yrv turboya ses yalıtımı.

Daihatsu'nun, gençler ve genç aileler için tasarlamış olduğu modelidir. YRV'nin açılımı: Young Recreational Vehicle'dır.

yrv turboya ses yalıtımı.

Mesajgönderen xfreex tarih 09 Ara 2010, 13:18

selam arkadaşlara aracıma ses yalıtımı yapmayı düşünüyorum. bunun için biraz araştırma yaptım. bitüself denen bir yalıtım malzemesi kullanıyorlarmış. malzemenin asıl amacı su yalıtımı ama ses için de kullanılıyormuş. bilgisi, tecrübesi olanlardan mesaj bekliyorum. bu işi kesin yapacağım. yrv ye yakışır bir sessizlik yakalamam lazım. yalıtımı kapı içlerine, çamurluklara, araç içi döşeme altına ve tavana uygulamayı düşünüyorum. tavsiyelerinizi de bekliyorum. ziebart firması bu işi yapıyormuş ama aracın sadece dış altına metal saclar yerleştirerek yapıyormuş. ve 700 tl civarıymış.
xfreex

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: yrv turboya ses yalıtımı.

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 Ara 2010, 14:32

çok para harcamanıza ve büyük çaba sarfetmenize gerek yok. arabanın altına komple pütür attırın, kapıların içine de ses yalıtım malzemesi uygun biçimde kesip yapıştırın, ciddi fark göreceksiniz. bunlar yetmezse daha zahmetli olan öbür uygulamalara geçersiniz :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen xfreex tarih 10 Ara 2010, 11:09

umut hocam pütür denen şey sanırım araç altına atılan ziftleme olayı. araç kapılarına nasıl bir malzeme uygulanıyor? bu başlık yayınlanmadı diye yeni başlık açtım az önce. diğerini silebiliriz.
xfreex

Mesajgönderen camoka tarih 10 Ara 2010, 11:24

benzin zammından sonra yalıtıma gerek kalmadı gibi birşey artık. :?
elektrikli motorlara geçme zamanıdır artık.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 10 Ara 2010, 12:49

yapı marketlerde bulabilirsiniz. keçe ile sünger karışımı birşey. kapının şekline göre kesip yapıştırıyorsunuz. önemli miktarda fark ediyor.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen xfreex tarih 10 Ara 2010, 14:18

umut hocam bir de adını yazarsan malzemenin çok süper olacak...:)
xfreex

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 10 Ara 2010, 20:13

hatırlasam yazardım zaten, sabah ne yediğini unutan (her gün) bir insan olduğum için kendimi çoğu zaman kayıp balık nemo'nun hafıza özürlü mavi arkadaşı balığa benzetiyorum ve evet, onun da adını hatırlamıyorum :D
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen camoka tarih 11 Ara 2010, 22:10

ses yalıtımı için en büyük kaynak allta verdiğim linktir: açıkçası başta google amca, ikinci "ertuğrul takır" namlı dacia kullanıcısı sağolsun
zannedersem o da internetten faydalanmış: ama benim gördüğüm en detaylı anlatılmış, uğraşılmış, ve ürünler adlı adınca zikredilmiş yalıtım uygulaması:
daciacılar teşekkürlerimle, arabam olursa burada yazılanların en az yarısını uygulayacağım http://www.daciakulubu.com/printthread. ... 236&page=2
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen xfreex tarih 13 Ara 2010, 10:40

teşekkürler umut hocam ve camoca hocam verdiğiniz bilgilerinizden ötürü.
xfreex

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 13 Ara 2010, 11:27

Dacia forumundaki yorumlar ve uygulama süper. Az birşey el yatkınlığım olsa ben de uğraşırdım ama beceremem sanırım. Ben zamanında kapıların içerisine keçe atmıştım. Fena olmadı aslında ama hala sağdan soldan az çok ses geliyor.
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 11 Oca 2011, 16:23

selam arkadaşlar yrv me sonunda ses yalıtımının ilk aşamasını yaptım. ilk izlenimler oldukça iyi. biraz zamanı olan ve az bir el becerisi olanlar rahatlıkla yapabilir. kullandığım malzemeler: bıçak, strafor, poliretan sprey, şeffaf silikon, silikon tabancası.
yrv nin kapı pandozitlerini çıkardığımda aracın neden bu kadar çok ses aldığını da anlamış oldum. çünkü kapılarda yalıtım namına hiçbirşey yok. sadece kapı sacları ve koruma barları... benim yalıtım malzemesini uyguladığım yer kapı sacı ile pandozitin altındaki sac arası. straforu sacın arasına girecek boyutlarda ve tam örtecek kadar kesip polüretan sprey ya dasilikonla yapıştırıyoruz. şartlar biraz zor ama yapacak başka birşey yok. strafor kalınlığı 3 cm .biraz daha kalın kullanılabilir ama döşemede zorluk olabilir. boşluk bırakmadan straforu yapıştırıyoruz. sonra tekrar pandozitleri yerleştirebiliriz. strafor kullanmamın amacı bu malzemenin su çekmemesi ve ses ve ısı yalıtımı yapması. daha sonraki yalıtım aşamasında ise bitüself ile pandozitin altında kalan sacın kaplanması olacak şimdilik bununla yetineceğiz. keşke daihatsu ürettiği bu kadar güzel ve güçlü bir araca biraz da yalıtım yapsaydı ama neyse onu da biz yaparız artık...:)
xfreex

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 11 Oca 2011, 17:43

Hayırlı olsun. Aşamalarını da resimli olarak gösterirsen makbule geçer.

Belki başka yararlanan da olur.
YağmurAdam

Mesajgönderen xfreex tarih 12 Oca 2011, 09:54

tabi ki gösteririm ama şimdiki görev yerimdeki bağlantı sorunları yüzünden resim yükleyemiyorum. ama sağlam bir bağlantı bulunca atarım. bu arada siteye nasıl resim yüklüyoruz?
xfreex

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Oca 2011, 10:47

xfreex yazdı:tabi ki gösteririm ama şimdiki görev yerimdeki bağlantı sorunları yüzünden resim yükleyemiyorum. ama sağlam bir bağlantı bulunca atarım. bu arada siteye nasıl resim yüklüyoruz?

Mesaj yazdığınız kutunun altında eklenti yüklemesi diye bir buton var, orayı tıklayıp, bilgisayardan resimleri aktarabilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 12 Oca 2011, 10:49

Img resim ekleye basarak yükleniyor. Hemen üstte Normal yazısının 2 solundaki buton.

Sende hak yoksa Umut hakkı verecektir.
YağmurAdam

Sonraki

Dön YRV - YRV Turbo

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir