yrv turboya brembo diskler!!!

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

yrv turboya brembo diskler!!!

Mesajgönderen xfreex tarih 30 Kas 2010, 13:53

selam arkadaşlar birçok yrv turbo kullancısı gibi ben de yüksek hızlardaki frenajdan memnun değilim. konu fren olunca aklıma ilk brembo markası geldi. acaba bu marka veya başka markaların yüksek performanslı fren sistemleri bizim araçlara uyuyormu? bir de arkadaki kampana sistemi iptal edip oraya da disk fren seti yerleştirebiliyomuyuz? bilgilerinizi bekliyorum.
xfreex

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: yrv turboya brembo diskler!!!

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 30 Kas 2010, 19:30

sorun arka kampanalardan degil sorun on disk ve balataların zayıf oluşu ben ingiltereden hava kanallı disk ve yarış pedleri getirdim sorunum çözüldü daha ileeri gidip 3000 euro ya disk balata fren hortumları ve kaliperleri alabilirsiniz ama değmez
josefsalvatini

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 01 Ara 2010, 08:59

İngiltere'den nasıl ve neleri getirttiniz? Ebay üzerinden mi aldınız? Fiyat çok yüksek değilse ben de değiştirebilirim. Bu tarz deneyimleri olan çok arkadaşımız yok. Bilgilendirebilir misiniz?
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 01 Ara 2010, 10:23

evet arkadaşım bunun maliyeti sana kaç tl oldu? 4 gözle bekliyoruz.
xfreex

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 01 Ara 2010, 20:46

turkiye kdv dahil 189 euro ve esas bomba turkiye temsilcisini trafikte görüp kartını aldım ve bir takım daha sipariş verdim önümüzdeki hafta burada
josefsalvatini

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 01 Ara 2010, 21:17

e telefonunu yazarsın artık? :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen xfreex tarih 02 Ara 2010, 13:45

ya arkadaşım neden ağzınızdan penseyle laf alıyoruz. benim bildiğim burası bir forum sitesi ve insanlar bilgi, tecrübe vs paylaşmak için üye olurlar buraya ama insanlar bilgisini paylaşmaktan çekiniyor gibi hareket ediyorlar. hangi marka aldın, nereden, hngi yolla, kaça aldın, memnunmusun vs............... bunları yazacaksın ki insanlar da faydalansın. sözüm bir kişiye değil yanlış anlaşılmasın.
xfreex

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 02 Ara 2010, 14:59

Ebay ingilterede brembo brake disk yrv yazınca 46 sterline bir ürün çıkıyor. Bu ürün bizim araçlara uyuyorsa alınabilir. Fiyatı Türkiye'deki pad fiyatına.

189 € +kdv sanırım Türkiye'deki satış fiyatı.
Uygulama yapan bir kişi olduğu için sağlıklı bilgiler ve deneyimler onda.
Yüksek hızlarda aracın geç durduğundan bahsetmiştiniz bir ara. Bu disklerde bu durum bariz şekilde değişti mi?
YağmurAdam

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 02 Ara 2010, 15:25

xfreex yazdı:ya arkadaşım neden ağzınızdan penseyle laf alıyoruz. benim bildiğim burası bir forum sitesi ve insanlar bilgi, tecrübe vs paylaşmak için üye olurlar buraya ama insanlar bilgisini paylaşmaktan çekiniyor gibi hareket ediyorlar. hangi marka aldın, nereden, hngi yolla, kaça aldın, memnunmusun vs............... bunları yazacaksın ki insanlar da faydalansın. sözüm bir kişiye değil yanlış anlaşılmasın.

Burası bir forum sitesi doğru ama aynı zamanda reklam yapılacak yer de değil. Arkadaşımız Yusuf (şahsen tanırım kendisini), eminim ki işletmenin reklamı olmasın diye ince düşünerek yayınlamamıştır ve ben de mesajımla ona takılmış ve vermesinde sakınca olmayacağını belirtmiştim. Buradaki arkadaşlıklar bildiğiniz forum arkadaşlıklarından oldukça derin yani. Aramıza hoşgeldiniz siz de. Zamanla ortama daha iyi alışacağınıza şüphem yok ;)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen josefsalvatini tarih 02 Ara 2010, 20:20

arkadaslar ben once ingiltereden aldım italya dakı partner oldugum fırmaya yollattım oradanda gittigimde kendim getirdim 115 euro ya geldı disk artı balata cok memnun kaldım çünkü yrv turbo cidden durmuyor bayram arefesinde köprü trafiğnde bir baktım aracın kapısında ebc yazıyor korna caldım kartını aldım 1 set sipariş ettirdim 200 tl ön ödeme yaptım bu hafta geldi gidip alacagım.

disk kesinlikle orjinalden daha iyi balata ise mükemmel ben yarış versiyonu almıştım ilk pedleri artık üretilmiyormuş yarış versiyonun sokaga uyarlanmış bir alt versiyonun aldım şimdide.

yorumuma gelince daha onceleri yaz aylarında abs ve ebd sigortasını söküp duruyordum ve yaz aylarında iyi fren oluyordu. şimdi ise 900 derecede calısan ısınmayan ve şişmeyen frenlerim var arabam duruyor artık kurtuldum kötü frenlerden.
ebc den murat bey in cep telefonu var bende kendisiyle konuşup özelden ulaşanlara verebilirim.
josefsalvatini

Mesajgönderen xfreex tarih 03 Ara 2010, 10:53

ben de yüzeysel forum iişkilerine karşıyım. en az 2,3 yıldır toyota club tr üyesiyim. oradaki sıcak ilişkilerin, sorunlara site olarak sıcak ve samimi yaklaşılmasına alıştığım için buradan da aynı sıcaklığı bekliyorum. bir firmanın adının sitede geçmesi bence ne reklam olur ne de başka birşey. araçlarımızın eksilerini artılarını ortaya koymamız, eksileri daha iyi hale nasıl getireceğimizi yazmamız da sorun olmaz sanırım.ben toyota sahibi iken her sorunumu, deneyimimi diğer arkadaşlar gibi paylaşırdım, hala da paylaşıyorum.
xfreex

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 06 Ara 2010, 14:06

Ben de ebc greenstuff siparişi verdim. Şuan ellerinde olmadığı için siparişle gelecek. Disk çok kötü olmadığı için sadece balata siparişi verdim. 40 Euro gibi bir fiyatı var. Kapora alıyorlar ürün gelince paranın kalanı veriliyor.

Ayrıca buji değişim zamanım geldiği için iridium buji deneyeceğim. Baya övülüyor. Umarım hızlanmada sorun çıkmaz.
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 08 Ara 2010, 11:45

arkadaşım ben de iridyum buji almayı düşünüyorum nereden alacaksınız?
xfreex

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 08 Ara 2010, 12:40

Sipariş verdim Ebay'den. Şuan beklemedeyim. Takipsiz kargo ile gönderiyorlar umarım sorun çıkmaz. Elime ulaşınca yazarım buraya.
Link aşağıda. Kullanan bir kişi buldum ve hızlanma vb. konularda çok memnun olduğunu söyledi. LPG için özel olanı vardı ama yorumları okudum çok fark yokmuş o yüzden normalini aldım.

Türkiye'de sordum elimizde yok dediler ama isterseniz siz de sorun belki bir karışıklık olmuştur.
212-6139210 yedek parça bölümü (ürün BKR6EIX)

Link : http://rover.ebay.com/rover/0/e11051.m4 ... ORS%3A1123

satıcı : blade8183
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 09 Ara 2010, 12:29

teşekkürler arkadaşım. ben de densoya baktım. bizim araçlara denso IK20 modeli oluyormuş. ebayda takımı 45 dolar civarı. bir de iridyum tough diye bir buji cinsi var densoda. onun da numarası VK20Y. bizim normal fabrikanın önerdiği bujiler ülkemizde 25 tl / adet civarında. eski aracım toyota corolla idi. onun üzerinde de denso vardı ama tanesini 5 tl ye alıyordum. bujilerin fiyatının bu kadar değişmesi aklıma bazı sorular getirdi. acaba bizim araçlarda kullanılan ateşleme sistemi elemanları (endiksiyon bobini, buji kabloları, distribütör, vs..)zayıfmı? bu zayıflığı bujileri iyileştirerek mi giderme yolunma gidiyorlar? toyotada 40000 km de bujiler değişim istiyor. daha yrv yi fazla kullananmadım ama sanki bu araçlarda 20000 km de buji değiştirmek gerekiyor gibi. bu da her seferde ortalama 100 tl eder. komple ateşleme sistemini değiştirip güçlü hale getirsek araçtan daha iyi performans alabilirmiyiz acaba? bunu toyota club a da yazayım. bir de servise danışmak lazım.
xfreex

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir