Yurtiçi Kargo'nun İşgüzarlığı!!!

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

Yurtiçi Kargo'nun İşgüzarlığı!!!

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 10 Eki 2008, 12:15

İşyerindeyim, az önce odanın kapısı çaldı, kargo geldi: Bir baktım Daihatsu Türkiye'den... "Anam oley be!" dedim, çünkü Daihatsu'nun Puzzle yarışmasını çözmüştüm, ama hiç ümidim yoktu.
Hevesle açtım paketi: bir de baktım VIP Auto Show Bileti!

Üzerinde ne yazıyor? "Auto Show 2008 12. Uluslararası Otomobil Fuarı'nın CNR Expo'da yapılacak VIP&Basın açılışını onurlandırmanızı rica ederiz."

Tarih ne? 09 Ekim 2008 saat:11.00

Bugünün tarihi?: 10 Ekim 2008.

Benim elime saat kaçta geçti?: 11.00 yani tam 24 saat sonra!

Yurtiçi kargonun benim elime ulaştıracağı Çobançeşme bürosunun eline hangi tarihte geçmiş? 06 Ekim!

Yani bu herifler benim VIP biletimi 3 gün bekletmiş de öyle göndermişler!

Burada mağdur olan kim? BEN!

Yazıklar olsun sana Yurtiçi Kargo!
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Yurtiçi Kargo'nun İşgüzarlığı!!!

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 10 Eki 2008, 12:38

Bir başka arkadaşa da aynı şey olmuş. Onun da Şube teslim tarihi ayın 6'sı... Daihatsu Türkiye'nin gönderdiği VIP biletlerinin bu şekilde heba olmasını görmek çok üzücü :( Oysa zamanında teslim etseydi kargo şirketi orada buluşabilirdik :( O arkadaşa Yurtiçi Kargo'dan ne SMS gelmiş, ne email, ne de telefon... Yani 4 gün geç gelen kargonun şubede beklemekte olduğunu bildirecek bir çaba bile yok... Hiç değilse haber verseler, biz gider şubeden alırız bu tip durumlarda. Bu kargocuların gevşekliği gerçekten çok can sıkıcı...

Türkiye'nin her yerine 24 saatte teslim diye reklam yapmayı biliyorlar. Esasında dava etmek lazım ama onu bunu dava etmeye kalksak bize sen hangi ülkede yaşıyorsun diye sormazlar mı? Sorarlar...

Bu İstanbul isimli megaköyde yaşayabilmek için her konuda sürekli kazık yemeye alışık olmak gerekiyor... Her yer çakal kaynıyor, insan bulmak ne zor şu megaköy'de. Neyse birbirimizi bulduk burada iyi ki :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Sirion gti tarih 10 Eki 2008, 12:41

Alayına isyan ups :D ups çok iyi en azından şimdiye kadarki tecrübem adamlar hızlı ve sağlam
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 10 Eki 2008, 12:44

Sirion gti yazdı:Alayına isyan ups :D ups çok iyi en azından şimdiye kadarki tecrübem adamlar hızlı ve sağlam

:) O kadar güvenilir ki sağlam paketlenmiş kutuyu canını çıkarıp içindeki malzemeye zarar veriyor. O kadar hızlı ki şehir içi kargoyu 3 kere kaybedip 9 günde teslim ediyor :) Topkapı'dan Yeşilköy'e gidecek kargoyu internetten takip ettiğinizde Çorlu'da olduğunu görüp şaşırmıyorsunuz bile. Kargonuzu bir güzel gezdirip eğlendirip para bile almıyorlar :)

Benim tecrübelerim gereği bütün kargolar aynı seviyede diyebilirim. Aras'ın şubelerinde çalışan elemanlar çok ilgisiz. Onun dışında şimdiye kadar taşıma ile ilgili sorun yaşatmadılar bana. Genelde Yurtiçi'de iyidir ama üst üste ortaya çıkan bu durum ve farklı şubeler olması gerçekten düşündürücü...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 10 Eki 2008, 13:07

Kargoyu yola çıktığı an izlerim, şubeye geldiği an telefonla tacizim başlar ikinci gün hala gelmediyse öğlene kadar gider elden alırım.. Asla o yüzden beklediğim birşeyde sıkıntı yaşamadım..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 10 Eki 2008, 13:31

Kargoyu yola çıktığı an izleme gibi bir şansım yoktu çünkü kargonun adresime doğru yola çıktığından heberim bile yoktu...
Bu kadar rezillik olamaz yani? Ne yapacağım ben şimdi? Nerede arayacağım hakkımı? Kim giderecek bu sıkıntıyı? Hiçkimse... Gerçekten bu kargo şirketleriyle baş olmaz!
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Doorman tarih 10 Eki 2008, 14:06

2 secenek var:
1. ya yasal yollardan hakkınızı arayacaksınız tabi bulabilrseniz.
2. firmanın bilimum sube bölge bayii, genel merkezini filan arayıp stres atacaksınız. :mrgreen:
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 10 Eki 2008, 14:12

Doorman yazdı:2 secenek var:
1. ya yasal yollardan hakkınızı arayacaksınız tabi bulabilrseniz.
2. firmanın bilimum sube bölge bayii, genel merkezini filan arayıp stres atacaksınız. :mrgreen:

Nebi, inan o kadar sinirliyim ki aramaya cesaret edemedim elimden bir kaza çıkar diye!
Sinirimin yatışmasını bekliyorum
Acaba CNR'ı arayıp durumu anlatsam mı diye de düşünüyorum? Belki bu biletle başka herhangi bir gün girişime izin verilebilir? Tabii ki açılışın yerini tutmayacak ama en azından bilet boşa gitmemiş olur... Ne dersiniz, bir fikri olan var mı bu konuda arkadaşlar?
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 10 Eki 2008, 14:14

SonCuoreci yazdı:Acaba CNR'ı arayıp durumu anlatsam mı diye de düşünüyorum? Belki bu biletle başka herhangi bir gün girişime izin verilebilir? Tabii ki açılışın yerini tutmayacak ama en azından bilet boşa gitmemiş olur... Ne dersiniz, bir fikri olan var mı bu konuda arkadaşlar?

Bir arayıp sor istersen. Eğer olumlu yanıt çıkarsa diğer arkadaşa da haber veririz.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 10 Eki 2008, 14:17

SuperSonic yazdı:
SonCuoreci yazdı:Acaba CNR'ı arayıp durumu anlatsam mı diye de düşünüyorum? Belki bu biletle başka herhangi bir gün girişime izin verilebilir? Tabii ki açılışın yerini tutmayacak ama en azından bilet boşa gitmemiş olur... Ne dersiniz, bir fikri olan var mı bu konuda arkadaşlar?

Bir arayıp sor istersen. Eğer olumlu yanıt çıkarsa diğer arkadaşa da haber veririz.

Kafamı toparlayıp sakinleşmeye çalışıyorum şu an, birazdan arar durumu da size haber veririm... Umarım olumlu bir sonuç çıkar...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 10 Eki 2008, 14:24

Allahım! Kafayı yemek işten değil!
Aradım CNR'ı operatöre bağlanmak için bekledim, buz gibi bir sesle karşılaştım, bayana durumu açıklarken daha yarısında, "Hayır o bilet sadece dün içindi, başka gün girmeniz mümkün değil" diyip kapattı telefonu!
Ölür müsün öldürür müsün?

Kafayı yemek üzereyim, zor tutuyorum şu an kendimi!
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SinanATASOY tarih 10 Eki 2008, 14:40

Eğitimlerde enerjimizi değiştiremeyeceğimiz durumlara harcamamamız gerektiğini öğrendik.. Yani evet belki seni çok üzecek bu durum gerçekleşti ancak daha fazla kızman üzülmen sadece sana zarar verir ve enerjini götürür... Bence hiç olmamış gibi kapamalısın defteri.. Yapacak bişey yok giden gitti diyip siniri kenara koyup kargo şirketine telefon açıp durumu anlatıp mağduriyetini gidermelerini isteyebilirsin.. Kesinlikle sinirlenme çünkü sana tek getirisi faydası olmaz..
Benim için zor yoktur, imkansız ise zaman alır...
Kullanıcı avatarı
SinanATASOY

Mesajgönderen Doorman tarih 10 Eki 2008, 15:41

SonCuoreci yazdı:Allahım! Kafayı yemek işten değil!
Aradım CNR'ı operatöre bağlanmak için bekledim, buz gibi bir sesle karşılaştım, bayana durumu açıklarken daha yarısında, "Hayır o bilet sadece dün içindi, başka gün girmeniz mümkün değil" diyip kapattı telefonu!
Ölür müsün öldürür müsün?

Kafayı yemek üzereyim, zor tutuyorum şu an kendimi!

Banada tam tersini söylemişlerdi. o biletle istediginiz gün gelebilirsiniz diye. Neyse kazasız belasız fuara varbilirsek olmadı kapıda bir hır cıkartırız hem biraz eglenmis olur hemde biraz sinir atarız :D
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 10 Eki 2008, 15:56

Aşağı yukarı 1,5 saatlik çabalarım sonucu ulaştığım sonuçlar:

Yurtiçi kargo çoban çeşme şubesini aradım, en az 30 kez numarayı düşürme çabalarım sonucu bağlandığımda bizim bölgeye Yeşilköy bürosunun baktığını söylediler.

Yeşilköy şubesini en az 50 kez düşürmeye çabaladım ve başardım. Kargonun bizim kargo teslim depatmanına 8 ekim saat 15.00'te teslim edildiğini söylediler. (ki ben departmana sabah telefon açtığımda görevli 9 ekim saat 15'te teslim aldığını söylemişti.) teşekkür edip kapattım telefonu. departmana çıktım: Dedim böyle böyle diyor Yurtiçi kargo diye, adam tekrar bilgisayardan kontrol etti, "yok biz 9 ekimde teslim almışız" dedi, kafamı uzatım monitöre uzattım "e burda 8 ekimde teslim aldığınız yazıyor ama" dedim. adam "aa evet öyle yazıyormuş" dedi. "peki bu neden benim elime bu sabah geçti o zaman?" dedim. "kırk yılın başında bir olur böyle şeyler, o da size denk gelmiş" dedi.
Sinirlerime hakim olmaya çalışarak "peki o zaman mağduriyetimi kim karşılayacak?" dedim. daha yetkili birine yönlendirdi ben. ona gittim "sağlık olsun" dedi :shock:
Sinan'ın dediği yöntemi deneyerek enerjimi yumruklarımdan ayaklarıma yönlendirmeyi başardım ve gerisin geriye odama döndüm. Sigara üstüne sigara içiyorum şu an sinirimden...
Durum böyle
Nebi'nin söylediği yöntemi denemekten başka çare kalmadı şu an itibariyle... :roll:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen Düdük tarih 15 Eki 2008, 18:16

günde 300-400 koli sevk eden bir firmada çalışıyorum.. ( hizlial.com )

UPS'i gerçekten tek geçerim. Hata payı %1 bence.
Düdük

Model: Copen

Sonraki

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir