı gelmedi ama..
YağmurAdam

MesajFaTiH, 15 Ara 2008, 11:33

Sirion un arka amortisörleriyle YRV ninkiler birbiriyle uyumlu diye biliyorum!!Hatta vakti zamanında Doorman değiştirtmişti arka amortisörlerini YRV Turbo nunkilerle..! :wink:
Bu arada süspansiyonla ilgili araştırma yaparken çok ilginç; güzel bir sisteme ulaştım, merak ettim; sizlerle de paylaşayım dedim: http://www.suspansiyon.com/
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajUmut-Gultekin, 06 Oca 2009, 11:16

Bendeki gıcırtı kendiliğinden geçti. Nedendi bilmiyorum. Şu an istediğim hızda tümseklerden geçeyim, gık çıkmıyor. Hava sıcaklığı mı etkiliyor, ıslanınca mı oluyor anlamadım ama 10 gündür tek gıcırtı yok...
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajYağmurAdam, 07 Oca 2009, 09:39

Ben de dikkat ettim özellikle araç ısınmadan ve hava çok soğuksa hareket etmeden direksiyonu sağa sola çok çevirince bile gıcırtı oluyor. Araç ısınınca problem yok.
internette baya gezindim ama Spor süspansiyon dışında pek birşey bulamadım. Yumuşak olanından bulabilirsek süper olurdu ama..
YağmurAdam

MesajUmut-Gultekin, 07 Oca 2009, 09:51

Yeni Sirion'ların amortisörleri bizimkilere oluyorsa denenebilir esasında. Bizim arabalara ve eski Sirion'lara kıyasla çok yumuşak onlar. Tabii işin içine yay da girince uyumlu olsa bile maliyet iyice artacak. Ben sert süspansiyondan memnunum ve iyice alışıtım da :) Artık yumuşak süspansiyonlu bir arabaya binince deniz yolcuğuluğu yapıyor gibi hissediyorum kendimi araba bir o yana, bir bu yana yattıkça.

Yine de millet hız tümseklerinin üstünden 30 ile geçerken ben 3 ile geçiyorum. Bu yüzden bana attıkları hadiseneee, yürüseeneeee tarzı bakışlara alıştım artık. Aradaki farkı tümsekten çıkar çıkmaz kapatıyoruz, ne yapalım :twisted:
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 07 Oca 2009, 15:44

YağmurAdam yazdı:Ben de dikkat ettim özellikle araç ısınmadan ve hava çok soğuksa hareket etmeden direksiyonu sağa sola çok çevirince bile gıcırtı oluyor. Araç ısınınca problem yok.
internette baya gezindim ama Spor süspansiyon dışında pek birşey bulamadım. Yumuşak olanından bulabilirsek süper olurdu ama..

Yumusak süspansiyon degilde belki ayarlı süspansiyon bulunabilir. ama YRV Turbo gibi yuksek ve dar yapılı bir aracı yumusak süspansiyon ile kullanmak istemezdiniz bence....
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajC32AMG, 04 Şub 2009, 06:10

SuperSonic yazdı:
Yine de millet hız tümseklerinin üstünden 30 ile geçerken ben 3 ile geçiyorum. Bu yüzden bana attıkları hadiseneee, yürüseeneeee tarzı bakışlara alıştım artık. Aradaki farkı tümsekten çıkar çıkmaz kapatıyoruz, ne yapalım :twisted:

hocam böyle şeyler söyleyip beni iyice üzüyorsun ya ... bu kadar performanslı bi araç mıdır bu şirin şey...
Kullanıcı avatarı
C32AMG

MesajUmut-Gultekin, 04 Şub 2009, 10:02

C32AMG yazdı:hocam böyle şeyler söyleyip beni iyice üzüyorsun ya ... bu kadar performanslı bi araç mıdır bu şirin şey...

Valla şunu kolaylıkla söyleyebilirim. Sport Sedan sınıfından bir araç ile aynı viraj performansına sahip olmayabilir. Sert süspansiyon bile dar yapısı ve yüksek tavanı yüzünden yeterli gelemiyor çünkü araç hem dar hem de neredeyse bir SUV kadar yüksek. Ama kalkışlarda 2.0 atmosferik araçlar ve şöförü hem oldukça iyi hem de çok gaza gelmiş 1.6 lar rakibi olabilir ancak. Normalde arkasında 1.3 yazmıyor ama ben yazdım. Bilmem anlatabildim mi :twisted:
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajYağmurAdam, 04 Şub 2009, 10:58

Yaziyi görünce aklıma geldi. Benim de ses yok uzun zamandır sanırım soğuklarla ilgili bir durum bunu tetikliyordu. Şuan kalmadı.
Ayrıca hızlanmada ilk 1-2 saniye normal sekilde kalktıktan sonra gaza tam basıldığını algılıyor ve uzamaya başlıyor. Bunu düşünerek bir sistem geliştirselerde 0-100 7 saniye civarında olabilirdi sanırım.
YağmurAdam

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir