YRV Turbo'ya LPG taktırdım

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

YRV Turbo'ya LPG taktırdım

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 24 Haz 2008, 10:58

Merhaba arkadaşlar,
Forumda yeniyim üye olur olmaz benzin zamlarından bunalanlar için LPG olayı teşvik eden olayım dedim. Aracımı alalı 5 ay civarı oldu. Aynısından ailemde vardı bana da bulduk.:)
LPG ayarları baya bir zorladı diyebilirim kaç gün servise gittim geldim ama sorun tartırdığım yerin problemin bujiden kaynaklandığını bulamamasıydı. Başka bir servis bujiyi değiştirelim dedi ve problem çözüldü(sanırım serviste yrv turboya yrv bujisi takmışlar ikisi de 3 tırnak ama rolantide ve motor soğukken kalkışta titreme yapıyordu).
Yaklasık 20ykr istanbul içinde yakıyor. Genelde kısa mesafe kullanıyorum memur işi yani.
Görüşmek üzere.. Herkese iyi günler..
YağmurAdam

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: YRV Turbo'ya LPG taktırdım

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 24 Haz 2008, 11:15

Merhaba, bende de YRV Turbo var ve ben de LPG düşünüyorum. Bu yüzden bazı sorularım olacak, yanıt verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

1. LPG kitini ne marka tercih ettiniz?
  2. Montaj nerede yapıldı?
  3. Kaça mal oldu?
  4. Depo simit depo mu? Evet ise takıldıktan sonra bagaj kapağı üzerine kapanabildi mi?
  5. Depo simit depo değilse, kaç litre tercih ettiniz ve nereye monte ettirdiniz? Fotoğraf görme şansımız var mı?
  6. Aracın performansında değişiklik var mı?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Sirion gti tarih 24 Haz 2008, 11:30

umut abi hadi yine iyisin buldun lpgli bir yrv ardarda sırala soruları :mrgreen:
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 24 Haz 2008, 11:38

Sirion gti yazdı:umut abi hadi yine iyisin buldun lpgli bir yrv ardarda sırala soruları :mrgreen:

Bunlar daha ilk planda aklıma gelenler. Ama sağolsun YağmurAdam çok anlayışlı bir arkadaş, şimdiden 50 tane özel mesajıma cevap verdi :lol: Arabasını görünce inşallah fotoğrafını beraberce çeker burada da yayınlarız.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 24 Haz 2008, 11:42

Hemen cevapları yazayım..
1- Tartarini taktırdık.
2- Ispartada yapıldı.Ama istanbulda Tartarini Dudulluyu(okcan) öneririm 4 servis gezdim en işten anlayanı orası..
3- toplam 1450 kit+200 de masraflar
4-simit depo ama biraz küçük takmışlar bizimkini 35 lt. ve belli değil neredeyse bagaz altında. Ama arka koltuğa yakın taktıkları için arka koltuk genişliği azaldı biraz. (Kızdım yapanlara ama iş işten geçmişti)
5- Buluşuruz bakarsın. Foto da koyarım yakında..
6- Yani buji taktık orjinal önerilen bulamadım gazda iken hafif bir performans düşüklüğü var ama iridyum buji arıyorum onu alınca süper olacak diye umuyorum..

Görüşmek üzere..
Baran
YağmurAdam

Mesajgönderen eksüre tarih 24 Haz 2008, 21:36

arkadaşlar merhaba...bende geçen hafta yrv turbo ma lpg taktırdım...benim tank sam çelik 27 lt gaz alıyor.arabanın arkasında fazla bir yer kaplamadı.tankın çapı 55 cm yükseklil 20-22 cm civarı yani kısaca fena olmadı arka koltuk yine ileri geri gidip geliyor.ben brc taktırdım.çünki merkez servis brc taktır dedi...ama daha yakıtını ölçemedim.
eksüre

yrv turbo lpg

Mesajgönderen eksüre tarih 24 Haz 2008, 21:53

merhaba arkadaşlar....bende yrv turbo ma lpg taktırdım.sorusu olan varsa yazabilir..ama yakıtını daha hesaplayamadım... :D
eksüre

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 25 Haz 2008, 09:09

Hayırlı olsun sana da. Benim bir sorum olacak. Sabahları motor soğukken silkeleme, gaz yememe, kırmızı ışıkta stop etme problemleri oluyor mu? Yakıtı ölçtüğün zaman bizimle paylaşırsan seviniriz..

Görüşmek üzere..
YağmurAdam

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 25 Haz 2008, 09:32

Arka koltuğun ileri geri gitmesi benim için çok önemli değil de, bagajdaki eşya gözünü kullanamıyorsunuz haliyle herhalde. Peki onun üstüne kapanan plastik kapak sorunsuz kapanıyor mu? Yani depo onun altına sığdı mı problemsiz?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen eksüre tarih 02 Tem 2008, 00:57

benim yrv nin arka koltukta çalışıyor arkadaki plastikte kapanıyo hiçbir problem yok.zaten taktırırken ona özen gösterdim.benmkinde rolentide fazla bi fark olmadı ayrıca ışıklarda falanda stop etme gibi bi durum olmadı.25 lt lik depo taktırın 22 cm en 55 cm genişlik olan depo bu ..ayrıca lpg enjektörlerinide motorun üzerindeki plastik kapağın altına gizlettirin.kaputu açtığınızda hiç bir şey görünmüyor...benden tavsiye ...depo dolum ağzınıda arka tamponun ayağına monte ettirin gizli olsun...yani tamponu falan deldirmeyin sakın....başka sorusu olan varsa bana yazabilir
eksüre

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 02 Tem 2008, 08:35

eksüre yazdı:benim yrv nin arka koltukta çalışıyor arkadaki plastikte kapanıyo hiçbir problem yok.zaten taktırırken ona özen gösterdim.benmkinde rolentide fazla bi fark olmadı ayrıca ışıklarda falanda stop etme gibi bi durum olmadı.25 lt lik depo taktırın 22 cm en 55 cm genişlik olan depo bu ..ayrıca lpg enjektörlerinide motorun üzerindeki plastik kapağın altına gizlettirin.kaputu açtığınızda hiç bir şey görünmüyor...benden tavsiye ...depo dolum ağzınıda arka tamponun ayağına monte ettirin gizli olsun...yani tamponu falan deldirmeyin sakın....başka sorusu olan varsa bana yazabilir

Çok teşekküler, hepsi çok güzel tavsiyeler fakat 25 litre depo olayı beni düşündürüyor. Çünkü bu büyüklükte bir depoya yönelirsem her 2 günde bir depoyu fullemem gerekecek. Hatta 2 gün götürmeyebilir bile :( Daha büyük depo takılsa da bagajdaki kapak kapanmayabilir (mi acaba?). Neyse bakalım, hele İstanbul'da yapacak güvenilir bir yer bulayım bu araçları tanıyan, depo bir şekilde çözülür.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 02 Tem 2008, 09:07

Bence 25 lt senin gibi uzun yol yapan biri için az gelir. Deponun %80 kadar LPG alınıyor(max) o da 20 lt yapar. Yaklasık 8 lt / 100 km dersek 250 km'lik bir menzil ortaya cıkar. Bu da mesafe benim gibi memur işi kullanan için fena değil ama sana uymaz sanırım.
Umarım aradığın kaliteli iş çıkaran, arabayı tanıyan ustayı bulursun.
YağmurAdam

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 02 Tem 2008, 09:24

Evet benim problemim orada zaten. Her gün en az 75 km yol yapıyorum. Arttığı da oluyor. Buna göre 2 günde bir depo fullemek sıkıntı verecektir. Diğer yandan LPG'yi yapmasam da olmuyor çünkü ayda 1800 km civarı yol yapıyorum. Benzine yine zam gelmiş, akşam zamlı fiyattan dolduracağız yine :(
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 22 Eyl 2008, 22:22

Topic hortlatmak gibi olcak ama 2 günde bir depoyu fullemeye üşenmeyin derim 17 litre depo kapasiteli motosiklet sürücüsü olarak :) 12 litrede kırmızıya iniyor ve bitiyo benzin piskolojisi yaratıyor ve benzin almaya zorluyor motosikletim.. Buda 160-200 km arasına tekabül ediyor.. 75 km günde demek 3 gün gider demek.. o yüzden bence 20 litre depo kafi ;)
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Model: Cuore

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 23 Eyl 2008, 09:01

SinanATASOY yazdı:Topic hortlatmak gibi olcak ama 2 günde bir depoyu fullemeye üşenmeyin derim 17 litre depo kapasiteli motosiklet sürücüsü olarak :) 12 litrede kırmızıya iniyor ve bitiyo benzin piskolojisi yaratıyor ve benzin almaya zorluyor motosikletim.. Buda 160-200 km arasına tekabül ediyor.. 75 km günde demek 3 gün gider demek.. o yüzden bence 20 litre depo kafi ;)

:) Bizim arabaya 35 litrelik depo takıldı. 3 gün idare ediyor.

Bu arada forumumuzda topik hortlatmak serbesttir ve de çok sevilen bir davranıştır :) Aynı konu için defalarca yeni başlık açmaktansa daha öncekine devam etmek, bence bu gibi sitelerde bilginin düzgün kategorize edilmesi açısından çok faydalı.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir