YRV Turbo'ya Blow-off Uygulaması

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV Turbo'ya Blow-off Uygulaması

MesajYağmurAdam, 26 Eyl 2008, 10:52

Merhaba arkadaşlar,

HKS nin blow-off uygulamasını yaptırmayı düşünüyorum. Wolrath ve skd nin sahip olduğu araçlarda bu uygulama var okuduğum kadarıyla. Genel olarak turbo araçlar için tavsiye ediliyor. Ne yorum yapıyorsunuz, tavsiyeleriniz neler öğrenebilir miyiz?

Bir de böyle bir link buldum..
http://www.modifiyem.com/forum/f5/blowo ... ndex3.html

problem çıkıyor diye. Wolrath ben memnunum demiş ama..

Teşekkürler..
YağmurAdam

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: YRV Turbo'ya Blow-off Uygulaması

MesajUmut-Gultekin, 26 Eyl 2008, 11:35

YağmurAdam yazdı:Merhaba arkadaşlar,

HKS nin blow-off uygulamasını yaptırmayı düşünüyorum. Wolrath ve skd nin sahip olduğu araçlarda bu uygulama var okuduğum kadarıyla. Genel olarak turbo araçlar için tavsiye ediliyor. Ne yorum yapıyorsunuz, tavsiyeleriniz neler öğrenebilir miyiz?

Bir de böyle bir link buldum..
http://www.modifiyem.com/forum/f5/blowo ... ndex3.html

problem çıkıyor diye. Wolrath ben memnunum demiş ama..

Teşekkürler..

Orjinal ürün kullanırsan sorun çıkacağını sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla BOV'ların havayı dereceli salma özellikleri de var. Bu ancak sorun çıkmasına sebep olabilir diye tahmin ediyorum ama bu da uygulama ile ilgili bir konu çünkü YRV Turbo'ların üstünde fabrika çıkışı BOV'a oldukça benzeyen Dump Valve'leri var zaten. BOV'dan temel farkı havayı atmosfere çuflayarak vermek yerine, sessiz biçimde hava filtresine geri döndürüyor olması. Performansa yönelik bir faydası olmaz sanıyorum ama ses çıkarmayan bir turbo aracın oluyor.

Eğer BOV takınca arabam nasıl olacak diye merak ediyorsan, bu numarayı bana Kemal öğretmişti, dump valve'den hava filtresine giden çıkışı kısa süreliğine iptal et ve arabayı öyle kullan. Böylece dump valve'in dump ettiği hava filtreye değil, atmosfere salınmış oluyor (aynı bov gibi) ve çuff diye olmasa da püfff diye bir ses veriyor. Bu biçimde kullandığın zaman BOV'un sana göre birşey olup olmadığına karar verirsin, eğer hoşuna giderse, dump valve'ini güzel bir BOV ile değiştirirsin.

Ben bir süre o şekilde kullanıp boruyu yerine geri takmıştım çünkü trafikte falan luzumsuz ilgi çekiyor. Bence bir araban daha varsa ve YRV'yi zevk için arada bir kullanıyorsan güzel olabilecek birşey. Her gün birkaç saat bindiğin arabada habire çuf puf çuf puf bir süre sonra sıkıyor. En azından beni tabii, zevk meselesi :) Biliyorsunuz ben sakin kullanıyorum çünkü.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: Sirion 1. Nesil

MesajYağmurAdam, 26 Eyl 2008, 16:29

Sen sıkıldıysan sesi duymaktan ben hayli hayli sıkılırım..:) Diyorsun ki ses dışında diğer görevi yapan dump valve zaten var araçta. O zaman sadece ses için ben de pek düşünmem.
Bilgiler için sağol.. Görüşmek üzere..
YağmurAdam

Mesajjosefsalvatini, 26 Eyl 2008, 19:46

slm ben dun dırek hava fıltresı kaktırdım suan fıltreden gerıye puff dıye verıyor hos oldu bayram sonrasıda bow off taktıracagım tercıhım hks zararlı degıl kesınlıkle aksıne faydalı turboya cok basınc bınmedıgı taktırde yanı gunluk kullanımda pek cuflamıyor
josefsalvatini

MesajUmut-Gultekin, 26 Eyl 2008, 21:13

josefsalvatini yazdı:slm ben dun dırek hava fıltresı kaktırdım suan fıltreden gerıye puff dıye verıyor hos oldu bayram sonrasıda bow off taktıracagım tercıhım hks zararlı degıl kesınlıkle aksıne faydalı turboya cok basınc bınmedıgı taktırde yanı gunluk kullanımda pek cuflamıyor

yani çok iyi bildiğim bir konu değil ama ne kadar çufladığı önemli bir konu... orjinal dump valve'in borusunu sirkülasyondan çıkardığınız zaman dump valve'in hangi gaz tepkisinde ne kadar havayı ne kadar hıza atmosfere saldığını duyabiliyorsunuz ve şehir içi kullanımda beni 1-2 haftada sıkmıştı çünkü çok puffluyor. belki bov daha az basınç olduğu zaman çuflamıyor olabilir ama bu aynı zamanda basınç az olduğunda havayı dışarı vermediği anlamına da geliyorsa belki zarar verme bu biçimde oluşuyor olabilir. tabii bir şekilde ayarlanıyor olmalı veya bu problemin önüne geçecek bir sistem düşünmüşlerdir üreticiler mutlaka ama taklit ürünlerde falan böyle şeyler atlanılabiliyor. o yüzden alınacaksa iyisinin alınmasından yanayım ben de...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajjosefsalvatini, 26 Eyl 2008, 23:04

bu aksam kı gezıntıden sonra blow off takmamaya karar verdım nedenı ıse dırek hava fıltresı gayet ıyı ıs goruyor ve ıcerden tatlı bır homurtu gıbı duyuluyor puflamasıda ıyı orjınal fıltre bagajda sıkıldıgımda degırtırmek 2 dk ve blow off ıcın 400 ytl daha vermeyı dusunmuyorum vede dısardan az duyuluyor cuff cuff degılde puff puff oluyor :):):)
josefsalvatini

MesajUmut-Gultekin, 26 Eyl 2008, 23:14

josefsalvatini yazdı:bu aksam kı gezıntıden sonra blow off takmamaya karar verdım nedenı ıse dırek hava fıltresı gayet ıyı ıs goruyor ve ıcerden tatlı bır homurtu gıbı duyuluyor puflamasıda ıyı orjınal fıltre bagajda sıkıldıgımda degırtırmek 2 dk ve blow off ıcın 400 ytl daha vermeyı dusunmuyorum vede dısardan az duyuluyor cuff cuff degılde puff puff oluyor :):):)

O pufff olayı çok güzel oluyor. Keyifle basarken bir araba önünüze çıkınca ayağı gazdan bir anda kaldırınca araba sizin duygularınıza tercüman olup kuvvetlice bir pufffff diyor ve sıkıntınızı çevredeki bütün sürücülere en güzel biçimde izah ediyor :lol:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajskd, 29 Eyl 2008, 10:00

Selamlar cümleten,

Buradayım, soruları alabilirim :)

Artık turbo araçlar dump valve'siz olmuyor. YRV de de bu işi yapan bir dv mevcut. Bu yüzden HKS veya benzeri bir blow off takmanın standart araçta bir katkısı olmaz gibi gözüküyor. Alınacaksa sadece ses için alınacak. Bence çok istiyorsanız HKS imitasyonu daha ucuzlar var, onlardan alıp hevesinizi kırın. Ben sesini çok seviyorum. DV nin ucunu boşa çıkartıp değişik sesler elde edebilmek için de çok uğraştım. Musluk hortumu taktım, ucunu kıstım ses incelsin diye ama bir türlü HKS ye yaklaşamadım :) Sonra da aldım. Dediğim gibi ekstra bir katkı sağlamayacak ama zararı da olmayacak. Benim HKS şu an Foresterda takılı ve Subaru'larda çıkan havayı dışarıya veren (VAT - Vent to atmosphere) blow offlar biraz sorunlu. Çünkü hava filtresinin önünde MAF sensörü var ve alet hava yakıt karışımını bu sensörden gelen verilere göre ayarlıyor. MAF tarafından ölçülmüş havayı atmosfere verince anlık zengin karışımlara sebep oluyor... Ona rağmen ben kullanıyorum. Daihatsuda ise böyle bir sıkıntı yok. Eğer ses hevesi varsa bence çok dandik olmayan bir imitasyon alıp kullanmak lazım :)

Saygılar, iyi bayramlar şimdiden...
Kullanıcı avatarı
skd

Mesajwolrath, 01 Eki 2008, 17:13

ben de hks-replıka var.sıddetle tavsıye edıyorum.. 500*600 ler yerıne 250ytl ye bov+aparatı+ıscılık+boost gauge aldım...
35000km oldu tık yok ve emın olun boost arttırdıgınızda evo kadar cufluyor...
+++
acık hava fıltrenızı de aem duz ya da mantar alın...
torpıdodan turbo pallerının sesını duyarsınız...
kadkoy yakasındakılere ıstedıklerı vakıt resıtal verebılırım hehe :D
wolrath

MesajYağmurAdam, 05 Eki 2008, 13:52

Çok sağolun arkadaşlar bilgiler için. DV'yi dışarıya verip sesi dinleyeceğim ona göre karar vereceğim. Umarım dediğiniz gibi keyifli olur arabamdan daha fazla sürüş keyfi alırım..
YağmurAdam

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir