selam arkadaşlar yrv me sonunda ses yalıtımının ilk aşamasını yaptım. ilk izlenimler oldukça iyi. biraz zamanı olan ve az bir el becerisi olanlar rahatlıkla yapabilir. kullandığım malzemeler: bıçak, strafor, poliretan sprey, şeffaf silikon, silikon tabancası.
yrv nin kapı pandozitlerini çıkardığımda aracın neden bu kadar çok ses aldığını da anlamış oldum. çünkü kapılarda yalıtım namına hiçbirşey yok. sadece kapı sacları ve koruma barları... benim yalıtım malzemesini uyguladığım yer kapı sacı ile pandozitin altındaki sac arası. straforu sacın arasına girecek boyutlarda ve tam örtecek kadar kesip polüretan sprey ya dasilikonla yapıştırıyoruz. şartlar biraz zor ama yapacak başka birşey yok. strafor kalınlığı 3 cm .biraz daha kalın kullanılabilir ama döşemede zorluk olabilir. boşluk bırakmadan straforu yapıştırıyoruz. sonra tekrar pandozitleri yerleştirebiliriz. strafor kullanmamın amacı bu malzemenin su çekmemesi ve ses ve ısı yalıtımı yapması. daha sonraki yalıtım aşamasında ise bitüself ile pandozitin altında kalan sacın kaplanması olacak şimdilik bununla yetineceğiz. keşke daihatsu ürettiği bu kadar güzel ve güçlü bir araca biraz da yalıtım yapsaydı ama neyse onu da biz yaparız artık...