yrv turbo

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

yrv turbo

Mesajgönderen eksüre tarih 15 May 2008, 22:50

arkadaşlar yrv turbo bir depo benzinle kaç km yapıyor
eksüre

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: yrv turbo

Mesajgönderen Doorman tarih 16 May 2008, 00:13

eksüre yazdı:arkadaşlar yrv turbo bir depo benzinle kaç km yapıyor

az kilometre :mrgreen: :mrgreen:
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 May 2008, 09:23

Doorman yazdı:

sen öyle san :)

kullanım tarzınıza bağlı olarak değişir tabii. mesela benim yolum yarı şehir içi-yarı şehir dışı. her gün 75 km yol yapıyorum. eğer trafik yok ise 6.6 litreye kadar düşüyor. trafik var ise 7.7 litreye kadar çıkıyor.

bende yol bilgisayarı var. dolayısıyla atmasyon değil, kesin konuşabiliyorum. eğer buluşmaya gelirseniz cihazı sizin arabaya da bağlar deneriz.

uzun yolda ise şehirlerarası gibi 5.8 litre ortalama yakalanabiliyor (geçenlerde şehir dışı 200 km yol yaptım ve bu değeri yakaladım).

demek ki istanbulda trafikte sakin kullanırsanız bütün depo ile 520 km yol yapabilirsiniz. yalnız şöyle bir durum var. ibre E yani empty'nin üstüne gelince depoda hala 10 litre benzin kalıyor. yani arabada benzin yok olarak gözükse bile hala 10 litre benzininiz var. bunu zorlayabilirsiniz anlamında söylemiyorum tabii ama bilin ki o 10 litre hep cebinizde. yani benzinliğe girişinizi araba E yi gösterdiği zaman yapabilirsiniz rahatlıkla. daha önce değil :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 16 May 2008, 09:34

Aynı olay Cuore'de de var. Dün benzin göstergesi kırmızı çizginin çok az altına inmişken depoyu fulledim, 27 lt. benzin aldı depo. Cuore'nin deposu 36 lt. olduğuna göre depoda daha 9 lt. benzinim var imiş. Demek ki tam kırmızı çizginin üzerindeyken alsaymışım da aşağı yukarı 26 lt. falan benzin alacakmışım...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 May 2008, 09:41

SonCuoreci yazdı:Aynı olay Cuore'de de var. Dün benzin göstergesi kırmızı çizginin çok az altına inmişken depoyu fulledim, 27 lt. benzin aldı depo. Cuore'nin deposu 36 lt. olduğuna göre depoda daha 9 lt. benzinim var imiş. Demek ki tam kırmızı çizginin üzerindeyken alsaymışım da aşağı yukarı 26 lt. falan benzin alacakmışım...

Aynı olay eski Sirion'larda da var. Arabalara benzin lambası koymamışlar ama böyle bir emniyet mekanizması koymuşlar :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 16 May 2008, 09:49

SuperSonic yazdı:
SonCuoreci yazdı:Aynı olay Cuore'de de var. Dün benzin göstergesi kırmızı çizginin çok az altına inmişken depoyu fulledim, 27 lt. benzin aldı depo. Cuore'nin deposu 36 lt. olduğuna göre depoda daha 9 lt. benzinim var imiş. Demek ki tam kırmızı çizginin üzerindeyken alsaymışım da aşağı yukarı 26 lt. falan benzin alacakmışım...

Aynı olay eski Sirion'larda da var. Arabalara benzin lambası koymamışlar ama böyle bir emniyet mekanizması koymuşlar :)

Eski Sirionlar'a benzin uyarı göstergesi koymamış olmaları hakikaten de ilginçlik abidesi yahu! :?
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 16 May 2008, 09:53

SonCuoreci yazdı:Eski Sirionlar'a benzin uyarı göstergesi koymamış olmaları hakikaten de ilginçlik abidesi yahu! :?

YRV'lerde de yok. Cuore'lerde var mı?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 16 May 2008, 10:05

SuperSonic yazdı:YRV'lerde de yok. Cuore'lerde var mı?

Evet abi... Yani en azından benimkinde var... Şimdi sen YRV'lerde de olmadığını söyleyince benim arabaya yanlışlıkla koyduklarını düşünmeye başladım :roll:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 16 May 2008, 10:48

aslında boyle bısey bıraz saçma fakat yınede bız kırmızı cızgının altına dusmene gerekenı yapalım derım ne olur ne olmaz...
kızmızı cızgının altındada baya yol alıyo ben denedım fakat sızlerınde blırttıgı gıbı dolarken daha fazla lıtre almıs oluyosunuz halıyle..
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 16 May 2008, 10:49

ayrıca sırıoncu olarak aranıza gırdım :P
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen wolrath tarih 18 May 2008, 13:04

yrv turboya yol bılgısayarı takma ımkanımız var mı ya?

cıdden ınsan gordukce az basıyor gaza :)

*ben uzun yolda 120-200 arası suratlerle 400km yaptım.
wolrath

Mesajgönderen Doorman tarih 18 May 2008, 14:48

SuperSonic yazdı:
Doorman yazdı:

sen öyle san :)

kullanım tarzınıza bağlı olarak değişir tabii. mesela benim yolum yarı şehir içi-yarı şehir dışı. her gün 75 km yol yapıyorum. eğer trafik yok ise 6.6 litreye kadar düşüyor. trafik var ise 7.7 litreye kadar çıkıyor.

bende yol bilgisayarı var. dolayısıyla atmasyon değil, kesin konuşabiliyorum. eğer buluşmaya gelirseniz cihazı sizin arabaya da bağlar deneriz.

uzun yolda ise şehirlerarası gibi 5.8 litre ortalama yakalanabiliyor (geçenlerde şehir dışı 200 km yol yaptım ve bu değeri yakaladım).

demek ki istanbulda trafikte sakin kullanırsanız bütün depo ile 520 km yol yapabilirsiniz. yalnız şöyle bir durum var. ibre E yani empty'nin üstüne gelince depoda hala 10 litre benzin kalıyor. yani arabada benzin yok olarak gözükse bile hala 10 litre benzininiz var. bunu zorlayabilirsiniz anlamında söylemiyorum tabii ama bilin ki o 10 litre hep cebinizde. yani benzinliğe girişinizi araba E yi gösterdiği zaman yapabilirsiniz rahatlıkla. daha önce değil :)

Abi 7.7 tamamda 6.6 nasıl oluyor anlamadım. ben şehir içinde 6.5'in altını pek görmedim.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 May 2008, 18:51

wolrath yazdı:yrv turboya yol bılgısayarı takma ımkanımız var mı ya?

cıdden ınsan gordukce az basıyor gaza :)

*ben uzun yolda 120-200 arası suratlerle 400km yaptım.

var :) buluşmamıza gelirsen, yol bilgisayarlı YRV Turbo'yu görüp senin canavara bir yol bilgisayarı nasıl edineceğini öğrenebilirsin ;)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 18 May 2008, 18:53

Doorman yazdı:Abi 7.7 tamamda 6.6 nasıl oluyor anlamadım. ben şehir içinde 6.5'in altını pek görmedim.

abi kolay, eğer sabah 6'da kalkıp trafik hiç yokken gidersen bu kadar yakıyor işte :) trafiğin miktarına göre aynı parkurda araba en fazla 7.8 olmak üzere 6.5 - 7.8 litre arası yakıyor.

istanbul - antalya arasını 5.8 litre ortalama ile geldik. konvoy sollamalarının olduğu yerler hariç tüketim ortalamamız 5.25 litre. inanmayanlar için videosunu da çektim, buluşmada göstereceğim :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Doorman tarih 19 May 2008, 00:25

SuperSonic yazdı:
Doorman yazdı:Abi 7.7 tamamda 6.6 nasıl oluyor anlamadım. ben şehir içinde 6.5'in altını pek görmedim.

abi kolay, eğer sabah 6'da kalkıp trafik hiç yokken gidersen bu kadar yakıyor işte :) trafiğin miktarına göre aynı parkurda araba en fazla 7.8 olmak üzere 6.5 - 7.8 litre arası yakıyor.

istanbul - antalya arasını 5.8 litre ortalama ile geldik. konvoy sollamalarının olduğu yerler hariç tüketim ortalamamız 5.25 litre. inanmayanlar için videosunu da çektim, buluşmada göstereceğim :)

Yalnız KONVOY SOLLAMALARI; yani ben bir solladımmı hepsini birden sollarım öyle tek tek ugrasamam demek!
Yav Umut, Daihatsu 200 Hp bir araba üretirde sende onu alırsan, tepelerinden sollamaya başlarsın artık :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Doorman

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir