YRV Turbo ya Blow Off Uygulaması (Destek)

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV Turbo ya Blow Off Uygulaması (Destek)

Mesajgönderen Speedy tarih 07 Haz 2011, 17:47

Merhaba, üye tanışma kısmında kendimi tanıttım. ismim UMUT, Antalyadayım 10 gün önce YRV Turbo aldım. daha önceden de takip ediyordum forumu ama sadece ziyaretci olarak.. Dün HKS Super SQV III model BOW aldım. ancak haftaya aracımı vizeye sokacagım için takmadım. bu arada nasıl ve hangi konuma yerleştirileceğini araştırıyordum. takan arkadaslardan yardım rica ediyorum..

Intercooler dan turboya gelen lastik hortum var, oraya takıyoruz heralde.. birde eski dump valve i iptal ediyomuyuz, vakumdu vs di diger ince hortumları nasıl konumlandırıyoruz.. ?
Kullanıcı avatarı
Speedy

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: YRV Turbo ya Blow Off Uygulaması (Destek)

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 07 Haz 2011, 21:18

Valla blow off ve dump valve terimlerini aynı yazıda kullandığına göre bence yolunu bulursun :) Şaka maka yanlış hatırlamıyorsam o dump valve'in olduğu noktaya takılıyor olması lazım ama dump valve'da giriş ve çıkış olduğu için açık kalacak tarafın kapatılması lazım, onun yerine farklı bir boru kullanmak isteyebilirsin.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Speedy tarih 08 Haz 2011, 16:13

yok arkadasım o kısımları tamam.. intercooler ın o 15cmlik borusuna takılıyor BOV, dump valve i de çıkarıyorsun, yerine düz boru koyuyorsun, egzos ve emme manifoltlarında gelen 2 adet ince hortum var onlarıda bov a geciriyorsun.. sordugum nasıl takıldıgından ziyade, boruları vs yi illa yenidenmi yaptırmak lazım. taktıktan sonra bov un T bağlantılarında bi tadilat yapmak lazımmı oydu..
Kullanıcı avatarı
Speedy

Mesajgönderen FaTiH tarih 08 Haz 2011, 20:03

Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Speedy tarih 08 Haz 2011, 23:15

fatih elimdeki en iyi done bu video, ama burada malesef eski dump valvenin akibeti belli olmuyor. yani egzos ve emme manifoltunun ince borularını baglantısı falanda belli değil. birde t baglantılar var bov un kutusunda.. onarın biri tıkalı, diyorki siz iğneyle istediğiniz kadar acacaksınız.. da bunun bi kıstası vardır heralde..
Kullanıcı avatarı
Speedy

Mesajgönderen FaTiH tarih 08 Haz 2011, 23:36

Valla bulabilirsem sana eski bir YRV Turbo cunun iletişim bilgilerini bulmaya çalışacağım..Bu konuda döküman bulmak cidden zor dostum.. Ufak bir paylaşım:

http://www.daihatsu-drivers.co.uk/node/10948
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen FaTiH tarih 08 Haz 2011, 23:40

Bu arkadaşa ulaşabilirsen sana ciddi yardımları dokunabilir tahmin ediyorum: http://www.youtube.com/user/BARISRS
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 Haz 2011, 13:06

O şahıs sitemize üye ama arabasını satalı çok oldu.

SKD vardı. Onda da benzer bir BOV vardı. Bildiğim kadarıyla söktü custom yapılmış boru ile birlikte. Belki de o da yardımcı olabilir ama sonun yanıtı zaten üstteki cümlede saklı. Özel boru yaptırmıştı.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Speedy tarih 09 Haz 2011, 16:17

özel boru şart malesef. dün sanayiye gittim. biraz boru lara baktımda, basınc cok oldugu için iş makineleri parçaları satan bir dükkana girdim. orda pnomatik ve hidrolik hortumları var. orda tam aynısı olmasada işimi görecek bir hortum buldum. yalnız o da takım satılıyor. 25cm hortuma ihtiyacım var onun için 120cm lik bir hortuma 60 tl vermek zor geldi. krom galvaniz metal boru düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Speedy

Mesajgönderen serdarsword tarih 09 Haz 2011, 22:38

UMUTCAN BEY ANTALYA DA NERELERE BAKTIN YA DA MODİFİYE KONUSUNDA ÇALIŞTIĞIN BİR TAMİRCİ VEYA ARKADAŞIN VARMI BENDE ANTALYA DAYIM .
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen Speedy tarih 11 Haz 2011, 11:30

manavgattayım.Elim yatkındır genelde kendi işlerimi kendim yaparım. titizliğimden kaynaklanır, o sebeple önce kendim tam anlamıyla işi öğrenip sonra ustaya giderim.. boru için bir tornacıyla görüştüm.. tek takıldığım nokta. Vakumun T bağlantıları var plastikten. şu anda 3 ucun birisi tıkalı. oda vakum ayarı için tıkalı olurmus, iğneyle vs kendimiz delermişiz.. de, ne kadar bir delik acmak lazım. zaten içinin çalı olsun olsun 3 mm dir.. çok hassasmı acaba?
Kullanıcı avatarı
Speedy

Mesajgönderen serdarsword tarih 11 Haz 2011, 18:33

UMUTCAN BEY İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZSANIZ ANTALYA YENİ SANAYİDE MODİFİYE İŞLERİYLE UĞRAŞAN BİR KAÇ TANIDIĞIM VAR.OLMAZSA GELİN BAKTIRALIM.
HAFTADA BİR MANAVGATA UĞRUYORUM ZİYARETİNİZE GELİRİM. :)
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen Speedy tarih 16 Haz 2011, 22:01

tabiki.. herzaman beklerim serdar bey.. ziraat bankası arkasında bilgisayar mağazam var. aracımda orda olur hep..
bu arada blow off u taktım. gayet güzel çufluyor. :) çabuk sıkılmamak için cok fazla yapmıyorum. ama gerçekten güzel. 1-2 ayarlama daha yapmak lazım. manuelde biraz daha kolay cufluyor. ama otomatikte uzadıgım zaman özellikle 2-3 ncü viteslerde baya uzun bir çuflama oluyor.
Kullanıcı avatarı
Speedy

Mesajgönderen Speedy tarih 26 Haz 2011, 01:49

serdarcım, tanıstıgımıza sevindim, gelmen iyi oldu.. bu arada blow off ayarları tamam.. tam gaz çuff :)
Kullanıcı avatarı
Speedy

Mesajgönderen serdarsword tarih 26 Haz 2011, 23:46

EYVALLAH UMUTCAN MANAVGATA GELDİKÇE UĞRARIM.ZATEN VAKİT SIKINTISINDAN TEST EDEMEDİK SENİN ARABAYI AKLIMDA KALDI. :D
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir