YağmurAdam yazdı:Merhaba arkadaşlar,
HKS nin blow-off uygulamasını yaptırmayı düşünüyorum. Wolrath ve skd nin sahip olduğu araçlarda bu uygulama var okuduğum kadarıyla. Genel olarak turbo araçlar için tavsiye ediliyor. Ne yorum yapıyorsunuz, tavsiyeleriniz neler öğrenebilir miyiz?
Bir de böyle bir link buldum..
http://www.modifiyem.com/forum/f5/blowo ... ndex3.htmlproblem çıkıyor diye. Wolrath ben memnunum demiş ama..
Teşekkürler..
Orjinal ürün kullanırsan sorun çıkacağını sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla BOV'ların havayı dereceli salma özellikleri de var. Bu ancak sorun çıkmasına sebep olabilir diye tahmin ediyorum ama bu da uygulama ile ilgili bir konu çünkü YRV Turbo'ların üstünde fabrika çıkışı BOV'a oldukça benzeyen Dump Valve'leri var zaten. BOV'dan temel farkı havayı atmosfere çuflayarak vermek yerine, sessiz biçimde hava filtresine geri döndürüyor olması. Performansa yönelik bir faydası olmaz sanıyorum ama ses çıkarmayan bir turbo aracın oluyor.
Eğer BOV takınca arabam nasıl olacak diye merak ediyorsan, bu numarayı bana Kemal öğretmişti, dump valve'den hava filtresine giden çıkışı kısa süreliğine iptal et ve arabayı öyle kullan. Böylece dump valve'in dump ettiği hava filtreye değil, atmosfere salınmış oluyor (aynı bov gibi) ve çuff diye olmasa da püfff diye bir ses veriyor. Bu biçimde kullandığın zaman BOV'un sana göre birşey olup olmadığına karar verirsin, eğer hoşuna giderse, dump valve'ini güzel bir BOV ile değiştirirsin.
Ben bir süre o şekilde kullanıp boruyu yerine geri takmıştım çünkü trafikte falan luzumsuz ilgi çekiyor. Bence bir araban daha varsa ve YRV'yi zevk için arada bir kullanıyorsan güzel olabilecek birşey. Her gün birkaç saat bindiğin arabada habire çuf puf çuf puf bir süre sonra sıkıyor. En azından beni tabii, zevk meselesi

Biliyorsunuz ben sakin kullanıyorum çünkü.