yrv turbo süspansiyon yumuşatma

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

yrv turbo süspansiyon yumuşatma

Mesajgönderen xfreex tarih 25 Eki 2010, 13:48

selam arkadaşlar. toyotadan daihatsu'ya geçmiş bulunuyorum. yrv turboyla aranızdayım. aracı cuma günü aldım. gayet temiz bir araç. çok güzel bir kullanımı var. ama toyotadan sonra süspansiyonlar biraz sert geldi. süspansiyonları yumuşatmak için herhangi bir ayar varmı? yrv turbonun artı-eksileri hakkında bilgisi olan arkadaşlardan tecrübelerini beklerim. iyi forumlar.
xfreex

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: yrv turbo süspansiyon yumuşatma

Mesajgönderen jadamaniac tarih 25 Eki 2010, 16:20

Daihatsunun 2 modelinin süspansiyon sistemleri diğer modellerine göre farklı tipte, bunlardan biri sizin de sahip olduğunuz yrv turbo diğeri de roadster modeli olan copen. Her iki aracın da süspansiyon tasarımını maxtrac isimli, sadece spor süspansiyon kitleri üzerine yoğunlaşmış ve D-sport Japan ile ortak çalışan ünlü ama Avrupa da pek bilinmeyen bir firma yapıyor.
Ülkemiz yollarında spor süspansiyon kitine sahip araçlarla oldukça zor anlar geçirdiğimiz mağlumdur fakat yine de ne olursa olsun sizin aracınız için daha yumuşak bir süspansiyona geçiş yapmak, hem sürüş güvenliği hem de genel performans açısından eksi yönde sonuç verir, konfor elde edeyim derken aracın tüm ayarlarını bozmuş olursunuz, bir çukuru az hissetmek uğruna gerek yol tutuş gerek stabil sürüş gerekse frenaj kabiliyetini eksi seviyelere çekersiniz.
Benim önerim, süspansiyon yerine ya daha küçük çapta bir jantın üstüne daha kalın yanaklı bir lastik uygulamanız, yada mevcut lastik yanağınızı 5 mm daha arttırmanız, ki bunların da yine size konforun yanında getireceği benzer ama çok daha az yan etkileri olacaktır.
jadamaniac

Model: Copen

Mesajgönderen xfreex tarih 26 Eki 2010, 10:33

arkadaşım verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. aracımı uzun araştırmalar sonunda aldım. ve gayet memnunum. ama senin de dediğin gibi ülkemizin yol şartları malum. lastik seçimi yoluna gitmekte fayda var. görüşmek üzere.
xfreex

Mesajgönderen baykorg tarih 10 Kas 2010, 02:30

slm.ben aracı alalı 1 ay oldu ama ilk yaptığım iş lastikleri değiştirmek oldu.üstünde dunlop marka 185.60.15 vardı.şuan 165.65.15 var ve memnun kaldım.çukurları daha az hissediyorum artık.ayrıca 185 sakın takmayın lastik içerden çarpıyor ve tehlikeli.ben söktüğümde neredeyse yırtılmak üzere olduğunu gördüm.
aracın orjinali 165.55.15 ama çukurları daha az hissedeyim derseniz 165.70.15 en ideali.yakıtta azalır.
baykorg

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 10 Kas 2010, 08:59

185/55/15 de uygundur. 7 kişi binince bile sürtmüyordu. Ne güzel arabaydın sen YRV Turbo. Özledim.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 10 Kas 2010, 11:34

Umut-Gultekin yazdı:185/55/15 de uygundur. 7 kişi binince bile sürtmüyordu. Ne güzel arabaydın sen YRV Turbo. Özledim.

Ah be Umut'um, bu nasıl bir Daihatsu aşkıdır.
YRV Turbo istersin, satarsın Sirion'u alırsın... Sonra Sirion özlemi başgösterir, satarsın YRV Turbo'yu gider yine bir Sirion alırsın, ama bu sefer de YRV Turbo özlemi hasıl olur sinden sinden... :)

Sen neymişsin be Daihatsu...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 10 Kas 2010, 12:30

:) Otomatik vites Copen piyasada olsa bir iki tane de ondan eskitirdim ama kısmet işte... Bu gidişle bir sonraki arabam Materia olacak.

Daihatsu candır :lol:
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir