eksüre yazdı:arkadaşlar yrv turbo bir depo benzinle kaç km yapıyor
Doorman yazdı:eksüre yazdı:arkadaşlar yrv turbo bir depo benzinle kaç km yapıyor
az kilometre![]()
SonCuoreci yazdı:Aynı olay Cuore'de de var. Dün benzin göstergesi kırmızı çizginin çok az altına inmişken depoyu fulledim, 27 lt. benzin aldı depo. Cuore'nin deposu 36 lt. olduğuna göre depoda daha 9 lt. benzinim var imiş. Demek ki tam kırmızı çizginin üzerindeyken alsaymışım da aşağı yukarı 26 lt. falan benzin alacakmışım...
SuperSonic yazdı:SonCuoreci yazdı:Aynı olay Cuore'de de var. Dün benzin göstergesi kırmızı çizginin çok az altına inmişken depoyu fulledim, 27 lt. benzin aldı depo. Cuore'nin deposu 36 lt. olduğuna göre depoda daha 9 lt. benzinim var imiş. Demek ki tam kırmızı çizginin üzerindeyken alsaymışım da aşağı yukarı 26 lt. falan benzin alacakmışım...
Aynı olay eski Sirion'larda da var. Arabalara benzin lambası koymamışlar ama böyle bir emniyet mekanizması koymuşlar
SonCuoreci yazdı:Eski Sirionlar'a benzin uyarı göstergesi koymamış olmaları hakikaten de ilginçlik abidesi yahu!
SuperSonic yazdı:YRV'lerde de yok. Cuore'lerde var mı?
SuperSonic yazdı:Doorman yazdı:eksüre yazdı:arkadaşlar yrv turbo bir depo benzinle kaç km yapıyor
az kilometre![]()
sen öyle san
kullanım tarzınıza bağlı olarak değişir tabii. mesela benim yolum yarı şehir içi-yarı şehir dışı. her gün 75 km yol yapıyorum. eğer trafik yok ise 6.6 litreye kadar düşüyor. trafik var ise 7.7 litreye kadar çıkıyor.
bende yol bilgisayarı var. dolayısıyla atmasyon değil, kesin konuşabiliyorum. eğer buluşmaya gelirseniz cihazı sizin arabaya da bağlar deneriz.
uzun yolda ise şehirlerarası gibi 5.8 litre ortalama yakalanabiliyor (geçenlerde şehir dışı 200 km yol yaptım ve bu değeri yakaladım).
demek ki istanbulda trafikte sakin kullanırsanız bütün depo ile 520 km yol yapabilirsiniz. yalnız şöyle bir durum var. ibre E yani empty'nin üstüne gelince depoda hala 10 litre benzin kalıyor. yani arabada benzin yok olarak gözükse bile hala 10 litre benzininiz var. bunu zorlayabilirsiniz anlamında söylemiyorum tabii ama bilin ki o 10 litre hep cebinizde. yani benzinliğe girişinizi araba E yi gösterdiği zaman yapabilirsiniz rahatlıkla. daha önce değil
wolrath yazdı:yrv turboya yol bılgısayarı takma ımkanımız var mı ya?
cıdden ınsan gordukce az basıyor gaza
*ben uzun yolda 120-200 arası suratlerle 400km yaptım.
Doorman yazdı:Abi 7.7 tamamda 6.6 nasıl oluyor anlamadım. ben şehir içinde 6.5'in altını pek görmedim.
SuperSonic yazdı:Doorman yazdı:Abi 7.7 tamamda 6.6 nasıl oluyor anlamadım. ben şehir içinde 6.5'in altını pek görmedim.
abi kolay, eğer sabah 6'da kalkıp trafik hiç yokken gidersen bu kadar yakıyor iştetrafiğin miktarına göre aynı parkurda araba en fazla 7.8 olmak üzere 6.5 - 7.8 litre arası yakıyor.
istanbul - antalya arasını 5.8 litre ortalama ile geldik. konvoy sollamalarının olduğu yerler hariç tüketim ortalamamız 5.25 litre. inanmayanlar için videosunu da çektim, buluşmada göstereceğim
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir